Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 28d. 10:58

Netoleruoti galima ne tik laktozės: kaip atpažinti, kad jums netinka pieno produktai

Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. Tik prenumeratoriams
123RF.com nuotr. / Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Sveikos mitybos piramidėje pieno produktai po daržovių, grūdinių kultūrų ir vaisių bei uogų užima svarbią vietą. Pienas įvardijamas kaip kalcio, jodo ir kitų mums būtinų medžiagų šaltinis, todėl jo nauda organizmui neabejojama. Tačiau daliai žmonių pienas kaip tik sukelia nemalonius pojūčius ir sveikatos problemas. Kaip atpažinti pieno netoleravimo simptomus, papasakojo sveiko maisto technologė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė.

Laktozės netoleruoja 30 proc. gyventojų

„Pieno produktai buvo ir bus vienas iš sveikos mitybos komponentų. Didžiajai daliai žmonių pieno produktai yra naudingi ir būtini tiek dėl juose esančių baltymų, tiek dėl angliavandenių, tiek dėl riebalų ir juose tirpių vitaminų. Tačiau kai kuriems žmonėms, pavartojus pieno produktų, atsiranda simptomai, kurie rodo jų netoleravimą ar alergines reakcijas“, – teigė pašnekovė.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:16:45
47:36

Video

45:27
01:14
24:24

Adventur 2022

Maistas

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką