Dabar populiaru
Publikuota: 2020 birželio 27d. 13:00

Karštų čeburekų alternatyva atostogoms pajūryje: jauskitės kaip gazelė, o ne banginis

Karštų čeburekų alternatyva
Evelinos Stundžienės nuotr. / Karštų čeburėkų alternatyva

Būna tokių salotų, kurias pasigamini ir būtinai turi pabaigti vienu ypu arba vis lakstyti prie šaldytuvo, įsidėti dar ir dar, kad „prisimintum jų skonį“.

Balta mišrainė yra pirmoji tokių salotų sąraše, o šiandienos tuno salotos – antroje vietoje. Pastarosios yra gerokai sveikesnės bei liesesnės, o ingredientais itin lengva varijuoti.

Aš naudoju nedaug majonezo, bet jo galima atsisakyti ir visiškai. Taip pat šiandien jas valgydama mąsčiau, kaip patogu būtų jas nusinešti į iškylą ar paplūdimį (prie Baltijos jūros ar Lukiškių aikštėje): jos netampa vandeningos bei nepalieka sunkumo jausmo kaip „karšti čeburekai“.

Kai maudausi, mėgstu jaustis kaip gazelė, o ne banginis.

Ingredientai:

  • 300 g baltųjų pupelių arba avinžirnių,
  • 150 g tuno savo sultyse,
  • paprika (aš naudojau dvi mažytes oranžines paprikas, bet akį džiugina maišytos kelių spalvų paprikos),
  • 1 šviežia aitrioji paprika (čili pipiras),
  • pusė raudonojo svogūno;
  • kalendra (arba petražolės, jei nemėgstate kalendros; be nieko - irgi gerai),
  • šaukštas majonezo,
  • šaukštelis Dižono garstyčių,
  • druska.

Gaminimas:

  1. Kuo smulkiau supjaustome papriką, čili pipirą, svogūną bei kalendrą ar petražoles. Kalendrą ar petražoles galime įmaišyti į visą jovalą arba pabarstyti prieš patiekdami. Jūsų pasirinkimo laisvė. Receptus aš mėgstu lanksčius.
  2. Nusunkiame pupeles ar avinžirnius ir sumaišome juos su daržovių mišiniu.
  3. Nusunkiame tuną, šakute jį pasmulkiname ir perkeliame į bendrą indą.
  4. Paskutinis, bet man labai svarbus, padažo klausimas. Galite tiesiog įdėti garstyčių ir daugiau nieko nebedėti. Galite į majonezo ir garstyčių miksą įspausti šiek tiek citrinos. Aš naudojau tik garstyčias ir majonezą, bet kadangi mėgstu kiek drėgnesnį maistą, ant visko dar papildomai užpyliau šaukštą avinžirnių sunkos (maniškė buvo ne gliti, o skysta ir sūri kaip geras marinatas).
  5. Beriame druskos pagal skonį ir paliekame bent šaukštelį salotų kitiems.
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Šiuolaikiškos studijos

Video

26:29
01:19
00:31

Esports namai

Susikurk savo vasaros namus su IKEA

URBAN˙/

Šaltibarščiai
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką