Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl verta valgyti imbierą kasdien?

Šaltuoju sezonu imbieras privalo tapti raciono dalimi. Ir jis tinka ne tik gėrimams, arbatoms gardinti ar skaninti kepinius. Imbieras saugo nuo peršalimo, naikina bakterijas ir pasižymi begale kitų naudingų savybių.
Imbieras
Imbieras / Fotolia nuotr.

Kodėl jį reikėtų skanauti kasdien? Visų pirma, imbiero gydomosios savybės žinomos jau daugiau kaip 5 000 metų. Indų ir kinų medicinoje imbiero šaknis buvo laikoma vertingu gamtos vaistu, kone „tablete nuo bet kokios ligos“ .

Imbierą galima vartoti tiek šviežią, tiek džiovintą, marinuotą, sutrintą, todėl šią šaknį tikrai pritaikysite savo skoniui ir poreikiams.

Imbieras lėtina senėjimo procesus

Imbieras – galingas antioksidantas, kovojantis su stresu ir žalingu aplinkos poveikiu bei laisvaisiais radikalais, kurie naikina sveikas ląsteles. O stresas, kaip visi puikiai žinome, yra viena iš senėjimo priežasčių. Štai kodėl arbata su imbieru gali tapti puikia dienos pradžia, kadangi imbieras ne tik suteiks žvalumo, – tai ir jaunystės gurkšnis.

Gelbsti nuo pykinimo

Bet kokio tipo pykinimas gali būti apmalšintas šios stebuklingos šaknies: jeigu laukiatės, kamuoja bloga savijauta, persivalgėte, pakilo kraujo spaudimas ir pan. Pagrindinį vaidmenį čia atlieka imbiere esanti medžiaga gingerolis, stimuliuojanti virškinimo trakto aktyvumą ir blokuojanti nervinius impulsus, kurie sukelia pykinimą.

Padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje

Vėlgi, nuopelnai čia tenka gingeroliui. Jis ne tik padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, bet ir sumažina hipertonijos, diabeto, tulžies akmenligės ir kitų ligų riziką.

Natūralus antibiotikas

Piktnaudžiavimas antibiotikais – didelė šiuolaikinės visuomenės ir medicinos problema. Žmonės manydami, kad antiobiotikai tinka visais įmanomais atvejais, kenkia savo sveikatai. Viso to rezultatas toks, jog daugėja bakterijų, kurios yra atsparios vaistams, jų nebegali įveikti antibiotikai.

Specialistai pataria atsigręžti į natūralius šaltinius, kurie kovoja su bakterijomis, o antibiotikus vartoti tik laikantis gydytojų nurodymų. Imbieras kaip ir česnakas kovoja su bakterijomis, o mokslininkai mano, kad šios šaknies potencialas kovoje su bakterijomis dar iki galo neįvertintas ir kad imbieras gali padėti išgydyti ne vieną bakterinę ligą.

Gerina burnos ertmės būklę

Imbieras kovoja su su bakterijomis, kurios sukelia dantenų ligas, gingvitą, periodontitą, įvairias infekcijas. Pakanka kasdien paskalauti burnos ertmę imbierų nuoviru arba pakramtyti šviežios šaknies – tikrai nepasigailėsite.

Gerina intymų gyvenimą

Jeigu dar nežinojote, tai imbieras vadinamas galingu afrodiziaku, teigiamai veikiančiu vyrų seksualines jėgas. Mokslininkai tikina, jog imbieras ne tik stimuliuoja seksualinį geismą, bet ir gydo vyrų nevaisingumą, gerina spermos kokybę.

Gerina atmintį

Taip pat – greitina mąstymo procesus. Tyrimai su vidutinio amžiaus moterimis atskleidė, jog imbieras lėtina su amžiumi susijusius pokyčius smegenų žievėje. Tie, kurie kelis mėnesius vartojo imbierą ekstraktą tabletėmis džiaugėsi pagerėjusia atmintimi, reakcijos greičiu, gebėjimu mokytis. Mokslininkai mano, kad imbieras gali tapti puikia alternatyva gydant su amžiumi susijusias ligas, tarkime, Alzheimerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius