Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamuoja PMS? Gelbėkimės natūraliais būdais!

Tikriausiai kiekviena moteris yra patyrusi ne itin malonių priešmenstruacinio sindromo šalutinių poveikių: irzlumas, prasta nuotaika, padidėjęs apetitas ar taip netikėtai išbertas veidas... Tačiau neverta krimstis: kuo geriau pažinsime savo kūną, tuo lengviau bus kovoti su nemaloniomis PMS pasekmėmis.
Užrašas: "Gerbk mano PMS!"
Užrašas: "Gerbk mano PMS!" / Fotolia nuotr.

Hormonų šėlsmas

Nemažai moterų priešmenstruacinio sindromo simptomus pradeda jaustis 3–7 dienos prieš prasidedant menstruacijoms. Tačiau kūnas tam pradeda ruoštis gerokai anksčiau. Taigi progesterono ir estrogeno lygis ima svyruoti, padaugėja testosterono, ir štai! Jūsų veidą jau puošia paraudimai, oda riebėja, atsiranda spuogelių, dažniausiai smakro, kaktos srityje. Žinoma, taip nutinka ne kiekvienai, nes ne visos jaučia tokius pačius intensyvius PMS simptomus. Oda skirtingai gali reaguoti į hormonų svyravimus dėl amžiaus, mitybos ir daugelio kitų veiksnių. Tad verta apsiginkluoti kantrybe ir pabandyti natūraliais būdais kontroliuoti gerą savo savijautą.

 

Vengiame streso

Jeigu jaudinatės ir nervinatės, tikėtina, kad PMS gerokai paaštrės. Stresas tam – tinkamiausia terpė, tad nenuvertinkite jo įtakos jūsų odos būklei. Pabandykite kontroliuoti savo savijautą mėnesį laiko ir stebėkite rezultatus: būkite kuo daugiau gryname ore, atlikite fizinius pratimus, medituokite, pasilepinkite SPA procedūromis ar masažu. Net paprasčiausias laikas, praleistas su artimaisiais ar knyga rankoje, gali priversti jus nusiraminti ir atsipalaiduoti.

 

Geriame daug skysčių

Elementarus patarimas, teikiantis visapusiškos naudos. Vanduo, vanduo ir dar kartą vanduo. Taip patenkinsite visus savo kūno poreikius, valysite organizmą nuo toksinų ir, žinoma, jausitės kur kas geriau. Tik venkite saldžių, gazuotų ir kaloringų gėrimų – jie gal ir gardūs, bet duoda mažai naudos. O daugybė papildomų priedų juose gali sukelti dar prastesnę odos reakciją.

 

Stebime valgiaraštį

Tik pagalvokite – tai puikus pasirinkimas ir jūsų sveikatai, ir gerai savijautai, ir svorio kontrolei. Dauguma moterų pastebi, kad, pakeitusios valgiaraštį ir papildžiusios jį sveikesniais produktais, kuriuose gausu skaidulų, mikroelementų, PMS simptomus jaučia kur kas silpniau. Ko derėtų atsisakyti?

Fotolia nuotr./Kokteilis
Fotolia nuotr./Kokteilis

Visų pirma meskite lauk greitąjį maistą, visus produktus, turinčius daug riebalų, cukraus, ir skanaukite liesos mėsos, žuvies, riešutų, ankštinių produktų, vaisių, uogų, kruopų ir žalių lapinių daržovių. Svarbiausia, kad maisto produktuose būtų kuo daugiau vitaminų ir antioksidantų. 

 

Kokteilis, sušvelninantis PMS požymius

Reikės: 4 džiovintų abrikosų, ½ stiklinės obuolių sulčių, ½ stiklinės pasukų, 2 valg. š. šviežių apelsinų sulčių, 1 banano, 2 kivių, 3 valg. š. daigintų kviečių.

Kaip gaminti:

Per naktį abrikosus palaikykite obuolių sultyse, o ryte nupilkite.
Vietoje obuolių sulčių supilkite pieną, sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir sutrinkite smulkintuvu. Puikiai tinka ir pusryčiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius