-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisyklės, padėsiančios nugalėti rytinį snaudulį

Kartais kiekvienas rytas tampa košmaru, kai nesinori kojos kelti iš šiltos ir jaukios lovos. O jeigu dar už lango niūriai daužosi lietaus lašai, vėjas plėšia medžių lapus, trokštame tik susisukti į kamuoliuką ir snausti žiemos miegu. Ką daryti, kad diena prasidėtų kupina energijos? Kaip dovanoti sau ir kitiems gerą nuotaiką?
Kaip atsikelti anksti ryte?
Kaip atsikelti anksti ryte? / Fotolia nuotr.

Pradėkime nuo to, kad labai svarbus jūsų pasiruošimas miegui. Ar galite tikėtis lengvai ir greitai prabusti, jeigu vakare dalyvaujate vakarėlyje, iki išnaktų leidžiate laiką prie televizoriaus ar kompiuterio, įtemptai mokotės, jaučiate stresą?  

  • Siūlome įvertinti savo gyvenimo būdą. Iš pradžių patartina atsisakyti vakarinės kavos, juodosios arbatos, alkoholinių gėrimų. Pastarieji labai sutrikdo miego ciklą, todėl galite prabusti naktį ir iki ryto skaičiuoti avis taip ir nebeužmigdami. 
  • Nepersivalgykite. Riebus, skrandį apkraunantis, sunkiai virškinamas maistas gali padaryti meškos paslaugą. Vartysitės visą naktį, o ryte nubusite patinusiu ir pabrinkusiu veidu, vadinasi, būsite ir neišsimiegoję, ir nepatenkinti savo išvaizda. 

Taip pat skaitykite: 5 sveikatos klaidos, kurias padarote iki 10 valandos ryto

  • Išmanieji įrenginiai vagia energiją ir veikia kaip narkotikas – nuo jų sunku atsitraukti. Sakome sau, kad dar viena kita minutėlė, ir tuomet griūsime į lovą. Tačiau koks rezultatas? Valandos keičia valandas, o mes tik dar labiau išvargstame, kol galiausiai pasiekę lovą pasineriame į miego karalystę. Toks miegas pastaruoju atveju būna ne itin kokybiškas, gerai nepailsime, tad laiką, leidžiamą prie kompiuterių, televizijos ar telefonų reikia kruopščiai dozuoti. 
  • Likus pusvalandžiui iki miego, pasimėgaukite šilta vonia, pamedituokite, nusimeskite visus dienos rūpesčius, paskaitykite įdomią knygą. 
  • Laikykitės dienos režimo. Jeigu tuo pačiu metu gulatės ir keliatės, be abejonės tai padaryti jums bus kur kas lengviau. Chaosas režime, atvirkščiai, išderina miego ciklą, tad jaučiamės nepailsėję, pervargę, neišsimiegoję. 

Taip pat skaitykite: Nuo miego įpročių priklauso ir jūsų intelekto koeficientas?

  • Pajuskite ryto svarbą ir žavumą. Kelkitės kiek anksčiau, kad pasimėgautumėte puodeliu kvapnios kavos ar arbatos, kad galėtumėte susiruošti be skubos, išsiblaškymo ir streso.
  • Ryte prabusti padeda aromatai, todėl galite prausimuisi naudoti citrusinių vaisių priemones, kurios iškart suteikia energijos ir dovanoja gerą nuotaiką. 
  • Viena skaitytoja pasakojo, jog tik pakeitusi žadintuvo melodiją, pradėjo keltis kur kas lengviau. Muzika turėtų jums asocijuotis su gerais dalykais, ramybe, jaukumu, o ne būti tokia, kuri kaipmat verčia iš lovos. Paklaikusios akys ir rankos, ieškančios to nelemto žadintuvo, gali rytą paversti blogiausiu gyvenime. 
  • Tik išjungę žadintuvą nepulkite iš lovos, o atlikite nedidukę mankštą: pasirąžykite, pasitampykite, patrinkite rankas, kojas, ausis ir tada kelkitės. Kai kūnas išsijudina, suaktyvėja ir smegenų veikla. 
  • Ir galiausiai nusišypsokite sau. Rytą pradėję sočiais ir subalansuotais pusryčiais, gausite dar daugiau energijos ir jausitės pakylėti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius