Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatos ekspertai: kokį vaisių rinktis ryte, kad sustiprintume imunitetą

Sveikas ir stiprus imunitetas susideda iš daugybės veiksnių ir apima tiek reguliarų fizinį aktyvumą, tiek gerą miegą, tiek streso valdymą. Tačiau čia būtina paminėti ir sveiką mitybą, kuri yra itin svarbi.
Vaisiai ir daržovės
Vaisiai ir daržovės / 123RF.com nuotr.

Kai negauname visų reikalingų medžiagų, mūsų kūnas negali veikti tinkamai, rašoma shefinds.com. Vitaminas C turbūt yra pirmiausias dalykas, apie kurį pagalvojate, kai pradedama kalbėti apie imuniteto stiprinimą. Tačiau kodėl mums reikia šio vitamino?

Mitybos specialistė Carissa Galloway sako, kad „vitaminas C yra vandenyje tirpus vitaminas, vaidinantis svarbų vaidmenį palaikant sveiką imuninę sistemą. Kadangi organizmas jo nepasigamina pats, jį turėtume gauti iš kitų šaltinių, pavyzdžiui, maisto“.

Kas labiausiai silpnina imuninę sistemą?

Tai gali lemti daugybė priežasčių. Įtakos tam turi tiek įvairios ligos, tiek išoriniai gyvenimo būdo veiksniai, dėl kurių mūsų organizmas gali tapti neatsparus infekcijoms.

Miego trūkumas, skurdi mityba, rūkymas, alkoholio vartojimas, stresas, didelis fizinis krūvis – visa tai gali nulemti, kad mūsų organizmas nepajėgs susidoroti su užklupusiais negalavimais. Tad sveika gyvensena yra labai svarbi imunitetui. Taigi įtraukdami vitaminą C į mitybą taip pat prisidėsime prie jo stiprinimo.

Citrinų nauda sveikatai

Citrusiniai vaisiai turi daug vitamino C, o citrinos puikus būdas jo gauti kiekvieną dieną. Galima citrinos sultimis pagardinti salotas, padažus, marinatą ir bet kokius kitus patiekalus. Taip pat, kaip tikina mitybos ekspertė Anna Glennon, galima gerti vandenį su citrina.

Vida Press nuotr./Vanduo su citrina ir mėtomis
Vida Press nuotr./Vanduo su citrina ir mėtomis

Tiesa, reikėtų prisiminti ir tai, kad citrusiniai vaisiai tinka ne visiems dėl įvairiausių sveikatos sutrikimų, todėl atkreipkite dėmesį ir pasitarkite su specialistu.

O kur dar galime rasti vitamino C? Kaip rašoma, womenshealthmag.com, vitamino C mes rasime ir raudonosiose paprikose, brokoliniuose kopūstuose, braškėse, kiviuose, ananasuose, špinatuose. Vadinasi, belieka atrasti tai, kas jūsų skoniui ir skrandžiui tinka labiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius