Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių psichologinių įpročių reikia atsikratyti, kad sulauktumėte sėkmės?

Labiau negu bet kas kitas – mintys nulemia jūsų sėkmę, rašoma huffingtonpost.com.
/ Vida Press nuotr.

Nė vienas garsus ir sėkmę patyręs žmogus nebūtų pasiekęs savo tikslo, jeigu būtų pasidavęs juodoms mintims. Tačiau būtent jos mums pakiša koją einant ten, kur norėtume būti. Kokias ypatybes reikėtų įvertinti ir kaip jų atsikratyti? Kaip sugebėti suvaldyti savo emocijas?

Sėkmės lydimi žmonės nepasiduoda ir pataria, ką turėtumėte žinoti.

Apsišaukėlio sindromas

Ar jūs kenčiate nuo apsišaukėlio sindromo? Pasak žinovų, šis sindromas traktuojamas kaip „neigiamų, situacijos neatitinkančių jausmų kolekcionavimas net jeigu realybė yra visiškai priešinga“. To pavyzdys galėtų būti tai, kad mes abejojame, netikime savo sėkme ir ją apipiname neigiamais dalykais.

Net jeigu visi ženklai aplink rodo pergalę, mes galime save įkalinti iliuzijoje apie nesėkmes ir klaidas. Sėkmingi žmonės siekdami savo tikslų sugeba užblokuoti neigiamas mintis, kadangi net pati mažiausia abejonė gali juos išvesti iš kelio. O to jie negali sau leisti.

Nustokite bandyti visiems įtiki

Kaip pasakė Tina Fey – „Nešvaistykite energijos bandydami pakeisti kitų nuomonę... Darykite tai, ką norite, ir nesukite galvos, ar jiems tai patinka“. Kaip rašo straipsnio autorė Elle Kaplan, jai atidarant savo firmą teko išgirsti įvairiausių dalykų, tačiau ji pabrėžia, kad neįmanoma, o ir nereikia bandyti visiems įtikti. Tai susiję su jūsų sėkme, todėl nepasiduokite. „Labiausiai man padėjusi mantra buvo – „ne, tai tik jūsų nuomonė“, – sako E.Kaplan.

Sunaikinkite pavydą

„Kad pakeistume blogus įpročius, turime mokytis įpročių iš sėkmingų pavyzdžių“, – tikina verslininkas, motyvuojantis kalbėtojas Jackas Canfieldas. Pagalvokite, kaip dažnai darėte visiškai priešingai ir pajautėte, kad pavydite?

Natūrali mūsų reakcija, kai matome laimingus žmones – tai pavydas. Kartais pavydą mes naudojame tam, kad sumenkintume tų žmonių pasiekimus, pavyzdžiui, teigdami, jog paaukštinta kolegė draugauja su vadovu, o ką tik į karjeros aukštumas pakilusiai draugei vadovauja jos mylimasis.

Sėkmę pasiekę žmonės neleidžia, kad pavydas juos užvaldytų, jie žvelgia giliau, tyrinėja situaciją. Mes nežinome, kokia žmogaus istorija, koks kelias jį atvedė į sėkmę, todėl laimingieji visada įvertina kitų pasiekimus, netgi semiasi patirties ir žinių, mokosi, kad pasiektų dar daugiau.

Netapkite emocijų įkaitais

Dažna situacija – arba vilkiname darbus iki paskutinės akimirkos arba priimame skubotą sprendimą remdamiesi emocijomis. Vadovaukitės labai geru ir teisingu posakiu – nedarykite ilgalaikių sprendimų, kai jus užklumpa emocijos.

Tie, kurie tiki sėkme, net būdami labai pikti, susierzinę, pasimetę, neneigia savo jausmų, juos priima, tačiau neleidžia tiems jausmams jų paveikti. Toks paprastas dalykas kaip laukimas gali padėti sudėlioti taškus virš i – jūs susigrąžinsite šaltakraujiškumą ir tuo pačiu išlaikysite kryptį. Emocijos neturi paleisti į orą viso jūsų darbo.

Priešiškumą paverskite smalsumu

Kam iš mūsų patinka girdėti kritiką? Greičiausiai niekam, tačiau kritika yra būtina, kad pasiektumėte didesnę sėkmę. Dar labiau sėkmei gali padėti tai, jeigu patys prašysite kitų nuomonės apie savo atliekamus darbus.

Taip yra kur kas įdomiau nei bijoti. Be to, kritika ir kitų įvertinimas padės jums įvertinti save, tai, ką darote, siekti geresnių rezultatų. Būkite smalsūs, kadangi tik taip žinosite, ar teisingu keliu einate.

Sėkmė / 123rf.com nuotr,
Sėkmė / 123rf.com nuotr,

Plėskite savo mąstymą

Sėkmė gali aplankyti tada, kai jūs fiksuotą (ribotą) mąstymą pakeisite į augantį mąstymą ir jį praplėsite. Auganti mąstysena teigia, kad intelektas ir įgūdžiai gali būti kuriami ir vystomi, kai tuo tarpu fiksuota mąstysena teigia, kad intelektas ir įgūdžiai yra statiški.

Mūsų įsitikinimai gali mums pakišti koją, todėl nereikėtų pasiduoti – keiskite savo įsitikinimus, ieškokite geriausio sprendimo, mėginkite. Fiksuota mąstysena mus įtikina, kad mums nepasiseks, jeigu mėginsime, o auganti – padrąsins įdėti laiko ir pastangų, kad pavyktų.

Liaukitės bijoti suklysti

Nesvarbu, kiek sėkmės žmogus bebūtų patyręs, klaidos – tai kasdienio gyvenimo dalis. Žmonės iki jiems pasiseka bando ne vieną kartą ir neleidžia klaidoms jų sustabdyti. Kaip sakė Amelia Earhart – „geriausias būdas tai padaryti – yra tai padaryti“.

Bandykite ne vieną kartą, nepasiduokite, net jeigu manote, kad nėra išeities. Tik suvokę, kad be klaidų gyventi neįmanoma, jūs savo sėkmei užauginsite sparnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius