Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite jaustis laimingas ir tvirtas? Štai ko neturėtumėte daryti su savo gyvenimu

Kaip mes patys, to nesuprasdami, sau kenkiame? Paprasčiausiais žodžiais, kurie yra galinga jėga mūsų lūpose, užprogramuojantys sėkmei arba nesėkmei.
Naujo gyvenimo orientyras.
Naujo gyvenimo orientyras. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Laimė Psichologija

Ko neturėtumėte daryti savo gyvenime? Štai dalykai, kurių atsisakę pasijausite kur kas geriau, rašoma infoniac.ru.

Nemeluokite sau

Galite priversti patikėti kitus, netgi save, tačiau visa ta jausena turi savo galiojimo laiką. Galbūt ne kartą sakėte, kad jūsų nejaudina santykiai, kurie nesiklosto taip, kaip norite, kad darbas visai prie širdies, nors iš tikrųjų kasdien keliatės su didžiausiu nuoboduliu.

Kodėl taip svarbu būti atviriems patiems sau? Visų pirma todėl, kad tai patys svarbiausi ir rimčiausi santykiai, kuriuos kuriate. Tad drąsiai užduokite sau klausimus ir ieškokite atsakymų.

Sakote „Aš negaliu“ bet kokioje sudėtingesnėje situacijoje

Neleiskite baimei valdyti jūsų gyvenimo. Kiekvieną kartą, kai užsimanysite pasakyti „Aš negaliu“, pasistenkite šią frazę pakeisti į „Kodėl gi ne?“ Palikite daugiau erdvės aplinkybėms, o ne užverkite duris. Verčiau savęs paklauskite, iš kur atkeliauja tas pasipriešinimas? Nepasiduokite be kovos – nedideli pasikeitimai savyje gali atnešti didelę naudą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 sprendimų, kurių niekada nesigailėsite

Neturite jokių tikslų, kuriuos norėtumėte įgyvendinti

Jeigu gyvenate be jokių minčių apie tai, ką norėtumėte nuveikti ateityje, tuomet turėtumėte susimąstyti, kadangi negerbiate laiko, kurį praleidžiate šioje planetoje. Kam reikalingi tikslai? Visų pirma tam, kad galėtumėte lengviau susitelkti į tai, kas iš tikrųjų svarbu, kad tai, ką darote, būtų reikšminga ir įprasminta.

Tikslus suformuluoti nėra taip sunku – užduokite sau klausimą apie tai, kaip matote save ateityje, kuo norėtumėte būti, koks gyvenimo būdas jums atrodo idealus. Užsirašykite tris tikslus ir stenkitės kasdien įvykdyti užduotis, kurios jus priartins prie svajonės.

Nesistenkite priklausyti nuo meilės santykių, draugų dėmesio, linksmybių

Nesinaudokite kitais žmonėmis, kad išspręstumėte savo emocines problemas. Kodėl? Ogi todėl, kad jūs būsite bejėgiai, kai tų žmonių „sugertukų“ nebus šalia arba jie negalės jums padėti.

Kurkite savo emocinę sistemą taip, kad patys galėtumėte pasirūpinti savimi. Gyvenkite taip, kad jums tai patiktų ir teiktų malonumą, kadangi tai itin svarbu savivertei ir laimės jausmui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Asmenybės ugdymo mokytojas S.Urbonas: „Nenorite būti amžinu pralaimėtoju? Prireiks radikalaus šuolio“ (III dalis)

Neužstrikite mintyse arba kitų žmonių gyvenimuose

Užsirašykite tris tikslus ir stenkitės kasdien įvykdyti užduotis, kurios jus priartins prie svajonės.

Jums atrodo, kad draugai gyvena linksmesnį, smagesnį ir tiesiog geresnį gyvenimą? Nuolat matote naujas jų nuotraukas socialiniuose tinkluose, kur jie švenčia gyvenimą, ir dėl to jaučiatės nesaugiai? Pabandykite viską, ką matote, priimti su dalele skepticizmo. Jūs matote tik tai, kas jums rodoma, bet tai nebūtinai yra realybė, kurią tie žmonės patiria.

Užuot analizavę kitų gyvenimus, verčiau jau susikoncentruokite į savo pasaulį. Būkite dėkingi, išlikite principingi, vertinkite tai, ką turite, ugdykite kritiškumą ir sveiką protą.

Nebegalvokite apie savo klaidas

Neleiskite klaidoms jūsų persekioti ir trukdyti kurti savo gyvenimą tokį, kokio trokštate. Neužstrikite savo bloguose prisiminimuose, bet stenkitės pasimokyti, kad galėtumėte tobulėti. Klaidos – tai normali gyvenimo dalis, todėl įvertinkite tai, ką patyrėte tam, kad turėtumėte dar didesnę laisvę siekti savo tikslų.

Neleiskite pinigų, kurių neuždirbate

Jeigu neuždirbate pakankamai, tuomet įvertinkite ir tai, kad negalite žavėtis ne itin reikalingais pirkiniais. Pirkti tik dėl paties proceso labai nepraktiška ir labai nenaudinga, kadangi susižavėjimo momentas praeis, o sąskaitas vis tiek reikės apmokėti.

Su pinigais elkitės protingai, stebėkite savo išlaidas ir visada atsidėkite dalį pajamų, net jeigu tai nedidelė pinigų suma. Ilgainiui šis įprotis jums tikrai atneš naudos.

Nesitikėkite, kad darbas bus amžinas

Būkite dėkingi, išlikite principingi, vertinkite tai, ką turite, ugdykite kritiškumą ir sveiką protą.

Viskas keičiasi, todėl mąstykite plačiau – kai įsidirbate, atsidėkite tiek pinigų, kad galėtumėte išgyventi bent kelis mėnesius, jeigu staiga darbo netektumėte. Vėliau sumą didinkite, kad be streso išgyventumėte ir pusę metų. Toks finansinis stabilumas jums padės jaustis saugiau ir tvirčiau.

Nepamirškite savo moralinių principų

Kiekvieno mūsų vertybės skirtingos, tačiau jos padeda išlaikyti sveiką protą. Visa tai, kaip mes matome pasaulį yra susiję su tuo, kaip buvome auginti, kaip mokėmės, kuo tikėjome. Vėliau visa tai, kas suformavo mus kaip asmenybę, lydi ir padeda siekti savo tikslų. Svarbiausia – būkite sau ištikimi ir galvokite, ką darote ir ką sakote.

TAIP PAT SKAITYKITE: 33 dalykai, kuriuos privalote suprasti iki 40-ojo gimtadienio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius