Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Netoleruoti galima ne tik laktozės: kaip atpažinti, kad jums netinka pieno produktai

Sveikos mitybos piramidėje pieno produktai po daržovių, grūdinių kultūrų ir vaisių bei uogų užima svarbią vietą. Pienas įvardijamas kaip kalcio, jodo ir kitų mums būtinų medžiagų šaltinis, todėl jo nauda organizmui neabejojama. Tačiau daliai žmonių pienas kaip tik sukelia nemalonius pojūčius ir sveikatos problemas. Kaip atpažinti pieno netoleravimo simptomus, papasakojo sveiko maisto technologė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. / 123RF.com nuotr.

Laktozės netoleruoja 30 proc. gyventojų

„Pieno produktai buvo ir bus vienas iš sveikos mitybos komponentų. Didžiajai daliai žmonių pieno produktai yra naudingi ir būtini tiek dėl juose esančių baltymų, tiek dėl angliavandenių, tiek dėl riebalų ir juose tirpių vitaminų. Tačiau kai kuriems žmonėms, pavartojus pieno produktų, atsiranda simptomai, kurie rodo jų netoleravimą ar alergines reakcijas“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius