Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pirmadienio nešuosi sveikus pietus dėžutėje: receptas nemokantiems gaminti

Paulius Stasevičius, geriau žinomas kaip „Kitchen Obsession“ kulinarinio tinklaraščio autorius, nuo vaikystės žinojo, kad savo gyvenimą sies su maistu. Tačiau ne visi jaučia tokį potraukį virtuvei, o kai kurie netgi garsiai pripažįsta: „Nemoku gaminti“.
Paulius Stasevičius
Paulius Stasevičius / Partnerio nuotr.

Vis dėlto visi nori skaniai ir sveikai valgyti. „Norint turėti sveiką kūną ir sielą privalome prisižiūrėti. O tai pradėti daryti yra geriausiai nuo mitybos. Kai ruošiame maistą namuose, žinome, ką naudojame ir ką gaminame“, – sako šefas Paulius, išleidęs kulinarinių receptų, skirtų pietums dėžutėje, knygą.

Joje galima rasti daugybę visiškai paprastų ir sveikų receptų, kuriems paruošti nereikia talento ir pašaukimo virtuvei. Vienu jų P. Stasevičius dalinasi su 15min.lt skaitytojais ir kviečia į susitikimą Baltijos maisto ir gėrimų parodoje lapkričio 8–10 dienomis.

Partnerio nuotr./Kitchen Obsession makaronų salotos
Partnerio nuotr./Kitchen Obsession makaronų salotos

Kitchen Obsession receptas pietums dėžutėje, nemokantiems gaminti

Makaronų salotos

1 porcijai reikės:

  • druskos;
  • kelių laurų lapų;
  • 100 g lašišos filė;
  • 10 svogūnų laiškų;
  • 3 pomidoriukų;
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio mėlynių uogienės;
  • pusės šaukštelio grūdėtų garstyčių;
  • 1 stiklinės virtų makaronų;
  • 1 saujos gražgarsčių;
  • 1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Į puodą įpilti vandens, pagardinti druska, laurų lapais ir užvirinti. Sudėti lašišą, palaukti, kol vanduo vėl užvirs, ir nuimti nuo kaitros. Lašišą palaikyti vandenyje 5 minutes, tada ištraukti ir atvėsinti. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti, pomidoriukus perpjauti pusiau. Pagaminti padažą: aliejų sumaišyti su uogiene ir pagardinti garstyčiomis. Į indelį sudėti makaronus, pomidorus, svogūnų laiškus, lašišą ir aplieti padažu. Išmaišyti prieš pat valgant, pagardinti gražgarstėmis ir sūriu.

Šioje parodoje gaminti užsimanys net ir tie, kurie to nemėgsta

Paulius lapkričio 8–10 dienomis kartu su kitais tinklaraštininkais dalyvaus vienintelėje maisto ir gėrimų parodoje Baltijos šalyse – BAF. Ji vyks parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Parodos metu veikiančioje „Virtuvės studijoje“ P. Stasevičius žiūrovus supažindins su paprastais, bet gardžiais JAV užkandžiais ir jų receptais:

„Tikrai retas nemėgsta mėsainių, šonkauliukų ar barbekiu. Pastebiu, kad dažnai valgome panašų maistą kaip amerikiečiai. Tačiau lygiai taip pat galima labai lengvai ir sveikai pasiruošti atmainą nesveikam amerikietiškam maistui. Taigi BAF gaminsiu kelis patiekalus.“

Partnerio nuotr./Paulius Stasevičius
Partnerio nuotr./Paulius Stasevičius

Pauliaus demonstracinis gaminimas – tai tik maža dalis viso to, ką lankytojai pamatys ir patirs BAF parodos metu ir kartu vyksiančioje „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ parodoje. Jose vyks „Geriausio šalies virėjo“ čempionatas, Nacionaliniai pakuotės apdovanojimai NAPA, veiks speciali degustacijų erdvė „Pasaulio virtuvė“, vyks susitikimai su mitybos specialistais, taip pat konferencija „Pasaulinės svetingumo ir gastronomijos tendencijos“, apvalaus stalo diskusijos ir bus daugybė galimybių išbandyti naujus skonius dalyvių specialiai šiai parodai įkurtuose stenduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius