Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkių šaukštų dieta

Norite sulieknėti, bet valgyti tai, kas patinka? Nenorite kankintis žvelgdamos į gundančiai atrodantį kepsnį, bet vis tiek svajojate numesti svorio? Turime jums gerą žinią: drąsiai galite valgyti tai, kas jums beprotiškai skanu, ir nevargins jokie alkio priepuoliai, jei laikykitės penkių valgomųjų šaukštų dietos.
Šaukštas
Šaukštas / Fotolia nuotr.

Apie ką pirmiausia pagalvojate išgirdusios žodį „dieta“? Seniau Graikijoje šis terminas buvo suvokiamas kaip „mitybos režimas“. Tačiau tos dailiosios lyties atstovės, kurios trokšta sulieknėti, dažniausiai nepritaria šiai nuomonei. Kodėl? Nes tradiciškai dieta asocijuojasi su griežtu, o kartais net labai griežtu maisto apribojimu. Vis dėlto šiandien norime jums  papasakoti apie kiek kitokią – penkių valgomųjų šaukštų – dietą.

Taigi, kokia jos esmė? Ogi viskas labai paprasta. Nėra jokių draudimų! Galima valgyti viską, tačiau suvartojamo maisto kiekis neturi viršyti penkių valgomųjų šaukštų, o tarp valgymų žūtbūt turi būti trijų valandų intervalas. Štai ir viskas! Šiai dietai nė motais suvalgomo maisto skaičius, taip pat neribojamas vandens ir kitų gėrimų (pvz.: kavos, arbatos, sulčių) kiekis. Aišku, saldžių gazuotų visgi rekomenduojama atsisakyti.

Kokie šios dietos privalumai?

  1. Svarbiausias jos tikslas – skrandžio susitraukimas. Jau niekam nebe paslaptis, kad persivalgymas ir pernelyg didelis skysčių vartojimas ištampo mūsų skrandį, tad taip mes patys „pripratiname“ jį priimti ir apdoroti didelius maisto kiekius. Šiai nuomonei vieningai pritaria ir mitybos specialistai. Pasak jų, ideali skrandžio apimtis panaši į suspaustą žmogaus kumštį, o tai yra būtent penki valgomieji šaukštai.
  2. Šiai dietai nereikia sugaišti jokio papildomo laiko ir nėra jokių papildomų išlaidų: nereikia eikvoti savo brangaus laiko skaičiuojant kalorijas ir nėra pirkti jokių specialių maisto produktų.
  3. Toks mitybos režimas normalizuoja virškinimo procesą ir tuo pačiu nepagaili mūsų organizmui taip reikalingų mineralų ir vitaminų.
  4. Ši dieta nesukelia organizmui jokio streso – juk jums niekas nedraudžiama (išskyrus gazuotus saldžius gėrimus), tad atitinkamai nieko neatsisakote.
  5. Baigusios laikytis dietos, galite nesijaudinti, kad numesti kilogramai vėl užaugs kaip ant mielių, mat jūsų organizmas jau bus pripratęs prie taisyklingos mitybos ir bus pranykęs poreikis valgyti dideliais kiekiais.

Na ir straipsnio pabaigoje trumpai pakalbėkime apie rezultatus. Džiugi žinia – juos išvysite jau po kelių dietos dienų. Jeigu kasdien maitinsitės penkių valgomųjų šaukštų režimu, per porą dienų numesite nuo 0,5 kg iki 1 kg. Tad paskaičiuokite, per mėnesį neteksite apie 10–15 kg (numetamas svoris priklauso nuo antsvorio). Žinoma, prieš griebdamosi dietos, turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju ar mitybos specialistu. Tik atsižvelgdamos į savo sveikatą, esamus negalavimus bei kitus savijautos niuansus, sužinosite, ar šis mitybos režimas jums tinka. Sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius