Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigiai ir su nuliu pastangų nustebinsite svečius – egzotiškasis „ceviche“ su silke ar skumbre

„Ceviche“ yra turbūt paprasčiausias būdas sužavėti svečius savo gaminimo įgūdžiais įdedant praktiškai nulį pastangų. Kol restoranuose tai vis dar laikoma prabangiu užkandžiu, namuose truputį sulietuvintą variantą galit pasidaryt labai pigiai ir paprastai.
„Karantino kuchnia“
„Karantino kuchnia“ / 123RF.com nuotr.

Kilęs iš Pietų Amerikos (gal Peru, gal Ekvadoro – ką ten sugaudysi dabar), ceviche dažniausiai patiekiamas kaip užkandis. Jo gaminimo principas labai paprastas – žalia žuvis smulkiai supjaustoma, užpilama citrusų sultimis (žaliosios citrinos arba įprastos citrinos), palaikoma kurį laiką vėsiai, pagardinama prieskoniais (dažniausiai – aštriais ir stipraus skonio), ir viskas. Valgoma su kokiu nors miltiniu produktu – tacos arba tortilijų čipsais. Jeigu ceviche norit valgyt vakarienei, rekomenduoju šalia pateikti avokadą, saldžią bulvę, salotų ar dar kažką, kas padarytų šitą reikalą kiek sotesnį.

Ceviche pliusas tas, kad galima naudoti iš esmės bet kokią žuvį. Ir – o dievai – ji net neturi būti šviežia, puikiai tiks ir sūdyta. Taip taip, turguje pirkta silkutė arba skumbrė čia puikiai suveiks – reikia tik sumažint druskos kiekį. Kadangi gamindama norėjau maksimaliai lietuviško skonio, agurką naudojau raugintą ir dar pridėjau ridikėlių. Ir kuo ne idealus Kūčių patiekalas?

Pasakau pagrindinį pliusą ir einu prie recepto: porcija nekainuoja vieno euro. Aha, perskaitėt teisingai. Jei rinksitės populiarius ingredientus vietoj, o ne medžiosit kokią šviežią egzotišką žuvelę, visus ingredientus rasit vietinėj krautuvėj už juokingą sumą. Žodžiu, kai norėsit pailsėt nuo kugelio, prisiminkit šitą receptą – nepasigailėsit, pažadu.

Reikės:

  • skumbrės (naudojau sūdytą; jei naudosit šviežią, didinkit druskos kiekį);
  • nedidelio svogūno;
  • citrinos;
  • rauginto agurko;
  • ridikėlio;
  • kalendros arba petražolių;
  • svogūnų laiškų;
  • nedidelio raudonojo svogūno;
  • druskos.

Gaminimas:

  1. Visus ingredientus, išskyrus citriną ir svogūnų laiškus, smulkiai supjaustom, sumaišom ir sudedam į dubenį. Geriau rinktis plokščią, kad išeitų plonesnis sluoksnis.
  2. Ant viršaus užspaudžiam citrinos sultis. Spaudžiam tol, kol mūsų ceviche bus apsemtas.
  3. Apvyniojam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą. Palaikom pusvalandį, jei skubam, geriau, jei pavyksta valandą. Per naktį tikrai nereikia.
  4. Išgriebiam ceviche, dedam į dubenėlį, apibarstom smulkintais svogūnų laiškais. Aš šalia pridėjau čipsų. Draugai sakė, kad labai skanu, vienas net paprašė išsinešti į namus. Tai pabandykit ir jūs!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius