Dabar populiaru
Publikuota: 2014 sausio 1d. 11:00

Po švenčių: 3 organizmą valančios sriubos

Trinta sriuba
Fotolia nuotr. / Trinta sriuba

Vaišėmis nukrautas stalas ir persivalgymo pojūtis... Ko gero, neretas patyrė tokią būseną per gausias šventes. Norite išsilaisvinti? Išsivirkite organizmą valančios sriubos. Joje nedaug druskos, todėl ilgam numalšinsite alkį, o iš organizmo lengviau šalinsis šlakai ir toksinai.

Kokie produktai geriausiai valgo organizmą?

  • Kopūstai. Kopūstuose esančios medžiagos greitina medžiagų apykaitą ir valo kepenis. Tinka ir užkietėjus viduriams.
  • Pomidorai. Tinka virškinimui gerinti, sutrikus medžiagų apykaitai. Juose yra fitoncidų, slopinančių žarnyne rūgimą ir puvimą.
  • Petražolės veiksmingai šalina druskų sankaupas, valo organizmą nuo druskų, rūgščių ir skysčių pertekliaus.
  • Morkos taip pat valo organizmą, yra itin naudingos kepenims, inkstams, gražina odą, stiprina imunitetą.
  • Burokėliai taip pat puikiai gerina kepenų veiklą. Juose aptinkamas betainas, kurio gauname valgydami burokėlius, yra gerokai naudingesnis už esantįjį maisto papilduose.
  • Salierai valo kraują, gerina virškinimą, skatina šlapimo išsiskyrimą, ramina, mažina pilvo pūtimą, neutralizuoja rūgštis.

Virškinimo procesą paskatins: citrinų sultys, šviežias imbieras, aitrioji paprika, krienai, česnakas ir kiti aitresni prieskoniai.

IŠBANDYKITE!

Receptai
Receptas: Kopūstų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 37
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės.
  2. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.  
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 200.00 g
Kopūstai: 200.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 55
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
  3. Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Ingredientai
Pomidorai: 10.00 vnt. (arba konservuoti savo sultyse)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Vanduo: 1500.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salierų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 70
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
  2. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
  3. Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
  4. Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
  5. Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.  
Ingredientai
Kopūstai: 300.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies ir ryšelis lapų)
Paprikos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta arba piurė: 1.00 st.
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką