Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių daržovių nepatartina nei virti, nei kepti?

Niekam nėra paslaptis, kad vaisiai ir daržovės vertingiausi bei naudingiausi organizmui, kai yra termiškai neapdoroti, t. y. valgomi žali.
Įvairių rūšių pomidorai
Įvairių rūšių pomidorai / Vida Press nuotr.

Pakepinti ar virti produktai netenka dalies vitaminų – vieni daugiau, kiti mažiau. Kokie produktai netenka daugiausia maistingų medžiagų, jeigu mes juos termiškai apdorojame? Štai jums kuklus sąrašas:

Burokėliai

Ši šakninė daržovė – tai neišsenkantis folinės rūgšties šaltinis. Tačiau visas naudingumas sumažėja iki 30%, jei burokėlius norime valgyti virtus.

Pomidorai

Juose yra itin daug magnio ir cinko, tačiau jei pomidorus termiškai apdorojame, šie praranda 90–100% savo naudingumo, taigi, tampa beverčiai.

Saldžiosios paprikos

Juose gausu vitamino C. Žinoma, tai gera naujiena, o bloga ta, kad netgi minimalus virimas ar kepimas šių daržovių naudingumą sumažina keturis kartus.

Česnakai

Žalias česnakas turi vitamino C, PP, taip pat B grupės vitaminų ir cholino. Jei jį virsime ar kepinsime, tai naudos jau nebesitikėkime.

Vida Press nuotr./Kepinamas česnakas
Vida Press nuotr./Kepinamas česnakas

Brokoliniai kopūstai

Dėl brokolių nėra taip viskas blogai, kaip su kitais produktais, tačiau vis tiek derėtų pagalvoti, kokius juos norite valgyti. Žaliame brokolyje yra vitamino C, PP, B grupės vitaminų. Teriškai apdorodami daržovės naudingumą sunažinate 40%.

Imbieras

Žalias imbieras taip pat yra naudingų medžiagų šaltinis. Jame gausu vitamino A, C, B1, B2. Jei imbierą virsime ar kepsime, tai apie tą išvardintą jo naudą galime ir pamiršti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius