Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pievų žolė – tikras išganymas moterims: nuo menopauzės, skausmingų mėnesinių ir kitų nemalonumų

Raskilėlė, pievos panelė, – toks augalėlis, rytais rasos lašus saujoje belaikantis. Pievose pasibraidę šiandien parneškit savo mamai rasakilų puokštelę – ir gražu mamai bus, ir naudinga.
Rasakila
Rasakila / Lino Bružo nuotr.

Padeda esant ir menopauzei, ir persileidimams

Ne veltui rasakila dar ir bobraukiu išvadinta, mat ji labiausiai tinka mamų ir kitų moteriškių ligoms sutvarkyti, taip sakant, užraukti – suvaldyti sunkią menopauzę, susilpnėjus raumenims užraukti šlapimo nelaikymą, pagelbėti esant skausmingoms ir gausioms mėnesinėms, pienligei.

Jos reikėtų gerti ir sunkiai pastojančioms ar linkusioms į persileidimus moteriškoms. Rasakilų arbata jau senokai buvo vartojama prieš ir po gimdymų – sakoma, kad jei kai kurie daktarai būt apie rasakilas žinoję, kiek gimdyvių būt išsaugoję... Koks tadžikas prieš tūkstantį metų viduramžiais turbūt jau apie tai žinojęs ir tuo būdu vyrus nuo našlystės saugojęs.

Vanduo išlieka ilgiau skaidrus

Lotyniškas pavadinimas iš arabiško alchymia padarytas, mat augalas kėlė paslaptis, ilgus bandymus tie arabai iš krištolinio lašo darė, gyvybės eliksyro jame ieškojo. Nes jau seniai pastebėta, kad rasakilos vanduo ilgiau skaidrus išlieka. Vieni iš kailio nėrėsi aukso gyslos ieškodami, o kiti sau paprastai manė, kad rasakila vandeniu blizgina tik tam, kad žlibus vabalus į savo smulkius žiedus prikviestų.

Žolė kėlė rasą – tai apie rasakilą šis posmas. Rasakilos lašu seniau jaunosios prieš bažnyčią prausdavosi, kad skaistesniais žandais būtų, kiti – skaudančias ir užverktas akis plovė, o vaikai sau gamtos kokteilį žaidė – smilgų šiaudeliais rasą siurbė ar susiplojus nosį sumaigytus rasakilos lapelius į nosies landas kišo, kad kraujas neblašėtų.

Jau žydi rasakila ten, kur sausiau ir saulė labiau užšviečia, tad reikėtų lapų su visais žiedeliais arbatai pasiskinti. O paūksmėje dygstantys švieži lapeliai ar ūgliai tinka į pavasarines salotas kaip kokie špinatai – štai anglai ir norvegai labai jas mėgsta, dar ir žiemai pasidžiovina kokiai bulvynei paskaninti.

Valo kraujagysles ir mažina cholesterolį

Rasakilos arbata dar ir širdelę pastiprins, ramins skrandį, žarnyną, pagelbės esant epilepsijai, išsėtinei sklerozei, reumatui, padės ir nemigą įveikti.

Dar viena ypatinga šiais laikais ypač svarbi rasakilos savybė – mažina cholesterolį ir cukraus kiekį kraujyje, kraujagysles šveisdama. Antai vienas žmogus pasakojo, kad daktarai jau smėlį anam ant akių buvo pasiruošę pilt, tai reiškia liepė mirt, mat kraujagyslės anam buvo aklinai užakusios. Bet nusprendęs žmogus dar kojų į priekį netiesti, po velėna nelįsti, šioj žemėj dar pabūti ir ėmęs gert rasakilų arbatą. Kasdien, po truputį. Po metų atėjo stiprus žmogelis pas gydytojus savo švarutėlaitėmis gyslomis pasirodyt.

Daugiau informacijos apie vertingas įvairių žolelių savybes rasite „Facebook'“ paskyroje Žolelės. Viršūnėlės ir šaknelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius