-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip sužinoti, kada ateina metas pokyčiams?

Beveik kiekvienas iš mūsų svajoja apie naują, geresnį gyvenimą. Ar bent jau nori ką nors pakeisti senajame. Tai verčia mus nuolat judėti pirmyn, siekti tikslų.
Gyvenimo kryžkelė
Gyvenimo kryžkelė / „Shutterstock“ nuotr.
Temos: 2 Šeima Psichologija

Naujas gyvenimas iš tiesų egzistuoja: pirmiau vaizduotėje, o vėliau, jei įdedame pastangų, ir tikrovėje. Žmogus sukuria įvairių naujo gyvenimo scenarijų, tačiau jų esmė viena – ką nors pakeisti.

Nesvarbu ką: darbą, išvaizdą, butą, įpročius ar partnerį, svarbu, kad kuo greičiau nuslinktų erzinantys sunkumai, pasitrauktų nuobodulys. Tačiau kaip sužinoti, kad atėjo laikas keisti gyvenimą?

Esate nuolat sudirgęs, apatiškas, piktas arba prislėgtas

Nesivaldyti konfliktinėse situacijose, užsiplieksti dėl smulkmenų ar lieti ašaras per PMS normalu. Nieko nenorėti, gulėti lovoje ir žiūrėti į vieną tašką, kai jus palieka mylimas žmogus, – taip pat normalu. Tačiau, jei be jokios priežasties dažnai jaučiatės suirzęs ir piktas, nesugebate ramiai reaguoti į sunkumus, nerandate jėgų juos įveikti, turite ką nors keisti.

Galbūt pačią situaciją, kurioje atsidūrėte, o gal tik požiūrį. Bet kokiu atveju, tai padaryti jūs tikrai galite. Išsamūs medikų tyrimai parodė, kad jaudinimasis dėl smulkmenų, neviltis, pesimizmas neigiamai veikia imuninę sistemą: po truputį prarandamas atsparumas ligoms ir infekcijoms, todėl dažniau susergama.

Nustatytas ir atvirkščias efektas: tie, kurie trykšta optimizmu, džiaugiasi gyvenimu, turi stipresnę imuninę ir endokrininę sistemas nei nuolat verkšlenantys.

Nuolat svajojate ir sapnuojate tuos pačius sapnus

Sapnai neretai išduoda slaptas mūsų mintis, tad verta į juos atkeipti dėmesį, ypač jei siužetas kartojasi. Tai, kad metas ką nors keisti, rodo ir įkyriai persekiojančios idėjos, svajonės, apie kurias negalite liautis galvojęs nei dieną, nei naktį. Pastebėję, kad mintys sukasi apie vieną ir tą patį objektą ar situaciją, nevykite jų šalin, o priimkite kaip nuorodą, ko turėtumėte imtis.

„Fotolia“ nuotr./Liūdna mergina
„Fotolia“ nuotr./Liūdna mergina

Štai viena biure monotonišką, griežtai valandomis suskirstytą darbą dirbusi moteris labiausiai atsipalaiduodavo žiūrėdama televizijos laidas ir filmus apie gyvūnus. Ji dažnai apgailestaudavo, kad neišsipildė vaikystės svajonė tapti veterinarijos gydytoja ir turėti nuosavą veterinarijos kliniką.

Kartą netyčia užklydusi į gyvūnų prieglaudą ji gavo pasiūlymą tapti administracijos darbuotoja. Nors buvo pasiūlytas nedidelis atlyginimas, moteris sutiko ir nė dienos nesigailėjo – pagaliau rado darbą, kuris teikia džiaugsmą!

Taip pat skaitykite: 100 dalykų, kuriuos privalote padaryti savo gyvenime

Žinote, ko trokštate, bet nesiimate veiklos

Galbūt jūs jau turite savo didįjį tikslą ar slaptą svajonę, bet per kelerius metus jos link nepriartėjote nė per žingsnį. Kodėl? Verta su savimi atvirai pasikalbėti, pasigilinti į priežastis. Gal nepasitikite savimi? Nežinote, nuo ko pradėti? O gal tiesiog bijote permainų?

Nusiraminkite, nėra nė vieno žmogaus, kuriam būtų lengva išsiskirti su tuo, prie ko priprato. Pastovumas neretai reiškia saugumą, be to, kamuoja nerimas: kokia garantija, kad ką nors pakeitus nieko nepralošime? Tačiau, kas nerizikuoja, negeria šampano. Vienintelis būdas atsikratyti baimių – jas įveikti.

Taip pat skaitykite: Depresija: skaudžios pasekmės jūsų sveikatai

Veiksmų planas

Visų pirma, turite įsitikinti, kad jūsų troškimas – iš tiesų jūsų, o ne tėvų, draugų ar antrosios pusės. Mintyse įsivaizduokite, kaip turėtų atrodyti idealus gyvenimas bent po penkerių metų. Kaip atrodote? Kuo užsiimate? Kur gyvenate? Koks žmogus šalia jūsų? O dabar pagalvokite, ar gyvendami taip kaip dabar, galite visa tai turėti. Jei ne, drąsiai imkitės pokyčių...

Plačiau apie tai, kokie pokyčiai padeda susikurti laimingesnį gyvenimą, skaitykite 8-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (8) nr.
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (8) nr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius