Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti kokybišką šviežią mėsą?

Kaip išsirinkti šviežią mėsą – aktualus klausimas kiekvienam vartotojui, mat šių produktų kokybė ir šviežumas itin svarbus ne tik dėl skonio, bet ir dėl jų saugumo. „Lidl“ pirkėjai ant šviežios mėsos produktų pakuočių jau įprato matyti „Eurofins“ kokybės spaudą „Patikrinta kokybė – Reguliarios patikros“, nurodantį, kad produktai papildomai ir savanoriškai bei reguliariai tikrinami nepriklausomų tyrimų laboratorijoje. Taigi, kaip nepasiklysti asortimento įvairovėje ir išsirinkti tikrai kokybišką šviežią mėsą, pataria „Lidl“ kokybės ekspertas.
LIDL parduotuvė
LIDL parduotuvė / LIDL nuotr.
Temos: 3 Lidl Kiauliena Mėsa

Kodėl verta rinktis pakuotą produkciją?

Niekam ne paslaptis, kad supakuota produkcija yra apsaugota nuo pažeidimų, prisilietimų ir bakterijų transportavimo bei laikymo prekybos vietoje metu. Bet ar žinojote, kad supakuota mėsa ilgiau išsilaiko šviežia?

„Geriausia rinktis produktus, supakuotus kontroliuojamos atmosferos – vakuuminėse arba modifikuotos atmosferos – pakuotėse. Modifikuotos atmosferos pakuotės – tai plastikiniai indeliai, kuriuose mums įprastas oras yra pakeičiamas natūralių dujų mišiniu, iš anglies dioksido, azoto ir deguonies. Jų proporcijos dalis galima kaitalioti atsižvelgiant į produktą – mėsą ar žuvį – ir konkrečiai jam tinkamesnę aplinką. Tuo metu iš vakuuminės pakuotės pašalinamas oras, taigi, sumažėja deguonies kiekis, todėl produkto gedimą lemiantys mikroorganizmai nebegali daugintis“, – sako „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovo pavaduotojas Karolis Lebednikas.

Anot jo, kontroliuojamos atmosferos pakuotėse produktas ilgiau išlieka šviežias ir kokybiškas be papildomų priedų ir konservantų, išsaugoma šviežios mėsos struktūra, tad atitinkamai ir skonis.

Atkreipkite dėmesį į spalvą

Renkantis šviežią mėsą, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į mėsos išvaizdą: „Mėsa turėtų būti švari, be matomų kraujosruvų ar kraujo likučių. Taip pat, šviežias produktas būna šiek tiek drėgnas, jokiu būdu neapdžiūvęs. Kokybiška mėsa neturėtų būti suglebusi, priešingai – ji bus tvirta ir standi“.

Ne mažiau informacijos apie produktą išduoda ir jo spalva, tad K. Lebednikas ragina atkreipti dėmesį, kad mėsoje nebūtų matyti papilkėjimų, dėmelių ar kitokių spalvos pakitimų. Jautiena turėtų būti ryškios, raudonos spalvos, paukštiena – balkšvai rožinė, o kiauliena – dusliai rožinė.

Kokybės ženklai – pagalba vartotojui

Kokybės spaudai ant kai kurių produktų pakuočių klijuojami taip pat ne veltui – tai itin vertinga pagalba pirkėjams, renkantis iš rinkoje esančios produktų įvairovės. Taigi, rekomenduojama atkreipti dėmesį, ką jie žymi bei kokia bendrovė atsakinga už jų kokybę.

„Lidl“ pirkėjai Lietuvoje jau pastebėjo ant prekybos tinklo privataus prekės ženklo šviežios mėsos pakuočių žymėjimą, nurodantį, kad šių gaminių kokybė patikrinta „Eurofins“. K. Lebednikas paaiškina, kad konkrečiai šis žymėjimas reiškia, jog šviežia paukštiena, kiauliena, jautiena bei žuvis yra reguliariai ir, be visų privalomai taikomų patikrinimų, papildomai tikrinama šioje nepriklausomoje laboratorijoje.

„Šiuo kokybės sertifikatu pažymėti švieži mėsos gaminiai tikrinami pasaulinėje nepriklausomoje analitinių tyrimų laboratorijoje. Iniciatyva papildomai tikrinti produktus ir informuoti apie tai pirkėjus atspindi atsakingą „Lidl“ požiūrį, tad pirkėjas gali būti ramus, jog tai saugus produktas, atitinkantis aukščiausius kokybės ir saugos reikalavimus“, – sako K. Lebednikas.

Partnerio nuotr./Pjaustytas kiaulienos kumpis
Partnerio nuotr./Pjaustytas kiaulienos kumpis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius