Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalorijas deginame be pastangų: 17 smagių užsiėmimų

Juk nebūtina baisiai kankintis ir tarsi darbiniam arkliui arti sporto klube. Išbandykite keletą paprastų užsiėmimų lauke, užsiimkite aktyvia veikla bent pusę valandos, deginkite nereikalingas kalorijas ir palaikykite raumenų tonusą, nesikankindami sporto klube!
Jodinėjimas
Jodinėjimas / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

 Siūlome išbandyti šias tinklalapyje health.com aprašytas paprastas veiklas.

Paplūdimio tinklinis

Jei gyvenate netoli jūros, tinklinis – tinkamiausia sporto šaka. Žaisdami ne tik pagerinsite kraujo apytaką, susirasite naujų draugų, bet ir patobulinsite kojų raumenų ir pečių tonusą. Taip pat judėjimas ant smėlio yra sunkesnis, todėl tai padės sudeginti dar daugiau kalorijų. Per pusvalandį aktyvaus žaidimo galima sudeginti 272 kcal.

Darbai sode

Deginkite kalorijas, gražindami savo sodą ar daržą. Nuolat pritūpdamos ir pasilenkdamos prie augalų treniruosite užpakaliuko raumenis, o kaimynai jums pavydės jūsų nuostabaus sodo. Pusvalandis ravėjimo ar kitos sodo veiklos gali sudeginti iki 136 kcal.

Banglenčių sportas

Žaidimas bangose padės puikiai deginti kalorijas net ir tuomet, kai ilsėsitės po pramogų. Kuo intensyvesnis plaukimas ir irklavimas ant banglentės, tuo daugiau kalorijų sudeginsite. Intensyviai irkluokite rankomis bent pusvalandį ir taip sudeginsite 102 nereikalingas kilokalorijas.

Tenisas

Griebkite raketę ir meskite iššūkį draugui, kaimynui ar partneriui! Intensyvus bėgiojimas teniso aikštėje prilygsta aerobikos treniruotei ir yra puikus būdas pakelti rankų raumenų tonusą. Per pusvalandį sudeginsite iki 272 kcal.

Važinėjimas dviračiu

Dviračių sportas yra ne tik puikus būdas gerai praleisti laiką lauke vienam ar su draugais, bet ir sustiprinti kojas ir šlaunų raumenis. Neilgas pasivažinėjimas gali sudeginti daugiau kalorijų nei vaikščiojimas, taigi pasivažinėję pusvalandį sudeginsite iki 204 kcal.

Frisbis

Skraidanti lėkštė yra ne tik lengvas ir ramus žaidimas. Jei surinksite didelę žaidėjų komandą ir aktyviai lakstysite mėtydami lėkštę per pusę valandos, galite sudeginti iki 272 kcal!

Pasivažinėjimas riedučiais

Prisiminkite vaikystę ir išsitraukite riedučius, jei norite sustiprinti širdį, kojų raumenis ir sudeginti riebaliukus ant kūno. Be to, kuo greičiau važiuosite, tuo malonesnis bus vėjelis, jus atvėsins ir padės sudeginti dar daugiau kalorijų. Pusvalandis pasivažinėjimo gali sudeginti 168 kcal.

Plaukiojimas

Atsivėsinkite ir pasimėgaukite ramiu plaukiojimu. Juk nebūtina būti profesionaliu plaukiku ir kankinti save plaukiant įmantriomis pozomis. Net ir lėtas judėjimas vandenyje gerina širdies būklę ir stiprina visą kūną. Per pusvalandį ramaus pasiplaukiojimo galima sudeginti iki 204 kcal.

Turistinis žygis

Esate išvykę ir neturite galimybės eiti į sporto klubą? Aplankykite miesto ar vietos, kurioje esate, įžymias ir lankomas vietas. Jei yra galimybė, lipkite laiptais ar kalnuotomis vietovėmis, jei norite sudeginti daugiau kalorijų. Ramus pasivaikščiojimas gali padėti sudeginti 129 kcal.

Nardymas

Ilsitės egzotiškuose kraštuose? Tuomet jums  labai pasisekė! Būtinai pasimėgaukite šiuo nepaprastu užsiėmimu, praplėskite akiratį ir deginkite nereikalingas kalorijas. Jei nardymas jums ne prie širdies, galite rinktis ir paprastą nardymą su vamzdeliu. Toks pasiplaukiojimas sudegins nuo 170 iki 240 kcal.

Pasiplaukiojimas baidarėmis

Baidarių sportas yra dar vienas nuostabus būdas aplankyti gražius gamtos kampelius, žymias vietas ir kartu priversti dirbti savo pilvuko raumenis. Tam, kad baidarė plauktų į priekį, turėsite įdėti nemažai pastangų ir intensyviai irkluoti, kartu išjudindami ir rankų raumenis. Pusvalandis irklavimo gali sudeginti 179 kcal.

Irklavimas atsistojus

Gali pasirodyti, kad išlaikyti pusiausvyrą ant vandenyje plaukiančios lentos yra labai sudėtinga, tačiau pasitreniravus, tai tampa labai paprasta. Toks irklavimas ne tik tobulina laikyseną ir pusiausvyrą, bet ir pagerina rankų bei nugaros raumenų būklę. Toks pasiplaukiojimas gali padėti sudeginti apie 200 kcal.

Jodinėjimas

Gali pasirodyti, kad tik žirgas atlieka visą darbą, tačiau toks užsiėmimas turi tikrai daug naudos ir jums. Jei norite išsilaikyti balne, reikia tvirtai suspausti šlaunis, įtraukti pilvą ir tiesiai laikyti nugarą. Žinoma, jodinėdami treniruosite ir užpakaliuką bei visus kojus raumenis. Vieno pasijodinėjimo metu galite sudeginti 143 kcal.

Golfas

Palikite lazdas ir kitus reikmenis golfo klube ir sudeginsite dar daugiau kalorijų, jei nesinešiosite jų su savimi, o keliausite pasiimti iš kitos vietos. Kadangi ši sporto šaka nėra labai intensyvi, tai ir sudeginamų kalorijų kiekis nėra didelis – apie 161 kcal.

Žaidimai ant pievos

Lauko žaidimai, kurie žaidžiami ant pievos, pavyzdžiui, kriketas ar bočia (rutulių sportas, – red. past.), gali pasirodyti visai nesunkūs ir nereikalaujantys ypatingų pastangų. Visgi, jei žaisite šiuos žaidimus, teks daug lenktis ir pritūpinėti, norint paimti kamuoliukus, o dažni pritūpimai treniruos jūsų šlaunis ir užpakaliuką. Vieno žaidimo metu galima sudeginti apie 90 kcal.

Badmintonas

Šokinėjimas ir lakstymas pirmyn atgal, rankų tiesimas, norint numušti badmintono muselę, pagreitina jūsų širdies ritmą, o tai padeda sudeginti daug kalorijų ir kartu treniruoja visą kūną. Šio žaidimo metu labiausiai dirba kojų ir rankų raumenys. Vieno žaidimo metu per pusvalandį sudeginsite apie 150 kcal.

Žolės pjovimas

Galbūt norite šią veiklą perduoti kitiems šeimos nariams – partneriui ar vaikams – tačiau pagalvokite! Vejos dailinimas ir gražinimas sudegina nemažai nereikalingų kalorijų. Darbas su žoliapjove duoda nemažai apkrovos jūsų šlaunims ir širdžiai, o greitas širdies ritmas padeda sudeginti dar daugiau kalorijų. Jei skirsite bent pusvalandį žolei nupjauti, sudeginsite 196 kcal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius