Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralūs produktai, kurie padės greičiau užmigti

Vakare niekaip negalite užmigti, o migdomaisiais piktnaudžiauti nenorite? Yra efektyvių būdų ir be jų. O geriausia tai, kad visus juos rasite savo virtuvėje.
Mieganti moteris
Mieganti moteris / Vida Press nuotr.

Portalas stethnews.com atskleidžia, kurie maisto produktai ir kodėl padės greičiau užmigti. Tad siūlome išbandyti.

Stiklinė šilto pieno

„Fotolia“ nuotr./Pienas
„Fotolia“ nuotr./Pienas

Jei sunkiai sekasi užmigti, prieš eidami miegoti išgerkite stiklinę šilto pieno – šis dar mūsų močiučių siūlomas būdas išties ne iš piršto laužtas. Pieno produktuose gausu kalcio, kuris žinomas dėl savo savybių atpalaiduoti raumenis, taip pat triptofano, iš kurio organizmas pasigamina neuromediatorių serotoniną ir miego hormoną melatoniną.

Jei norisi, pieną galite pagardinti ir medumi, o jei šilto pieno gerti nemėgstate, jį galite pakeisti ir kitais pieno produktais: sūriu, varške.

Migdolai

123rf.com nuotr./Migdolai
123rf.com nuotr./Migdolai

Migdolai gerina smegenų funkcijas, stiprina kaulus ir organizme mažina blogojo cholesterolio kiekį. Maža to, migdolai yra pats geriausias magnio šaltinis. O šis mineralas yra gyvybiškai reikalingas organizmui bei padeda atsipalaiduoti.

Romaninės salotos

Vida Press nuotr./Romaninės salotos
Vida Press nuotr./Romaninės salotos

Nors kitų rūšių salotos taip pat pagerintų miego kokybę, romaninės salotos yra pats geriausias pasirinkimas. Jose esančios medžiagos padeda atsipalaiduoti, gerina miego kokybę ir netgi mažina skausmą.

Bananai

„Shutterstock“ nuotr./Bananas
„Shutterstock“ nuotr./Bananas

Šiuose vaisiuose gausu kalio ir magnio – mineralų, kurie itin svarbūs norint pagerinti miego kokybę. Bananai, kaip ir migdolai, taip pat padės raumenims atsipalaiduoti, o smegenims – pailsėti nuo streso. Maža to, juose taip pat gausu ir triptofano. Likus valandai ar dviem iki miego, pabandykite kasdien suvalgyti bent po vieną bananą ir jau greitai pajusite, kaip pagerės jūsų miego kokybė.

Vyšnių sultys

Vida Press nuotr./Vyšnių sultys
Vida Press nuotr./Vyšnių sultys

Mokslininkai pastebėjo, kad vyšnių sultys organizme didina melatonino lygį, dėl to žmonėms pavyksta ilgiau ir kokybiškiau išsimiegoti.

Tyrimų metu dalyviams buvo duodama du kartus per dieną išgerti po 30 ml vyšnių sulčių: praėjus pusvalandžiui nuo atsikėlimo ryte ir likus pusvalandžiui iki einant miegoti vakare.

Ir nors vyšnių sultyse melatonino yra kur kas mažiau nei kituose produktuose, jų naudą miego kokybei įrodė ne vienas tyrimas. Mokslininkai mano, kad miegą jos gerina dar ir dėl jų sudėtyje esančių antioksidantų.

Moliūgų sėklos

„Fotolia“ nuotr./Moliūgų sėklos
„Fotolia“ nuotr./Moliūgų sėklos

Jei renkatės tarp saulėgrąžų ir moliūgų sėklų, be jokios abejonės, užkandžiaukite pastarosiomis, ypač jei norite geriau išsimiegoti. 100 gramų šių sėklų yra net 600 mg triptofano, kuris gerina atsipalaidavimą miegant ir netgi mažina depresijos simptomus.

Sėklose taip pat gausu cinko, melatonino, vitamino E, magnio, geležies ir baltymų. Suvartoti per dieną jų rekomenduojama bent ketvirtadalį puodelio.

Septyni gero miego žingsniai

Jei užmigti nepadeda ir šie produktai, atminkite 7 paprastus gero miego žingsnius:

  • Laikykitės režimo: kiekvieną dieną, net savaitgaliais, eikite miegoti ir kelkitės tuo pačiu metu. Jei atsigulę neužmiegate per 15 min – atsikelkite ir užsiimkite atpalaiduojančia veikla ir grįžkite į lovą, kai jausitės pavargę.
  • Atkreipkite dėmesį į mitybą: neikite miegoti persivalgę ar tuščiu skrandžiu. Nikotinas, kofeinas padidina budrumą, o alkoholis sukelia mieguistumą, bet pablogina miego kokybę.
  • Susikurkite ritualus: kiekvieną vakarą prieš miegą atlikite tuos pačius veiksmus (pavyzdžiui, paskaitykite knygą) – taip organizmas žinos, kad reikia ruoštis miegui.
  • Susikurkite tinkamą atmosferą: miegamajame turėtų būti vėsu, tylu, tamsu.
  • Venkite ilgai miegoti dieną, nes tai pablogins nakties miego kokybę.
  • Būkite fiziškai aktyvūs: reguliari fizinė veikla pagerina miego kokybę – padeda užmigti greičiau ir miegoti giliau.
  • Stenkitės suvaldyti stresą: rūpesčiai dažnai neleidžia užmigti, todėl svarbu atrasti metodą, kuris padėtų nusiraminti – susidarykite dienotvarkę, nedirbkite be pertraukėlių, ir nepamirškite, kad vienas geriausių kovos su stresu būdų yra humoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius