Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip pakeisti mintis, o kartu – ir gyvenimą?

Yra mąstymo technikų, kurios padeda į gyvenimą pažvelgti kitu kampu – vieniems padeda vienos, kitiems – kitos, galbūt visiškai netikėtos. Jau seniai kalbama, kad mūsų minčių, žodžių ir požiūrio pokyčiai gali įnešti aiškumo, harmonijos, sėkmės, netgi finansinio pakylėjimo į mūsų gyvenimus.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Savo netikėtus atradimus ir istoriją myjane.ru pasakoja Oksana Gromova.

Apie mintis ir pasikartojimus

Ar pastebėjote, kaip ateina mintys? Įprastai žmogus galvoja apie 5–7 temas vienu metu. Jos tarsi kartojasi ir nepaleidžia ilgą laiką. Pavyzdžiui, mano galvoje ilgą laiką gyveno mintis – „neturiu pinigų“. Nors aš nebadavau, tačiau norimiems dalykams pinigų kartais neužtekdavo. Kiekvieną rytą prabusdavau su mintimi, kad neturiu pinigų, dieną atverdama piniginę ar ieškodama naujos darbo vietos darydavau tą patį, o eidama miegoti aš užmigdavau su mintimi – iš kurgi gauti pinigų? Ši mintis mane persekiojo net porą metų.

Štai mano draugę kankino kita mintis – „vyrai manęs nemyli“. Ir iš tikrųjų neatsirado tokio, kuris ją mylėtų, – tai mesdavo, tai pranykdavo po poros mėnesių, tai kitaip išduodavo.

Mums abiem atrodė, kad šios problemos yra neišsprendžiamos, todėl ieškojome įvairiausių būdų – seminaruose ir mokymuose, kaip tą galėtume pakeisti. Išbandėme labai daug: nuo pozityvaus mąstymo iki meditacijos ir atleidimo. Prisipildėme moteriškos energijos, sąveikavome su stichijomis, ir rezultatas buvo – gera nuotaika bei puikus nusiteikimas.

Kas iš tikrųjų veikia?

Seminaruose aš mačiau, kaip tam tikros technikos padeda žmonėms. Aš nuoširdžiai tikėjau, kad ir man nutiks stebuklas, o kol kas, kol jo nebuvo, aš skaičiau knygeles, dariau naudingus pratimus ir taupiau. Draugės situacija buvo panaši, niekas nesikeitė.

Turbūt tūkstantį kartų sau pakartojau, kad niekada neturėsiu daug pinigų, ir buvo skaudu suvokti, kaip miršta mano svajonė.

Vieną kartą man pasakė, kad aš pernelyg stipriai įsikibusi laikausi savo noro. Bet aš nesupratau, kaip to galėčiau nedaryti. Sužinojau, kad yra pertekliniai potencialai, kai dideli norai neišsipildo. Todėl reikia sugalvoti norą ir daugiau apie jį negalvoti. Tačiau kaip apie tai negalvosi, kai nėra kaip sumokėti už butą?

Taigi, ši istorija tęsėsi šešerius metus. Galbūt būtų ir toliau besitęsusi, jeigu man nebūtų viskas nusibodę.

Supratau, kad mintys apie pinigus nuolatos sukasi mano galvoje. Nusprendžiau įvertinti, kiek laiko per dieną apie tai mąstau, ir tada man pasidarė baisu. Supratau, kad apie pinigus negalvoju tik tada, kai miegu, ir po trijų dienų apmąstymų tariau sau – gana.

Niekada

Atsisėdusi vieną dieną pradėjau analizuoti: juk nei mano tėvai, nei draugai, nei aplinkiniai žmonės nėra turtuoliai, o ir mano mieste nėra uždirbami dideli pinigai. Paklausiau savęs – kodėl maniau, kad galiu turėti daugiau? Supratau ir įvertinau realybę, kad greičiausiai niekada neturėsiu milijonų automobiliui arba naujam butui.

Tai suvokti man buvo skaudu, liūdna ir sunku, o ir balsas viduje šaukė, kad tai netiesa! Aš tiesiog sau pradėjau kartoti – „leidžiu sau neturėti daug pinigų“. Turbūt tūkstantį kartų sau pakartojau, kad niekada neturėsiu daug pinigų, ir buvo skaudu suvokti, kaip miršta mano svajonė.

Nežinau, kiek laiko tęsėsi šis procesas, tačiau po kurio laiko man pasidarė labai lengva ir paprasta. Aš išsilaisvinau iš savo noro.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologė: „Moterims keistis sunku – svajoti paprasčiau“

Stebuklai

Kitą dieną aš pasijaučiau nauju žmogumi. Ir nors mintys ateidavo, apie tai, kad noriu praturtėti, aš sau neleisdavau apie tai galvoti – visa tai tarsi ištirpo erdvėje. Nustojau ieškoti informacijos apie naujus seminarus, lioviausi apie pinigus kalbėti su aplinkiniais ir stengdavausi pakeisti temas. Ir jau po mėnesio perėjau į naują darbą, kur uždarbis buvo didesnis net du kartus. O juk darbo aš net neieškojau – man jį pasiūlė pažįstami ir priėmė be didelių problemų.

Kaip tai suveikė?

Pirmiausia aš daugelį metų buvau susitelkusi į vieną sritį. Nemačiau nieko, išskyrus praturtėjimo idėją, aš nemačiau aplinkinio pasaulio! Ir kai nustojau, staiga pasinėriau į kitas sritis bei sferas, o teigiamos energijos palietė ir finansinę pusę.

Papasakojau apie tai savo draugei. Atkalbėti ją nuo idėjos ištekėti buvo nelengva, tačiau pamačiusi mano rezultatus, ji taip pat nusprendė pamėginti suvokti, kad galbūt niekada nesutiks savo svajonių vyro. Ir nors tai buvo nelengva, tačiau esmė paprasta – ji ilgus metus nematė ir nejautė nieko kito, kaip tik didžiulio noro sutikti savo antrąją pusę, taip užkirsdama kelią kitiems dalykams savo gyvenime.

Praėjo jau metai. Aš ir toliau dirbu gerą darbą, o draugė surado tą, kuris į ją žiūri įsimylėjusiomis akimis. Mes galiausiai supratome, kad įkyrios idėjos daugiau atima ir užkerta kelią, įkalina, todėl išsilaivinus kartais gauni tai, ko troškai pačiu netikėčiausiu būdu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Asmeninių pokyčių konsultantė L. Blekaitytė: 3 klausimai sau, galintys iš esmės pakeisti gyvenimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius