Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas labiausiai eikvoja energijos atsargas ir kaip to išvengti

Taupome pinigus, stengiamės neišlaidauti. Nešvaistome ir laiko veltui, norime kuo daugiau nuveikti. Bet su savo energija neretai elgiamės atsainiai, nemokame jos branginti. Kaip jos neiššvaistyti?
Sunkus rytas
Sunkus rytas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Psichologija Laimė

Negailėti savęs

Greičiausiai niekada neišgirsite, kaip dvasiškai stiprus žmogus skundžiasi. Arba dėl savo padėties, bėdų kaltina pasaulį, dejuoja, kad su juo kiti blogai elgiasi. Toks žmogus moka būti atsakingas už savo veiksmus, supranta, kad gyvenimas būna ne visada teisingas, ir tam nesipriešina.

Savęs gailėjimas, kaltinimai kitiems, nusivylimas atima labai daug energijos, neleidžia judėti palankesne kryptimi, ir nuo to gyvenimas tampa tik dar sunkesnis, užklumpa daugiau bėdų. Visus sunkumus laikykite dvasios išbandymais, išmokite pamoką ir su dėkingumu judėkite toliau.

Nesipuikuoti

Jaustis viršesniam už kitą, menkinti jį, versti paklusti, puikuotis savo išmanymu, pinigais ar įtaka, kritikuoti, smerkti – visos šios savybės ne tik nepadeda įgyti malonaus ir garbingo žmogaus reputacijos, bet ir kainuoja daug energinių išteklių.

Savęs gailėjimas, kaltinimai kitiems, nusivylimas atima labai daug energijos, neleidžia judėti palankesne kryptimi.

Puikybės apimtiems žmonėms visada mažai pripažinimo, garbės, jie visada siekia pabrėžti išskirtinumą, o tai tikrai atima daug jėgų ir, svarbiausia, neatneša laukto rezultato. Verčiau tobulinti santykius su pačiu savimi, neieškoti pripažinimo išorėje – rasti jį viduje, stengtis priimti žmones tokius, kokie jie yra. Kitaip sakant, kuo daugiau meilės pasauliui ir aplinkiniams jūsų širdyje, tuo daugiau energijos generuojate.

Nesibaiminti permainų

Niekas taip neatima jėgų kaip baimė. Ypač nežinomybės. Kai kas nors kinta mūsų gyvenime (tenka keisti darbą, gyvenamąją vietą, pradeda byrėti santykiai), susigūžiame, protas kuria pačius blogiausius scenarijus. Jaučiamės neramūs, pažeidžiami, nelaimingi. Kad ir kaip nelengva, pamėginkite mąstyti kitaip, neabejokite tuo, kad permainos visada atneša gerų dalykų, vaizdžiai tariant, jos kilsteli žmogų į naują lygį.

Taip pat skaitykite: Kaip išvengti popiečio energijos trūkumo

Stenkitės gyvenimo pokyčius stebėti smalsiai ir susidomėję, be jokių išankstinių nuostatų, ir iškart pajusite atsipalaidavimą. Pasitikėkite ta jėga, kuri verpia mūsų likimo gijas, kuri mus veda nuo vienos patirties prie kitos.

Paleisti tai, ko negalite kontroliuoti

Fotolia nuotr./Santykiai: mes einame ne viena kryptimi...
Fotolia nuotr./Santykiai: mes einame ne viena kryptimi...

Nervinatės automobilių spūstyje, siuntate dėl vėluojančio transporto, ne į tą oro uostą nuskraidinto bagažo, blogo oro? Tik veltui švaistote energiją. Situacija vis tiek išliks ta pati, ir nuo jūsų nepasitenkinimo niekas nepasikeis. Išmintingiausia tokius įvykius vertinti kaip jums nepavaldžius ir atminti, kad vienintelis dalykas, kurį galite kontroliuoti, tai reakcija ir požiūris į situaciją.

Nesistengti visiems patikti

Tikriausiai pažįstate ne vieną žmogų, kuris neriasi iš kailio norėdamas įsiteikti, žūtbūt palikti gerą įspūdį, su viskuo sutinka. Pažįstate ir tokių, kuriems nusispjauti ant kitų, kurie, norėdami pabrėžti išskirtinumą, elgiasi įžūliai ir pabrėžtinai egoistiškai. Ir viena, ir kita pozicija yra bloga, sekinanti energiškai. Geriausia, jei pavyktų būti nuoširdiems, geranoriškiems ir teisingiems, negailėti gerų žodžių kitiems, kai jie to verti, ir nesibaiminti išsakyti nuomonę, kuri kam nors gali nepatikti.

Nesigailėti to, kas vyko praeityje

Šis įprotis bene labiausiai siurbia žmogaus energiją. Paskendęs apgailestavimuose, savigraužoje ar tiesiog nostalgijoje, mintimis vis grįždamas į praeities įvykius, pykdamas arba ko nors ilgėdamasis, jis nebegyvena dabartimi, nepastebi tą akimirką vykstančių nuostabių dalykų. Praeitis vertinga tik tiek, kiek ji leido išmokti gyvenimo pamokų, kiek suteikė svarbios patirties. Savo protinę ir dvasinę energiją verčiau nukreipti į kuo geresnės dabarties kūrimą.

Nekartoti klaidų

Kuo daugiau meilės pasauliui ir aplinkiniams jūsų širdyje, tuo daugiau energijos generuojate.

Klaidos skirtos tam, kad iš jų mokytumės, nebekartotume to paties veiksmo, jei jis nedavė trokštamo rezultato ar nuvylė. Genialusis fizikas Albertas Einsteinas yra pasakęs: „Neįmanoma išspręsti problemų naudojantis tuo pačiu mąstymo būdu, kuriuo jas sukūrėte.“ Tą patį galima pasakyti ir apie klaidas – norėdami jų nekartoti, turite keisti mąstymo būdą (kartu ir veiksmus).

Nepavydėti sėkmės

Na taip, reikia būti ypač brandžia asmenybe, kad galėtum nuoširdžiai džiaugtis kitų sėkme ir laime. Tokia siekiamybė turėtų būti kone aktualiausia kiekvienam. Pavydas vargina, žemina orumą, kenkia savivertei, netgi sukelia rimtas ligas. Tai vis todėl, kad prarandamas milžiniškas kiekis energijos. Jei dar kam ko nors pavydite, liaukitės, verčiau padarykite viską, kas padėtų maksimaliai padidinti galimybę sulaukti sėkmės ir jums.

Taip pat skaitykite: 60 Alberto Einsteino patarimų, kaip pagerinti smegenų veiklą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius