Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 rugpjūčio 2d. 14:29

„NY Times“: Augalinio pieno rūšių įvairovė – kuris naudingiausias sveikatai?

Sojų pienas Tik prenumeratoriams
123RF.com nuotr. / Sojų pienas
Praėjo tie laikai, kai sudėtingiausias sprendimas, kurį reikėdavo priimti parduotuvės pieno skyriuje, būdavo šis: pirkti riebų ar liesą? Dabar lentynose rasite devynias galybes pieniškų gėrimų, pagamintų iš maisto produktų, kuriuos „melžti“ jums niekada nebūtų kilusi mintis – migdolų, avižų, ryžių, žirnių...

Nors mažmeninėje prekyboje karvės pienas vis dar yra populiariausias, jo alternatyvų apyvarta praėjusiais metais siekė 2,95 mlrd. JAV dolerių, tai yra, 54 proc. daugiau, nei prieš penkerius metus, teigia rinkos tyrimų įmonė „Mintel“.

Šios augalinės pieno imitacijos paprastai gaminamos išmirkant ankštinius augalus, riešutus, grūdus ar kokį nors kitą pagrindinį ingredientą, ir tada išspaudžiant ar nukošiant skystį – „pieną“.

Daugelis žmonių renkasi tokius gaminius, nes nori ar privalo vengti pieno produktų, tačiau kai kurie teikia jiems pirmenybę manydami, kad jie naudingesni sveikatai negu karvės pienas.

Vis dėlto kai kurie specialistai ragina vartotojus nepasiduoti madai ir atidžiai skaityti produktų etiketes, nes kai kurie gaminiai gali būti anaiptol ne tokie sveiki, kaip atrodo.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

© 2021 The New York Times Company

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

07:19
00:29
21:57

15min metų knygų rinkimai

Naujas testas

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką