-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tinkamai drėkinti plaukus

Po vasaros ne viena atsiduso, kad saulė nugairino plaukus, jie išsausėjo ir pradėjo skilinėti. Tačiau įpusėjus rudeniui susidūrėme su nauju iššūkiu – žvarbiu vėju lauke, sausu radiatorių oru patalpose. O kur dar šalikai ir kapišonai, liečiantys trapius plaukus. Nenuostabu, kad tenka pasukti galvą, kaip atstatyti plaukų būklę jų smarkiai nenutrumpinus. Svarbiausia čia – tinkamas drėkinimas.
Skilinėjantys plaukų galiukai
Išsausėję plaukai - dažna problema rudenį / Vida Press nuotr.

Nei per daug, nei per mažai

Pirmiausia pakalbėkime apie plaukų balzamo kiekį. Jei užtepsite itin mažai, nepastebėsite jokio poveikio – plaukai netaps glotnesni ir švelnesni, galai bus sausi; jei kondicionieriaus padauginsite, plaukai bus sulipę ir atrodys kaip užvakar plauti.

Tad koks tas kiekis tinkamas? Kartais tenka skaityti, kad balzamo užtenka žirnio dydžio – tačiau kiekviena moteris žino, kad tiek neužtenka, ypač jei balzamas tirštas. Matuoti galite pagal nagą – balzamo reikia vidutinio ilgio moters nago skersmens, o jei plaukai labai ilgi – šiek tiek daugiau.

Padauginti priemonės negerai dar ir dėl to, kad kai kurios jų turi itin stiprių veikliųjų medžiagų, kurių mūsų plaukams reikia tik nedideliais kiekiais.

Tolygiai padenkite

Kad neapsunkintumėte plaukų šaknų ir jų nepriplotumėte, balzamą tepkite tik nuo plaukų vidurio iki galiukų, jiems skirkite ypatingą dėmesį. Jei nesate tikros, ar tolygiai paskirstėte plaukų balzamą, atsargiai, nepešdamos plaukų, pašukuokite juos retomis šukomis. Tai sulygins plaukų žvynelius, ir plaukai sveikai spindės.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Triukas plonaplaukėms

Jei toks žodis yra, tai jis skirtas toms, kurių plaukai – iš prigimties (arba tokie tapo dėl gausaus slinkimo) menki ir ploni. Turinčios tokius plaukus kartais bijo tepti balzamu, kad dar labiau nesuplotų plaukų, todėl galite išmėginti šį triuką: kitąkart prieš plaudamos galvą, pirmiau ištepkite plaukų galus balzamu, šiek tiek palaukite ir tuomet išplaukite plaukus šampūnu.

Taip ir plaukai bus pamaitinti ir sudrėkinti, ir kartu bus puresni.

Plaukų kaukės triukas

Kai plaukai sausi, jie sugeria kaukę kaip kempinė.

Jeigu norite, kad plaukų kaukė tikrai gerai įsigertų į plaukus, patepkite ja sausus ar bent jau rankšluosčiu nusausintus plaukus. Kai plaukai šlapi, dalis kaukės tiesiog nuslenka žemyn pečiais ir nugara, kartu su varvančiu vandeniu, todėl plaukai gauna nepakankamai naudingų medžiagų. O kai jie yra sausi ar nusausinti, sugeria kaukę kaip kempinė. Todėl ir patariama, pavyzdžiui, kartą per savaitę sausus plaukus patepti alyvuogių aliejumi (neliečiant šaknų), palaikyti ir tik tada viską nuplauti šampūnu.

Jei jūsų kaukė – alyvuogių aliejus, galite ją laikyti kad ir per naktį. Jei pirktinė, su agresyvesnėmis veikliosios medžiagomis, palaikykite ją kelias minutes ir nuplaukite šampūnu.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Papildoma apsauga

Jei nedarėte to vasarą, bent jau susiimkite šaltuoju sezonu – kiekvieną kartą, kai išplaunate plaukus ir atsargiai juos nusausinate kilpiniu rankšluosčiu, patepkite plaukų galus serumu, aliejuku arba papurškite nenuplaunama, plaukus apsaugančia priemone. Visų šių priemonių reikia labai mažai, tik tam, kad apsaugotumėte plaukus nuo žalingų išorės veiksnių, bet kartu leistumėte jiems kvėpuoti ir neapsunkintumėte.

Juo labiau jei ketinate plaukus džiovinti džiovintuvu, jiems reikia apsaugos nuo karščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius