Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaptys toms, kurios nori maloniai kvepėti visą dieną

Jei skaitote šį straipsnį, tikriausiai nesate viena tų laimingųjų, kurios visą dieną puikiai kvepia, tarsi jų kvepalai laikytųsi amžinai. Tačiau kiekviena pažįstame tokių moterų, kurioms praėjus, nusidriekia lengvas malonus aromatas. Visada. Likusių kvepalus užuosti sunku net ir priėjus prie pat. Kodėl?
Moteris purškiasi kvepalais
Moteris purškiasi kvepalais / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kvepalai Kvapas

Kokį kvapą mėgstate

Vienas svarbiausių dalykų yra tas, kokius kvepalus jūs renkatės. Kvepalai skirstomi į gėlinius, citrusinius, rytietiškus ir t. t. ir yra kuriami nevienodai.

Citrusiniai ar gėliniai linkę greitai išsisklaidyti, o medienos, prieskonių, su muskuso ar sandalmedžio ryškesnėmis natomis, laikosi ilgiau. Taigi jei mėgstate lengvus, gaivius kvapus, nenuostabu, kad po poros valandų nieko nebesijaučia.

Taip pat priklauso, ar renkatės tualetinį vandenį, parfumuotą vandenį ar kvepalus. Nors bendrai visi aromatai vadinami kvepalais, jų laikymosi trukmė skiriasi. Greičiausiai išgaruoja tualetinis vanduo, jis ir kainuoja pigiau.

Purkškite ne bet kur ir netrinkite

Kūno skleidžiama šiluma padeda intensyviau atsiskleisti visoms trims aromato natoms.

Tai, kur purškiate kvepalus, lemia, kiek laiko laikysis kvepalai. Be riešų, purkškite kvepalus ant šiltesnių kūno vietų – ne tik kaklo, bet ir krūtinės ar už ausų. Kūno skleidžiama šiluma padeda intensyviau atsiskleisti visoms trims aromato natoms.

Dar aromato trumpesniam laikymuisi įtakos turi moterų įprotis papurškus riešus, juos patrinti vieną į kitą. Toks trynimas sutrumpina aromato išsilaikymą.

Ir atminkite, kad kvepalai kuriami purkšti ant odos, ne ant drabužių.

Fotolia nuotr./Kvepalai
Fotolia nuotr./Kvepalai

Sudrėkinta oda

Taip pat svarbu ir kada purškiatės kvepalais. Idealus atvejis kvepintis – išėjus iš dušo, kai kūnas sušilęs, o oda dar šiek tiek drėgna. Drėgmė padeda aromatui ilgiau išsilaikyti ant odos, taigi turite pasirūpinti, kad oda visuomet būtų gerai sudrėkinta. Taip ji atrodys skaisti, nebus išsausėjusi, o aromatas jausis ilgiau.

Išsausėjusi oda linkusi greičiau absorbuoti skysčius, tarp jų ir kvepalus. Tai reiškia, kad aromatas išgaruoja greičiau.

Papildykite aromatus kitais produktais

Neretai būna leidžiamos kvepalų ir kitų tokio pat kvapo produktų linijos. Kūno ar eteriniai aliejai, losjonai, dušo želės, dezodorantai. Tai vadinamasis kvapo sluoksniavimas. Jei, be kvepalų, naudosite ką nors papildomai, kvapas bus intensyvesnis ir ilgiau jaučiamas.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Purkškitės pakartotinai

Net ir geriausi kvepalai negali išsilaikyti visą dieną, todėl tos, kurios nuolat maloniai kvepia, neabejotinai purškiasi kvepalais po kelis kartus per dieną. Nešiokitės nedidelės talpos (30 ml) buteliuką su savimi ar turėkite vieną namie, kitą darbe, ir dienos metu, kaip ir vakare, pasipurkškite papildomai.

Saugiai laikykite kvepalus

Dauguma mūsų linkusios kvepalų dėžutes išmesti. Jei kvepalų buteliukas gražaus dizaino, jis tampa naktinio staliuko ar vonios kambario puošmena. Ir tai yra klaida – taip kvepalus gali pasiekti drėgmė, karštis ar tiesioginiai saulės spinduliai. Visa tai pažeidžia kvepalų molekules, sutrumpėja kvepalų tinkamumo naudoti terminas, todėl geriausia laikyti juos sausoje ir vėsioje vietoje. Pavyzdžiui, kvepalų dėžutėje, kokiame nors stalčiuje ar pan., toliau nuo lango ir ne vonios kambaryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius