-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti treniruoklį

Ketinate įsigyti treniruoklį ir sportuoti namuose? Kad jis netaptų dar vienu dulkes renkančiu nenaudingu namų apyvokos daiktu, siūlome paskaityti kelis specialistų patarimus ir pasirinkti teisingai.
Treniruoklis
Treniruoklis / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sveikata

Anot sporto instruktorių, prieš perkant treniruoklį pirmiausia reikėtų pasikonsultuoti su specialistu. Tai labai individualu, nes reikia įvertinti, kokiam tikslui jį norite įsigyti, kokių turite sveikatos sutrikimų ir kokias kūno vietas ketinate treniruoti. Taigi jei sumanėte treniruotis namuose, prieš pirkdama treniruoklį, įvertinkite savo sveikatos būklę. Anot specialistų, jei turite bėdų dėl sąnarių, netiks dviratis (minamasis treniruoklis), bėgimo takelis. Tokiu atveju geriausiai įsigyti elipsinį treniruoklį. Specialistai pataria vengti kiniškų treniruoklių. Nors jie pigesni, bet yra nepatvarūs, tad trumpiau tarnaus. Taip pat nepatartina žavėtis universaliais, daugelį funkcijų atliekančiais treniruokliais, kurie neva viską treniruoja, bet iš tiesų mažiau naudingi. Pasak sporto žinovų, treniruojantis tokiu treniruokliu, judesiai atliekami ne pilnomis amplitudėmis. Dėl to moterims gresia suformuoti kampuotas kūno formas, o vyrams didėja traumų tikimybė.

Kokį rinktis

Treniruoklių yra kelių rūšių: kardiotreniruokliai ir jėgos treniruokliai. Jėgos treniruokliai – dažniausiai mechaniniai įrenginiai, skirti raumenų jėgai ir ištvermei didinti. Kardiotreniruokliai skirti gerinti bendrą organizmo (ypač širdies) veiklą, tinka turintiesiems antsvorio. Juose yra elektroniniai įrenginiai, leidžiantys reguliuoti fizines apkrovas, stebėti širdies veiklą, pulsą ir kt. Netgi yra rodmenys, kurie rodo, kiek per treniruotę buvo sudeginta kalorijų ir pan. Sportuojant su kardiotreniruokliais galima pasirinkti individualią programą pagal fizinę būklę ir savijautą. Kardiotreniruokliams priklauso bėgimo takeliai, minamieji dviračiai, elipsiniai, irklavimo treniruokliai ir kt.

Žingsniuokliai tinkamesni moterims, kurios nori treniruoti kojų ir dubens raumenis. Minamieji dviračiai stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, ugdo ištvermę, mankština nugaros, kojų, ypač šlaunų raumenis, taip pat veiksmingai tirpdo riebalus nuo apatinės kūno dalies, spartina kalorijų deginimą. Bėgimo takelį rinkitės, jei turite kantrybės, norite ugdyti ištvermę ir mėgstate bėgioti. Anot sporto specialistų, treniruotės bėgimo takeliu – vienas veiksmingiausių ir populiariausių riebalų deginimo būdų. Jeigu norėtumėte patobulinti tiek apatinę, tiek viršutinę kūno dalis, tiktų elipsiniai treniruokliai. Anot žinovų, tai optimalus pasirinkimas toms, kurios nori numesti svorio ir sustiprinti problemiškiausių kūno vietų raumenis.

Dėmesio!

Treniruojantis individualiai namuose ir netaisyklingai atliekant pratimus, galite sau pakenkti ir nepasiekti norimo rezultato. Fizinį krūvį didinkite pamažu, įvertinusi savo fizines galimybes. Sportuokite kas antrą dieną po 45–60 minučių. Jei jums daugiau kaip 40 metų, turite antsvorio, aukštą kraujospūdį, rūkote arba jūsų giminėje yra sergančiųjų širdies ligomis, prieš pradėdama treniruotis pasikonsultuokite su gydytoju. Prieš treniruotę ir po jos nepamirškite atlikti tempimo pratimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius