Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kaip pačios sau gadiname gyvenimą

Amerikietė psichologė Laura Schlessinger iš savo darbo radijuje patirties parašė knygą „Dešimt kvailų klaidų, kurias daro moterys, kad sumautų savo gyvenimą“. Ką gi – gal paskaičiusios jų išvengsime?
Susimąsčiusi mergina
Susimąsčiusi mergina / Vida Press nuotr.

1. Nevertinkime savęs per vyrų prizmę

Liūdna, bet dar dažnai moteris vertinama taip: „O ji kažką turi?“, tad po šimtojo draugų ir giminaičių klausimo, ar ji jau „kažką susirado“, moteris save ima vertinti tik pagal faktą: yra šalia koks nors vyras, ar ne. Bet koks. Taigi, kartais iš baimės, kad liks viena, ji ima ir išteka už kokio nusmurgėlio. 

Patarimas: Nežeminkite savęs jūsų nevertais vyrais ir skubiomis vedybomis. Pasimokykite savivertės, ryžto ir atkaklumo iš vyrų.

2. Nebūkime pelenės

Vyrai nėra kvailiai ir dažniausiai perpranta, ar reikia būtent jo, ar susitikinėjame tik todėl, kad nebūtume vienos. 

Milijonai pasaulio pelenių karštligiškai laukia savųjų princų ir pasiruošusios mestis ant kaklo nors kiek į savo idealą panašiam vyriškiui bei visa gerkle pergalingai klykti: „Valio! Aš nebe viena!“ Renkasi ne jos, o jas – ir tai klaida. Vyrai nėra kvailiai ir dažniausiai perpranta, ar reikia būtent jo, ar susitikinėjame tik todėl, kad nebūtume vienos. 

Patarimas: Pačios rinkitės, su kuo bendrauti, o ne griebkite bet kokį atsitiktinai pasirodžiusi subjektą. Tam tikru etapu būti vienai – normalu ir pagirtina: skirkite laiko sau, tobulėkite, mokykitės, atsiduokite hobiui – tol, kol horizonte pasirodys jūsų vertas žmogus.

Shutterstock nuotr./Pora.
Shutterstock nuotr./Pora.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 kliūčių į laimingą gyvenimą

3. Nebučiuokime varlės

Kai moteris ant kiekvieno kampo pasakoja, kaip myli savo išrinktąjį ir kaip dėl jo pametė galvą, ji dažniausiai meluoja, nes mano, kad tiesiog nesutiks geresnio, o tas vyrukas vis geriau negu nieko. Turbūt pasakos suformavo tokį meilės supratimą: dėl jos reikia atsisveikinti su sveiku protu, mat paskose gražuolės vis įsimyli pabaisas ir iš didelės meilės bučiuoja varlėmis užkeiktus princus. Tik štai realiame gyvenime varlės ir lieka varlėmis... Moterys „nepastebi“ išrinktųjų plikių, atsikišusių pilvų ir bjauraus charakterio – tiesiog negali vertinti vyrų kritiškai.

Patarimas: Nesumaišykite realybės su fantazijomis, o sekso – su meile. Vyrus vertinkite ne tik širdimi, bet ir protu, o tikros meilės nepatirsite, jei pirmiau neišmoksite mylėti savęs.

4. Nepasiduokime kvailai aistrai

Nesvarbu, kiek jums metų – seksas neturėtų būti santykių vertės matas.

Moterys seksą suvokia pernelyg romantiškai ir įsivaizduoja, kad „atiduodamos save“ turi teisę daug ko iš vyro reikalauti. Visada pravartu geriau šiek tiek palaukti, o ne su neregėtu įkarščiu pulti į patinkančio vyro lovą tuomet, kai nesate tikra dėl savo ar dėl jo jausmų. 

Patarimas: Nesvarbu, kiek jums metų – seksas neturėtų būti santykių vertės matas. O skubotas seksas dažnai atneša vien nusivylimą, kaltės ir vienišumo jausmą.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

5. Nebūkime amžinos sugyventinės

Jau šimtą kartų girdėta frazė, kad iki vedybų geriau kartu pagyventi, nes, esą nėra ko pirkti katės maiše. Bet katė vis vien maiše – skyrybų skaičius tarp porų, kurios gyveno iki vedybų, didesnis, nei susituokusių. Dažniausiai moteris, kuri ryžtasi pradėti bendrą gyvenimą nesusituokusi, nori ne geriau pažinti vyrą, o jį tiesiog išlaikyti, taikytis prie jo – kad jam būtų patogu. O tada, kada nors, galbūt jis pasipirš. O gal ir ne.

Patarimas: Niekada nenuleiskite savo reikalavimų kartelės. Ir nepataikaukite vyrui tik todėl, kad jis nepabėgtų. Tegul bėga – atsiras geresnis. 

6. Nepuoselėkime iliuzijų

Tekėdamos nepuoselėkite vilčių, kad jis pasikeis vien todėl, kad šalia turi tokią brangenybę, kaip jūs. Neverta tempti jo už ausų iki savo idealo, jei jam iki jo kaip iki mėnulio. Triūsite triūsite, jis nesikeis, o tada imsite jo nekęsti. Nors iš tikrųjų nekęsite savęs, kad jums nepasisekė tas utopinis projektas: „Nusilipdyk vyrą pagal savo norus“...

Patarimas: Pirmiausia atsigręžkite į save: kodėl jūs kankinatės, kodėl norite suaugusį žmogų perauklėti? Suraskite savo motyvus, prasibraukite iki vaikystės nuoskaudų, išanalizuokite savo lūkesčius, nes kitaip vis manysite, kad visi vyrai – kiaulės.

7. Nespręskime savų problemų nėštumu

Kartais moterys susiruošia pastoti, nes mama to seniai tikisi, nes visos draugės jau turi vaikų, nes norisi darbe padaryti pertrauką, nes „gal tada jis mane ves“.  Tai ne priežastys duoti naują gyvybę. Ryžkitės tam, kai būsite subrendusi ir pasiruošusi: tiek morališkai, tiek finansiškai. 

Patarimas: Gerai apgalvokite, kada ir su kuo jums verta susilaukti vaikų.

Vida Press nuotr./Mama ir vaikas
Vida Press nuotr./Mama ir vaikas

8. Neleiskime skriausti savo vaikų

Kartais moteris elgiasi priešingai motinystės instinktui. Tarkime, ramiai žiūri, kaip naujasis vyras ignoruoja jos vaikus, ar dar blogiau – skriaudžia, nes nenori jo prarasti.

Patarimas: Niekam neleiskite kištis į savo ir savo vaikų pasaulėlį. 

9. Nebijokime trypti kojomis

Kartais moterys suserga depresija todėl, kad bijo parodyti savo pyktį ir nuliūdinti aplinkinius.  Tai esą negražu, nemoteriška ir taip toliau. Jei mažai mergaitei tai dar leidžiama, susaugusiai moteriai – jokiu būdu. Neverta tiesiog nuryti nusokaudas ir giliai širdyje slėpti pyktį – labai sveika jus nuskriaudusiam žmogui pasakyti, ką jaučiate. 

Patarimas: Turite teisę reikšti jausmus. Tai nereiškia, kad turėtumėte užsipulti žmones, kurie jums nepatiko savo elgesiu ar kalbomis, bet visada viską nutylėti - neverta.

10. Nebūkime kenčiančios madonos

Neverta vadovautis logika, kad su kitu gal bus dar blogiau, o šitas savas, pažįstamas, nuspėjamas. 

Moterys gali sugalvoti tūkstantį pateisinimų vyrui, kurį jau seniai vertėjo mesti. Tik jau nereikia visokių: „Geriau žvirblis rankoj...“ Ne geriau. Neverta vadovautis logika, kad su kitu gal bus dar blogiau, o šitas savas, pažįstamas, nuspėjamas. Nenuskęskite kančių ir neišsipildžiusių vilčių liūne.

Patarimas: Būkite realistės. Iš tikrųjų mes juk stiprios, energingos ir viską galinčios. Ir visada galime rinktis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius