-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Patarimai, kaip išvengti galvos skausmo, kylančio dėl orų kaitos

Pastaruoju metu vis dažniau žmonės skundžiasi nemaloniu galvos skausmu, kuris prasideda tuomet, kai keičiasi oras. Pavargusios akys, apsunkusi galva, įtampa visame kūne skatina ieškoti būdų, kaip pasijusti geriau. Patarimais dalijamės ir Ji24.lt – kaip išvanoti tam nelemtam galvos skausmui šonus?
Kaip išvengti galvos skausmo
Kaip išvengti galvos skausmo / Fotolia nuotr.

Masažas

Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai. Ką jau kalbėti apie tai, kad galvos masažas – tikras malonumas: švelniai glostydami ar sukamaisiais judesiais masažuokite kaktą, smilkinius, pereidami prie kaklo ir sprando. Tai ypač svarbu, nes atsipalaiduoja kaklo raumenys ir pagerėja kraujotaka.

Atlikite tempimo pratimus, pasirąžykite

Jeigu per ilgai sėdime vienoje vietoje, kūnas ir raumenys tarsi sustingsta, kraujotaka sulėtėja, todėl jaučiamės lyg įkalinti narve. Be to, sėdimas darbas iš tikrųjų kenksmingas! Paprasta išspręsti keblumus: atsistokite, pakelkite galvą į viršų, pasukite į vieną ar kitą šoną, išsitieskite, atlikite keletą tempimo pratimų, pasirąžykite. Kartokite tokias pertraukėles kas valandą ir pamatysite, kad jausitės kur kas geriau.

Taip pat skaitykite: Vyrai atvirai: ko jie iš tikrųjų trokšta sekse?

Šilta–šalta kontrastas

Jeigu skausmas pulsuojantis, galite prie smilkinių pridėti ledo kubelių, šaltu vandeniu sudrėkintą rankšluostį. O štai jeigu skausmas „spaudžia“ prie žemės, tuomet specialistai pataria pakaušį pašildyti, kad spaudimas sumažėtų.

Taip pat skaitykite: Kokakola – ne tik į skrandį: netikėti jos panaudojimo būdai namuose

 Venkite produktų su kofeinu

Nesaikingai vartojama kava, kolos gėrimai, juodoji arbata, energiniai gėrimai gali sukelti tikrą audrą galvoje. Kofeinas susiaurina kraujagysles ir sukelia migreną, taigi, žinokite, kad 3 puodeliai kavos – tai riba, nuo kurios galvos skausmas šauna į neregėtas aukštumas. Trumpai tariant, prisilaikykite saiko, kad netektų kamuotis dėl spengiančios galvos. 

Vandens stebuklas

Jeigu valgote tik sausą maistą ir pamirštate skysčius, atsiminkite, jog tai gali suerzinti jūsų organizmą ir sukelti galvos svaigulį bei sopulį. Be to, kai kūnui trūksta skysčių, kraujas pradeda tirštėti, ir tuomet reakcija į oro permainas, sukeliančias galvos skausmą, dar paaštrėja.

Valgykite riešutų, ankštinių produktų, imbiero

Magnis reguliuoja kraujo pritekėjimą į smegenis ir cukraus kiekį kraujyje, o kadangi jo gausu šviežiose žaliose daržovėse, pomidoruose, riešutuose, ankštiniuose produktuose, avižiniuose dribsniuose, matyt supratote, ko būtina įtraukti į valgiaraštį. Magnis kartu su vitaminu B6 sudaro puikią komandą ir padeda sutramdyti įsisiautėjusių orų daromą žalą mūsų savijautai. Taip pat specialistai sako, kad imbieras – vienas geriausių prieskonių, susidorojančių su migrena. Panašiai veikia ir kiti aitresni prieskoniai, pavyzdžiui, aitrioji paprika ar garstyčių grūdeliai.

Taip pat skaitykite: Produktai plokščiam pilvukui

Susikurkite malonią aplinką

Prieš vėją nepapūsi... Tai reiškia, besikeičiančių orų ir jų įtakos neišvengsime, todėl bandykite sukurti reikiamą aplinką namuose. Pavyzdžiui, grįžę po darbo neskubėkite šuoliuoti prie televizoriaus ar kompiuterio, o verčiau ramiai pasėdėkite, pamąstykite, paklausykite ramios muzikos, pasistenkite atsipalaiduoti, nurimti, atlikti keletą kvėpavimo pratimų. O svarbiausia, išmokite kartkartėmis išsivalyti galvą nuo blogų minčių – juk kai mintyse siaučia chaosas, atsipalaiduoti ir nusiraminti tampa neįmanoma misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius