Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 31d. 15:00

„Karantino kuchnia“: senas geras jautienos guliašas su bulvių koše

Evelina Stundžienė
15min nuotr. / Evelina Stundžienė

Šiandien gaminame seną gerą guliašą. Šis patiekalas turbūt senesnis, nei galvojote, – Vengrijoje piemenys jį skanavo jau IX amžiuje! Tuo metu išvirtą ir pagardintą mėsą išdžiovindavo saulėje, supakuodavo avies skrandyje, o, atėjus laikui valgyti, ją tiesiog užpildavo karštu vandeniu. Greita kaip „bomžpakis“!

Vengriški paprikos milteliai laikomi būtinybe gaminant autentišką guliašą, bet šįkart apsiribokime turima paprika. Aš štai, pavyzdžiui, naudojau rūkytą papriką, nes kitokios neturėjau. Na, ir ką? Labai puikiai tiko!

Daržovėmis ir pagardais čia irgi galima varijuoti. Ar naudosite šviežius pomidorus, ar sukapotus konservuotus, ar pomidorų pastą – tik jūsų reikalas. Patiekalas – gana žiemiškas, tad šviežių, plastiko skonio, pomidorų čia nenaudočiau.

Savo gana paprastą guliašo receptūrą papildžiau, taip vadinamu, „Džentelmeno E621“ – keliais rūkytos dešros gabaliukais, pora stiebų saliero, čiobreliais ir šaukšteliu kumino miltelių. Recepte jų neminėsiu, nes „Džentelmeno E621“ ingredientai nėra pirmos būtinybės.

Mėsos troškinius man skaniausia patiekti su bulvių koše, todėl pridėsiu ir šiuo metu mano namuose pamėgtos bulvių košės receptą.

Jums reikės:

  • 2 supjaustytų svogūnų (tiks bet koks patinkantis supjaustymo būdas – vis tiek troškinį virsime tol, kol svogūnai nebeprimins svogūnų);
  • 4 česnako skiltelių;
  • 500 g kubeliais supjaustytos jautienos;
  • 1 nuluptos ir stambiai supjaustytos morkos;
  • 2 šaukštelių sviesto;
  • 1 šaukšto miltų;
  • 500 ml jautienos sultinio (iš bėdos – tiesiog vandens);
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių;
  • 180 g susmulkintų pomidorų savo sultyse;
  • druskos;
  • pipirų.

Bulvių košei reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • Apie 50 ml pieno;
  • 50 g sviesto;
  • druskos;
  • pipirų – dosniai.

Eiga:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką