-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka išbandė: šokliukai ir moteriškų linijų skaptavimas

Ar žinote, kad, jei nuolat vaikštote su aukštakulniais, jūsų kūnas visą dieną laukia kompensacinio pašokimo judesio? O jis juk dažniausiai taip ir neįvyksta... Nors su aukštakulniais vaikštau ne kasdien, pastebėjau, kad jei tik pasitaiko galimybė ant ko nors pašokinėti, niekada nepraleidžiu progos.
„Kangoo jumps“ treniruotėje
„Kangoo jumps“ treniruotėje / Strelkabelka nuotr.

Pasirodo, poreikis šokinėti yra vienas iš pirmykščių instinktų, kurio realizacijos šiandieniame gyvenime stokojame. Nors nesu didelė tradicinės ar žingsninės aerobikos treniruočių gerbėja, bet kai pirmą kartą užmačiau naujovišką treniruotę, vadinamą „Kangoo Jumps“, įtariau, kad man patiks.

„Kangoo Jumps“, atliekama su specialiais batais – šokliukais, iš tiesų primena spyruokliuojančius kengūros judesius ir, žiūrint iš šono, atrodo malonūs, taigi knietėjo išbandyti praktiškai.

Užsirašau į vienkartinę bandomąją treniruotę sekmadienį, „DanceTime“ studijoje, pasirinkusi vieną iš šešių galimų Vilniaus vietų. Beje, koordinacija užsiregistravus maloniai nustebina – gaunu ir patvirtinimą el.paštu, ir SMS, kaip pasiruošti treniruotei, bei priminimą.

Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje
Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje

Organizatoriui su dalyvių koordinavimu yra reikalų, nes reikia sužiūrėti svorius ir batų dydžius bei paskirstyti batus, kad visiems tiktų. Atvykusi į treniruotę, suskaičiavau beveik dvi dešimtis žmonių, t. y. merginų ir moterų + vienas vaikinas. Kaip supratau iš senbuvių, tai didžiausias įmanomas skaičius.

Instruktorius išdalija batus, patikrina, ar gerai užsisegėm – svarbu neperspausti, kad nebūtų sutrikdyta kraujo cirkuliacija pėdose, bet šiaip nieko ypatingo – panašu į riedučius, atsistojus jausmas irgi labai nesiskiria – tik tiek, kad gali spyruokliuoti. Nežinau, kiek buvo naujokų kaip aš, bet niekam keblumų atsistoti ir vaikščioti nekilo.

Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje
Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje

Prieš pradėdamas instruktorius įspėja, kad jei rėks, tai nepyktume. „Hmm, galvoju, reiklus ar ką...“, tačiau iš tiesų visą treniruotė praėjo labai nuotaikingai, o naujokai gavo ir asmeninio dėmesio – instruktorius rasdavo progą prieiti prie kiekvieno ir pareguliuoti judesių geometriją.

Judėti su šokiukais nėra labai neįprasta – jokių specialių įgūdžių nereikėjo, itin sudėtingų judesių ar žingsnių kombinacijų nedarėme, bet ritmą jausti pageidautina.

Šiaip judėti su šokiukais nėra labai neįprasta – jokių specialių įgūdžių nereikėjo, itin sudėtingų judesių ar žingsnių kombinacijų nedarėme, bet ritmą jausti pageidautina. Kai kuriose vietose painiojausi, į kurią pusę sukamės, ar kur koją statyt, kurią ranką kelt, bet iš konteksto labai neiškritau.

Treniruotės pradžioje buvome įspėti palaikyti tokį intensyvumą, kokį pajėgiame – jei pavargsime, tiesiog risnoti vietoje, bet nesustoti. „Atsigėrimas“ irgi neturi vykti chaotiškai – jam skirta speciali pertraukėlė. Darant kai kuriuos judesius man trūko raumens ištvermės ir amplitudės, bet lankantiems kokį pilatesą ar kalanetiką, tai neturėtų kelti problemų.

Kitas momentas – širdies intensyvumas, kuris man buvo optimalus, t. y. leido rimčiau paprakaituoti, o tai įvyksta anaiptol ne visada. Kai kuriems, mačiau, reikėjo mažinti tempą, bet, manau, kad ištvermė tokiuose užsiėmimuose išsivysto gan greitai, juolab kad spyruokliuojant atrodo, jog judesiai įgauna pagreitį ir reikalauja kiek mažiau pastangų. Gaila, kad ant sienos nebuvo laikrodžio – tai leistų geriau paskirstyti jėgas.

Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje
Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje

Kaip supratau, žingsnių/judesių kombinacijos per treniruotes varijuoja, taigi neturėtų pabosti. Juk tiems, kas neturi kantrybės įprastiems treniruokliams, dažniausiai reikia vis naujų kombinacijų ir garso takelio. Beje, pastarasis, nors ir popsinis, bet parinktas teisingai – suteikė papildomo įkvėpimo. Instruktorius dar minėjo, kad organizuojamos masterclass treniruotės, kuriose išmokstama ilgesnė choreografinė seka, t. y. iš esmės išeina šokis.

Šokinėdama susimąsčiau, kad priešais ritmingai judantys stangrūs „kolegių“ sėdmenys veikia kaip geras motyvatorius – darau išvadą, kad tai tikrai tinkamas sportas norint padailinti moteriškas linijas.

Žodžiu, smagu: jaučiasi pozityvus hormoninis efektas, ir, manau, veiksminga. Tik ypatingo komforto persirengimo kambariuose nesitikėkit – salė kiek atokiau nuo jų, dušas yra, bet niekas nesusigundė naudotis.

Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje
Strelkabelka nuotr./„Kangoo jumps“ treniruotėje

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas. Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius