-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite sumažinti riebalų pilvo zonoje? 4 gėrimai, kuriuos verta gerti ryte

Svorio metimas gali būti sunkus, tačiau dar sudėtingiau jo atsikratyti pilvo srityje. Kadangi didžioji dalis riebalų, kuriuos matote pilvo zonoje, yra visceraliniai riebalai, esantys aplink organus, nėra būdo, kaip paprasčiausiai sumažinti juos naudojant tik vienos rūšies treniruotes ar maistą. Tai reiškia, kad vien padidinti kasdien daromų atsilenkimų skaičių nepakaks.
Ką verta gerti ryte norint sumažinti riebalų pilvo zonoje
Ką verta gerti ryte norint sumažinti riebalų pilvo zonoje / 123RF.com nuotr.

Pilvo riebalų mažinimas reiškia ilgalaikius mitybos ir fizinio aktyvumo pokyčius. Kai kurie jų apima didesnį baltymų suvartojimą, mažesnį cukraus bei alkoholio vartojimą ir daugiau skaidulinių medžiagų įtraukimą į kasdienį maistą, rašoma „Eat this, not that“.

Pirmiausia pokyčius galite pradėti nuo ryto rutinos. Pateikiame keturis geriausius rytinius gėrimus, kurie gali padėti atsikratyti pilvo riebalų.

1. Gerkite vandenį su citrina

Visada naudinga dieną pradėti stikline vandens. Anot dietologės Tristos Best, citrinos įdėjimas į vandenį yra puikus būdas siekiant numesti svorio ir sumažinti pilvo riebalų.

123RF.com nuotr./Vanduo su citrina
123RF.com nuotr./Vanduo su citrina

Nors tyrimų apie vandens su citrina naudą, palyginti su įprastu vandeniu, nėra daug, toks gėrimas gali būti skanus būdas apskritai suvartoti daugiau vandens, o tai naudinga sveikam svorio metimui.

Vandens gėrimas prieš valgį gali padėti jaustis sotesniems ir suvartoti mažiau kalorijų. Per vieną tyrimą nustatyta, kad prieš pusryčius išgėrus apie du puodelius vandens, dalyviai valgydami suvartojo apie 13 proc. mažiau kalorijų.

Be to, geriant daug vandens, palaikoma sveika medžiagų apykaita, o tai gali padėti kontroliuoti svorį.

2. Ribokite saldžius kavos gėrimus

Tyrimai parodė, kad vartojant per daug pridėtinio cukraus gali atsirasti daugiau riebalinio audinio aplink pilvą.

123RF.com nuotr./Kava
123RF.com nuotr./Kava

Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad cukrumi saldintuose gėrimuose dažnai vienoje porcijoje yra daugiau pridėtinio cukraus, nei rekomenduojama suvartoti per visą dieną.

3. Į glotnutį įdėkite avižų

„Avižos suteikia kokteiliui papildomų skaidulų ir masės, o tai pagerina sotumą“, – sako T.Best.

Avižose yra daug tirpių skaidulų, kurios, kaip rodo tyrimai, gali padėti sumenkinti pilvo riebalų riziką, nes mažina apetitą ir didina naudingų bakterijų įvairovę žarnyne.

Jei ketinate išbandyti, geriausia naudoti greitai paruošiamas avižas, nes jos lengviau susimaišys ir neleis susidaryti grumsteliams.

4. Išbandykite baltyminį kokteilį

Kaip teigiama žurnale „Nutrition & Metabolism“, daug baltymų turinti dieta gali padėti numesti svorio, nes padeda palaikyti medžiagų apykaitą ir mažina apetitą, be to, ji susijusi su visceralinių riebalų mažinimu.

123RF.com nuotr./Maisto papildai
123RF.com nuotr./Maisto papildai

Viename tyrime, kuriame dalyvavo apie 200 dalyvių, laikomų turinčiais antsvorio, buvo nustatyta, kad laikantis daug baltymų turinčios dietos (apie 27 proc. paros kalorijų sudarė baltymai) pilvo riebalų sumažėjo daugiau nei laikantis standartinės baltymų dietos (16 proc. paros kalorijų).

Nustatyti, kiek baltymų jums reikia, kad galėtumėte laikytis daug baltymų turinčios dietos, priklauso nuo konkrečių poreikių ir sveikatos tikslų. Tačiau jei žinote, kad apskritai galėtumėte vartoti daugiau baltymų, gali būti naudinga rytais gerti baltyminį kokteilį, įsigytą parduotuvėje arba pasigamintą namie.

Tiesa, geriau rinktis tokius, kuriuose yra mažiau pridėtinio cukraus, nes daugelis prekių ženklų vis dar įmaišo cukraus, kad suteiktų papildomo skonio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius