Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamirškite KMI! Talijos apimtis daug svarbesnė

Kūno masės indeksas (KMI) daugelyje pasaulio šalių tapo tarsi bendriniu sveikatos būklę ir figūrą nusakančiu žodžiu. Tačiau yra dalykų, kur KMI bejėgis – tai jūsų talijos apimtis.
Pamirškite KMI – talijos apimtis daug svarbesnė
Pamirškite KMI – talijos apimtis daug svarbesnė / Fotolia nuotr.

Paskutiniai Didžiosios Britanijos mokslininkų tyrimai, vertinant talijos apimtis, skatina atsižvelgti ir į mūsų ūgį, nes, pasak jų, tokie duomenys yra tikslesni vertinant antsvorį, ligų riziką ir gyvenimo trukmę.

 

Oksfordo Brukso universiteto mokslininkai paskaičiavo, kad idealu, kai žmogaus liemens apimtis nėra didesnė už skaičių, perpus padalijus ūgį. Tarkime, 180 cm ūgio vyro tobula talija turėtų būti ne daugiau kaip 90 cm, 170 cm moters – 85 centimetrai. Trumpai tariant, jei liemuo yra 50 proc. ūgio, tuomet jo apimtis nesignalizuoja grėsmės sveikatai, bet jei jis siekia 80 proc. ūgio, tyrėju teigimu, tai jau rimtas pavojus signalas ir reikia kuo skubiau pasirūpinti savo kūnu! 

 

Išlaikydami mažesnę taliją nei 50 proc. ūgio, galite išvengti tokių ligų kaip širdies ir kraujagyslių, cukrinio diabeto, insulto bei ilgiau gyventi.

 

Beje, toks tyrimas puikiai tinka ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams nuo 5 metų. Šiais laikais itin aktuali ir vaikų nutukimo problema, kurią formuoja prasti mitybos įgūdžiai, fizinio aktyvumo stoka, todėl šiems taip pat padidėja įvairių ligų rizika.

 

Ekspertai tikina, kad kuo anksčiau atkreipsime dėmesį į talijos apimtį, tuo greičiau galėsime pradėti kovą su antsvoriu.

 

Britų mokslininkai apie 20 metų tyrinėjo skirtingo amžiaus, svorio ir ūgio žmonių grupes ir priėjo prie išvados, kad ne daugiau kaip 50 proc. ūgio talijos apimtis yra ideali siekiant išlikti sveikiems. Taip pat patvirtinta, kad KMI nėra tikslus rodiklis, nusakantis žmogaus sveikatą ir gyvenimo trukmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius