-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip tapti geresne seserimi?

Sako, kad geras kaimynas vertesnis už giminę, bet juk jūs neturite tiek daug seserų, kad nebūtų prasmės stengtis dėl tarpusavio santykių. Juolab 8 principai, padėsiantys tapti gera seserimi, – universalūs.
Seserys
Seserys / Vida Press nuotr.

1. Niekada neišduokite. Jūsų sesers paslaptys – tyčia ar netyčia jas sužinojote – priklauso tik jai. Nesidalykite jomis nei su tėvais, nei su artimais giminaičiais. Neapkalbėkite sesės – net su savo geriausia drauge, net nesvarbiais klausimais.

2. Atvirumo ir nuoširdumo! Patikėkite seseriai savo paslaptis ir tarkitės dėl kylančių problemų. Jeigu ji atsakys tuo pačiu, jus, dvi moteris, susies ne tik formalūs kraujo ryšiai, bet ir tikra draugystė.

Vida Press nuotr./Seserys
Vida Press nuotr.

3. Dovanos ir dėmesys. Atsiminkite jos šventes, dovanokite jai dovanų ir nešykštėkite malonių staigmenų. Skambutis, žinutė, atvirlaiškis iš kelionės ar elektroninis laiškas parodys: sesuo jums svarbi, jūs rūpinatės jos reikalais ar tiesiog apie ją galvojate. 

4. Šeimyniniai ryšiai. Pasistenkite, kad jūsų ir sesers vaikai ir vyrai būtų artimi, keliaukite kartu ir svečiuokitės vieni pas kitus, padėkite rengti bendras šventes, prireikus prižiūrėkite vieni kitų vaikus, šunis ir namus.   

5. Nebijokite distancijos. Jei jaučiate, kad sesuo išgyvena sudėtingą laikotarpį ir labiau už viską norėtų pabūti viena, supraskite: tai – žmogiška, natūralu ir... praeis. Todėl nepirškite savo draugijos ir palaukite, kol kritinis etapas baigsis. 

6. Išmintinga pagalba. Jei nežinote, kaip ir kuo padėti, klauskite tiesiai – pavyzdžiui, ar tau reikia pinigų. Galite ištiesti pagalbos ranką ir tylomis, tačiau rizikuojate prašauti. Niekas taip nesugadina santykių, kaip SPA dovanų čekis, kai mirtinai reikia žieminių batų. 

Vida Press nuotr./Pokalbis
Vida Press nuotr.

Jei gyvenate toli viena nuo kitos, darykite viską, kad jus siejantys ryšiai nenutrūktų.

7. Nepavydėkite sėkmės. Jei sesei sekasi, džiaukitės kiek galima nuoširdžiau. Jei tai nėra paprasta (pavyzdžiui, dėl nuolatinio lyginimo su seserimi), įsikalkite kaip mantrą: „Mano sesers sėkmė – mano sėkmė.“ Taip ir bus! 

8. Įveikite atstumą. Jei gyvenate toli viena nuo kitos, darykite viską, kad jus siejantys ryšiai nenutrūktų. Bendraukite internetu, rašykite bendrą tinklaraštį, galų gale susirašinėkite senamadiškais laiškais. Sakoma, kad juos ypač malonu gauti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius