Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatingumo trenerė sklaido mitus apie sveiką maistą: kaip sulieknėti be dietų

Sveikatingumo trenerė Brigita Petrulė patirties sėmėsi įvairiose šalyse. 10 metų gyveno Norvegijoje, kur studijavo aktyvumo ugdymą ir įgijo asmeninės trenerės išsilavinimą. Vėliau persikėlė į Ispaniją, kur sukūrė savo verslą „Stay Fit with Petrule“ – nuotoliniu būdu padeda moterims numesti svorio ir išmokti sveikos gyvensenos įgūdžių.
Brigita Petrulė
Brigita Petrulė / Asmeninio archyvo nuotr.

Ar galima valgyti sveikai ir skaniai?

B.Petrulės kredo – sveikai gyventi yra malonu, o sveika mityba neturi nieko bendra su savęs ribojimu ir alinančiomis dietomis. Norėdama pasidalinti savo atradimais ne tik su klientėmis, bet ir su plačiąja visuomene, savo žinias ji sudėjo į knygą „Geros savijautos virtuvė“. Kaip prisipažįsta pati autorė, visi 100 knygoje esančių receptų – iš jos kasdienio valgiaraščio. Visi patiekalai – paprasti, sveiki ir lengvai paruošiami.

Pasak jos, pirmoji klaida, kurią ji pastebi bendraudama su savo klientėmis, yra ta, kad dažnai manoma, jog norint numesti svorio reikia laikytis labai griežtos mitybos. Kitaip tariant, svorio metimas – labai sunkus ir psichologiškai alinantis procesas, todėl nuolat atidėliojama ar net įsikala sau į galvą, kad neįgyvendinamas, nes nėra valios taip save riboti.

Asmeninio archyvo nuotr./Brigita Petrulė
Asmeninio archyvo nuotr./Brigita Petrulė

„Žinoma, tam reikia valios ir disciplinos. Ir ne kiekvienas žmogus sugeba jos laikytis. Tačiau tai nereiškia, kad reikės save riboti, skaičiuoti kalorijas, alinti dietomis ir atsisveikinti su džiaugsmu, kurį mums paprastai teikia maistas.

Sveikas maistas dažnai įsivaizduojamas tik kaip salotos, virta vištiena, prėski ryžiai ir pan. Ir net minties nebūna, kad galima valgyti ir sveikai, ir skaniai, ir sočiai. Aš pati valgau viską. Pavyzdžiui, pusryčiams man tinka ir košės, ir sumuštiniai, ir blyneliai, pietums gali būti kepsneliai, kotletai ir net burgeriai, kebabai ar pica. Svarbiausia, kad patiekalai būtų pagaminti iš aukštesnę maistinę vertę turinčių produktų.

Ta pati pica kavinėje ir namuose gali turėti labai skirtingą maistinę vertę. Todėl labai patariu kuo daugiau maisto gamintis namuose. Aš nevalgau kebabų iš kebabinės, nes po tokio greitojo maisto jaučiuosi blogai, apsunkusi, sutrinka virškinimas, sumažėja energijos lygis. Tačiau namuose aš gaminu kebabus ir jie yra sveika alternatyva pirktiniams, nes naudoju lavašą, kuris pagamintas iš pilno grūdo miltų, todėl turi didesnį kiekį skaidulų ir baltymų.

Aš pati valgau viską. Svarbiausia, kad patiekalai būtų pagaminti iš aukštesnę maistinę vertę turinčių produktų.

Taip pat nevartoju jokių riebių padažų, padažą pasigaminu, pavyzdžiui, iš natūralaus jogurto ir avokado su česnaku ir druska. Kai savo išbandytus receptus pradėjau siūlyti klientėmis, kurdama joms mitybos planus, nuolat susilaukdavau nuostabos, kaip sveikas maistas gali būti toks skanus“, – pasakojo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius