Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 29d. 13:07

Pats neautentiškiausias „kibbeh“ receptas pasaulyje, kuris nesuteiks „Čileko“ koldūnų jausmo: išbandykite

Evelina Stundžienė
15min nuotr. / Evelina Stundžienė

Mirčiau iš nuobodulio, jei nedaryčiau nesąmonių virtuvėje ar kaip nors kitaip neprievartaučiau maisto. Jums reikėtų pamatyti, kaip aš valgau dešrainį. Gal tiek to.

Nesu žinoma kotletų gamintoja, bet Vidurio Rytų „kibbeh“ kotletukai patraukė mano dėmesį tuo, kad jų sudėtyje yra bulguro (čia tokios kruopos), o tai reiškia, kad šiems kotletams praktiškai nebereikia garnyro ir gali juos valgyti vienus.

Kitas bonusas yra tas, kad vengiu faršo, tad mažesnis jo kiekis kotleto vienete mane tikrai nemenkai pradžiugino. Faršo nedievinu dėl to, kad jis suteikia tą bjaurų jausmą kaip Čileko koldūnai. Žinot, apie ką aš.

Grįžtant prie nesąmonių: kaipgi aš išniekinau patiekalą šįkart? Niekinimas nebuvo vykdytas tyčia. „Kibbeh“ paprastai gaminami iš jautienos ar ėrienos, o man tokio faršo gauti nepavyko, todėl gaminau iš kiaulienos. Išėjo netgi labai neblogas Rytų Europos ir Vidurio Rytų fusion.

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos ar kitokio faršo;
  • 0,25 kg „Bulgur“ kruopų;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukštelio pipirų;
  • šaukštelio kumino;
  • 2 itin smulkiai supjaustytų svogūnų;
  • butelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Šaltame vandenyje užmerkiame kruopas. Taip jas laikome 30 minučių, kol ruošiame mėsą. Dar spėsit į tualetą nueiti drąsiai. Kruopų masę teks nusunkti.
  2. Sumaišome prieskonius, svogūnus ir mėsą. Tam naudojau rankas. Tiks ir virtuvinis kombainas. Drėgną kruopų masę irgi dedame ten pat.
  3. Formuojame kotletus taip, kad atrodytų kaip Kijevo kotletai.
  4. Kepame įkaitintame aliejuje. Kaip visada – kol iškeps.
  5. Patiekti su salotomis. Ant kotleto tinka išsispausti citrinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką