-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vandens dieta: geriam ir lieknėjam!

Tikriausiai jau girdėjote, kad vanduo yra mūsų sveikatos šaltinis? Tai tikra tiesa, tačiau šis lyg krištolas skaidrus skystis gali pasitarnauti ir siekiant atsikratyti nereikalingų kilogramų!
Mergina geria vandenį
Mergina geria vandenį / „Shuterstock“ nuotr.

Vanduo didina sotumo jausmą ir nekaltai apgauna skrandį, kad šis jau yra kiek papilnėjęs... Ir nors mes tikrai nerekomenduojame maistą keisti į vandenį, tačiau jei laikysitės tinklalapyje wikihow.com pateiktų patarimų ir sveikai maitinsitės, papildomų kilogramų kaip mat atsikratysite!

Dieną gerkite tik vandenį – ir jokių alternatyvų!

Per dieną žmogui rekomenduojama išgerti maždaug 8 puodelius vandens, jie ne tik prisotins jūsų organizmą jam reikalingais skysčiais, bet ir padės atsisakyti nereikalingų bei kartais ganėtinai kaloringų užkandžių. Tiesa, vandens organizmas gauna ir su maistu, todėl nurodymas gerti būtinai 8 puodelius vandens galioja ne visais atvejais. Dietologai pataria vietoj vandens nesirinkti jokių alternatyvų – jokios kavos, limonadų ar kitų kaloringų gėrimų. Net jeigu kavą mėgstate gerti su liesu pienu ar visiškai juodą, nepamirškite, kad joje gausu kofeino, kuris veikia kaip švelnus diuretikas ir neleidžia organizmui įsisavinti skysčių, tas pats galioja ir kalbant apie juodąją arbatą.

Prieš kiekvieną valgį – po stiklinę vandens

Keliuose dietologų surengtuose tyrimuose buvo pastebėta, kad antsvorio turintys žmonės ar tie, kurie tesiog norėjo sulieknėti, tai padarė kur kas lengviau po to, kai prieš kiekvieną valgį pradėjo gerti po stiklinę vandens. Ir nors šie tyrimai parodė, kad toks būdas efektyvesnis vyresnio amžiaus žmonėms, per ilgą laiką kiek sureaguliavus mitybą svoris pradėjo kristi ir jaunesniems žmonėms. Paaiškinimas paprastas – stiklinė vandens prieš kiekvieną maistą ne tik „atpalaiduoja“ skrandį, bet ir kiek padidina sotumo jausmą, todėl persivalgymas jums tikrai negrės!

Rinkitės šaltą vandenį

Šaltas vanduo greitina medžiagų apykaitą ir taip padeda jums greičiau sulieknėti. Mokslinių tyrimų metu žmonių buvo paprašyta gerti tik šaltą vandenį, mokslininkai pastebėjo, kad į jį organizmas reaguoja kiek kitaip nei į šiltą. Taip yra dėl to, kad organizmas deda nemažai energijos tam, kad jį sušildytų iki jums tinkamos temperatūros, todėl pagreitėja ir medžiagų apykaita.

Kiek alkoholio – tiek ir vandens

Jei suplanavote vakarą su draugais, o kitą rytą žinote, kad teks anksti keltis ir skubėti į darbą arba bėgti tvarkyti kitų reikalų, pasistenkite nepadauginti alkoholio. Pagirių padės išvengti ir keletas stiklinių vandens, tik jį gerkite ne vien ryte, bet ir vakarodami su draugais. Jei vandens išgersite tiek pat, kiek ir alkoholio, rytinis galvos skausmas jūsų tikrai nekamuos. Netikite? Dėl alkoholio organizmas patiria dalinę dehidrataciją, būtent dėl to rytais ir jaučiate galvos skausmą, tad jei vandens išgersite pakankamai daug, kitą rytą bus gerokai lengviau atsikelti.

Vandens dieta

Vanduo puikiai išvalo organizmą, padėdamas iš jo pasišalinti įvairiems nereikalingiems toksinams, tad savo dietas papildykite ir keliomis stiklinėmis vandens. Dietologai rekomenduoja moterims, per dieną suvartojančioms 1200 kilokalorijų, ir vyrams, per dieną suvartojantiems 1500 kilokalorijų, prieš ir po valgio išgerti maždaug pusė litro vandens. O jei norite, kad organizmas kiek išsivalytų, pabandykite vieną valgį pakeisti tik vandeniu – tarkime vietoj pietų išgerkite kelias stiklines vandens su citrina. Žinoma, nepatariame to daryti kiekvieną dieną, užtektų ir karto per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius