-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naudingi stuburo pratimai

Dažnai skundžiamės, kad skauda nugarą – juk dauguma mūsų leidžiame ilgas valandas prie kompiuterio. Verta kasdien atlikti šiuos pratimus ir pamiršime nugaros maudimą!
Nugaros skausmas
Nugaros skausmas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Stuburas Skausmas

1. Pradinė padėtis: kojos pečių plotyje, rankos nuleistos prie šlaunų. Lėtai lenkitės į kairę, kaire ranka siekdama kairę blauzdą (nelenkite kelių). Lėtai grįžkite atgal. Pakartokite pratimą į dešinę. Atlikite jį po 6–8 kartus į kiekvieną pusę.

 

2. Ištieskite rankas ir pasilenkite į priekį. Kaire ranka siekite dešinės kojos pirštus, paskui dešine ranka – kairės kojos pirštus. Kartokite po 6–8 kartus į kiekvieną pusę.

 

3. Pasitieskite kilimėlį ir atsigulkite ant pilvo, rankos – prie šlaunų. Lėtai nuo grindų kelkite krūtinę, nepadėdama rankų. 2–3 sek. pasilaikykite pakilusi aukščiausiame taške ir lėtai atsigulkite. Kartokite 6–8 kartus.

 

4. Pradinė padėtis ta pati – ant pilvo. Pasistenkite taip išsilenkti, kad, neprisilaikydama rankomis, pamatytumėte savo kulnus – iš pradžių vienoje pusėje, paskui – kitoje. Pratimas išsyk pavyksta ne visoms, todėl nenusiminkite – pasitreniravus išeis. Kartokite 6–8 kartus.

 

5. Atsigulkite ant nugaros. Lėtai kelkite tiesias kojas ir stenkitės jomis pasiekti žemę už galvos. Keletą sekundžių pabūkite tokioje padėtyje ir nuleiskite kojas. Kartokite 6–8 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius