-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riebalai kaupiasi ant klubų ir šlaunų? 9 būdai sumažinti apimtis

Šlaunys dažniausiai įvardijamos kaip probleminė zona, kurioje susikaupusių riebalų atsikratyti gana sudėtinga.
Moters kojos
Moters kojos / Fotolia nuotr.

Tiesa, verta žinoti, kad suploninti vienos konkrečios kūno dalies neįmanoma – lieknėjimo metu svoris ir riebalai nyksta nuo viso kūno. Tačiau yra patarimų, kuriais pasinaudoję, lieknėjimo metu galite sutvirtinti apatinę kūno dalį, rašoma womenshealthmag.com.

Stebėkite suvartojamos druskos kiekį

Kuo daugiau druskos suvartojate, tuo labiau jaučiatės apsunkę ir išsipūtę. Taip yra dėl to, kad dėl suvartojamo druskos kiekio organizme kaupiasi skysčiai. Kaip pastebi dietologė Lisa Moskovitz, „sumažindami druskos kiekį, greit pastebėsime kūno pokyčius“.

Remiantis Amerikos širdies asociacija, žmogui per dieną reikia 2300 mg druskos, tačiau jos suvartojama kur kas daugiau. Norėdami išvengti druskos pertekliaus, turėtumėte atsisakyti tokių produktų kaip padažai, perdirbtas maistas, konservuotos daržovės ir sriubos, kuriuose druskos yra itin daug.

Jūsų mityboje – daugiau elektrolitų

Greičiausiai esate matę sporto gėrimų su elektrolitais, tačiau tokių elektrolitų kaip kalcis, magnis ir kalis galima aptikti ir daugelyje sveikų maisto produktų. Ir, kaip pastebi dietologė, būtent šie mineralai padeda kovoti su druskos poveikiu, organizme mažiau kaupiasi skysčių, dėl kurių kūnas apsunksta.

Tamsiai žalios spalvos lapinės daržovės, bananai, jogurtas – visuose šiuose produktuose yra gausu elektrolitų. L.Moskovitz siūlo suvartoti iki 9 porcijų vaisių ir daržovių kasdien, iš kurių 2–3 porcijos vaisių, o likusios – daržovių.

Angliavandenius vartokite saikingai

Kai jūsų kūnas angliavandenius transformuoja į glikogeną, jis kaupiasi su vandeniu raumenyse ir kepenyse. Tai reiškia, kad kuo daugiau mes valgome angliavandenių, tuo daugiau vandens kaupiasi organizme. „Štai kodėl daugelis žmonių mano, jog laikydamiesi dietos, kurioje mažai angliavandenių, jie greitai netenka svorio. Iš tikrųjų jie netenka vandens“, – teigia dietologė.

Ji pataria suvartoti nuo 75 iki 100 g angliavandenių per dieną, tačiau kai kuriems žmonėms, atsižvelgiant į jų aktyvumo lygį, svorį bei ūgį, angliavandenių reikia daugiau. Todėl skanaukite į sveikatą pilno grūdo produktus, nes juose daug ląstelienos, magnio, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų.

Rytą pradėkite gerdami kavą

Kava yra silpnas diuretikas, gali stimuliuoti metabolizmą, riebalų deginimą. Tačiau būkite atidūs – per dideli kavos kiekiai kaip tik gali nulemti persivalgymą ir prastą savijautą, todėl dietologė L.Moskovitz siūlo apsiriboti pora puodelių per dieną.

Vanduo, vanduo ir dar kartą vanduo

Kuo mažiau vandens geriate, tuo daugiau jo kaupiasi jūsų kūne, todėl gerkite jo pakankamai tam, kad užtikrintumėte gerą savijautą, išvengtumėte apsunkusio kūno, tinimo, pašalintumėte druskos perteklių kūne.

Be to, vanduo padės sureguliuoti mitybą ir išvengti alkio priepuolių, kadangi dažnai troškulys klaidingai suvokiamas kaip noras valgyti.

Fotolia nuotr./Sportiška mergina
Fotolia nuotr./Sportiška mergina

Aerobiniai pratimai

Kardio veikla yra dar vienas būdas pašalinti skysčių ir druskos perteklių iš kūno, taip pat – sudeginti kilokalorijas, riebalus ir suteikti norimas formas klubams bei šlaunims.

Tiesa, dietologė čia pabrėžia, kad labai svarbu intensyvios treniruotės metu gerti vandenį, o po jos vartoti kalio, magnio, kalcio turintį maistą.

Stebėkite, ką valgote

Fiksuodami kiekvieną kąsnį kur kas lengviau pastebėsite daromas nuodėmes ir lengviau kontroliuosite savo mitybą. L.Moskovitz pataria planuoti tai, ką valgote. „Toks pasirinkimas iš pirmo žvilgsnio atrodo sudėtingas, tačiau ilgainiui visa tai padeda išlaikyti formas ir palengvina gyvenimą“. Beje, dabar yra įvairių programėlių padedančių fiksuoti savo mitybą – pasinaudokite jomis.

Daugiau baltymų ir ląstelienos

Baltymai ir ląsteliena ilgam pasotina, padeda mesti kūno svorį ir auginti raumenis. Dietologė pataria per dieną suvartoti nuo 25 iki 35 g ląstelienos ir 75–100 g baltymų, kuriuos geriausia gauti iš daržovių, vaisių, pilno grūdo produktų, liesos mėsos.

„Fotolia“ nuotr./Sėlenos
„Fotolia“ nuotr./Sėlenos

Daugiau dėmesio šlaunims

Nors neįmanoma atsikratyti riebalų nuo konkrečios vietos, treniruoti šlaunis ir skirti joms daugiau dėmesio – tikrai taip. Atlikite įvairius pratimus – nuo įtūpstų iki pritūpimų, tinka bėgiojimas, vaikščiojimas, jėgos pratimai, kuriuos galite atlikti keletą kartų per savaitę.

  • Atsigulkite ant žemės, rankas pakiškite po sėdmenimis. Kojas pakelkite į viršų 90 laipsnių kampu. Dabar jas išskėskite ir vėl suglauskite. Atlikite šį pratimą po 15–20 kartų tris serijas. Šlaunų raumenys turi būti įtempti, todėl pratimą darykite neskubėdamos.
  • Šis pratimas padeda išvengti celiulito. Atsistokite taip, kad kojos būtų pražergtos plačiau nei pečių linija. Remkitės kulnais, o pėdų pirštus galite kiek pakelti į viršų. Dabar leiskitės žemyn, tarsi sėstumėtės ant kamuolio. Pratimą atlikite po tris serijas 10–15 kartų. Po to galite pagreitinti tempą ir, sumažinusios leidimosi žemyn amplitudę, kiek paspyruokliuoti.
  • Atsigulkite ant dešiniojo šono, ranka atsiremkite ir prilaikykite galvą. Kojas ištieskite. Ant kairės kojos (šlaunų sritis) uždėkite didelį gimnastikos kamuolį arba svarelį ir, kiek prilaikydamos jį, kelkite koją į viršų. Atlikite po 15–20 kartų 3–4 serijas. Vėliau pakartokite kita koja.
  • Atsigulkite ant dešiniojo šono, atsiremkite alkūne. Kairę koją sulenkite per kelį ir tuomet perkelkite per ištiestą ant grindų koją kaip galima labiau į priekį, paliesdamos iš pradžių žemę keliu, o vėliau kulnu. Kartokite pratimą 10–15 kartų po 3–4 serijas. Pakartokite kita koja.
  • Pabandykite atsiklaupti ant kairiojo kelio ir atsiremkite rankomis į priekį. Dešinę koją ištieskite atgal, o po to pasukite į dešinę pusę bei atgalios. Galite dešinėje pusėje ištiestą koją pasukti ratu tai į vieną, tai į kitą pusę. Pratimą atlikite 10 kartų. Pakartokite viską kita koja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius