Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Augalinio pieno rūšių įvairovė – kuris naudingiausias sveikatai?

Praėjo tie laikai, kai sudėtingiausias sprendimas, kurį reikėdavo priimti parduotuvės pieno skyriuje, būdavo šis: pirkti riebų ar liesą? Dabar lentynose rasite devynias galybes pieniškų gėrimų, pagamintų iš maisto produktų, kuriuos „melžti“ jums niekada nebūtų kilusi mintis – migdolų, avižų, ryžių, žirnių...
Sojų pienas
Sojų pienas / 123RF.com nuotr.

Nors mažmeninėje prekyboje karvės pienas vis dar yra populiariausias, jo alternatyvų apyvarta praėjusiais metais siekė 2,95 mlrd. JAV dolerių, tai yra, 54 proc. daugiau, nei prieš penkerius metus, teigia rinkos tyrimų įmonė „Mintel“.

Šios augalinės pieno imitacijos paprastai gaminamos išmirkant ankštinius augalus, riešutus, grūdus ar kokį nors kitą pagrindinį ingredientą, ir tada išspaudžiant ar nukošiant skystį – „pieną“.

Daugelis žmonių renkasi tokius gaminius, nes nori ar privalo vengti pieno produktų, tačiau kai kurie teikia jiems pirmenybę manydami, kad jie naudingesni sveikatai negu karvės pienas.

Vis dėlto kai kurie specialistai ragina vartotojus nepasiduoti madai ir atidžiai skaityti produktų etiketes, nes kai kurie gaminiai gali būti anaiptol ne tokie sveiki, kaip atrodo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius