-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vargina užsikimšusios poros? Nedarykite šių klaidų

Poros kemšasi kiekvienam iš mūsų, bet kai kuriuos tai vargina pernelyg. Kartais poros būna didelės, labai matomos. Ir tai kelia diskomfortą. Gali būti, kad, to nežinodami, patys smarkiai prie to prisidedame. Tad štai kelios dažniausiai daromos klaidos, kurios skatina poras kimštis.
Natūrali kosmetika
Veido lietimas – dažna klaida / Vida Press nuotr.

Spaudžiate inkštirus ir spuogus

Visų pirma ir bene svarbiausia, ką turite nustoti daryti, norėdami išvengti smarkiai užsikemšančių porų, – tai spaudyti inkštirus ir spuogus. Odai išvalyti skiri prausikliai ir šveitikliai, spuogams naikinti – antibakterinės priemonės su salicilo rūgštimi, o ne spaudymas.

Spausdami spuogus ir tempdami odą, jūs galite sukelti uždegimą, bėrimą, o poros dar labiau užsikemša.

Nuolat liečiate veidą

Per dieną liečiame įvairius daiktus, ant kurių veisiasi milijonai bakterijų. Įsivaizduokite, kiek jų per pirštus gali patekti ant veido.

Dar vienas žalingas įprotis – tai nuolat liesti veidą. Deja, paprastai tai darome nesąmoningai, tad teks tiesiog labiau atkreipti dėmesį patiems arba paprašyti artimųjų įspėti jus, jei pamatys taip darant.

Per dieną liečiame įvairius daiktus, ant kurių veisiasi milijonai bakterijų. Ypač jų daug ant pinigų, durų rankenų, liftų mygtukų, eskalatorių ar laiptų turėklų, treniruoklių sporto klubuose. Tad įsivaizduokite, kiek tų bakterijų per mūsų pirštus gali patekti ant veido. Visi riebalai, bakterijos ir virusai, įvairiausi nešvarumai patenka ant odos ir įsiskverbia į poras.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Nenuvalote makiažo

Tai pasitaiko kiekvienai – net ir Lietuvoje, per socialinį tinklą „Facebook“, atlikta apklausa parodė, kad bent kartą gyvenime nenusivaliusios makiažo miegojo 64 proc. lietuvių. Jei būtų apklaustos absoliučiai visos moterys, šis skaičius būtų dar didesnis.

Nesvarbu, kokia to priežastis, – nuovargis, tingėjimas, nakvojimas ne namie, – stenkitės vengti miegoti su makiažu. Makiažo nuvalymas – tai būtina kasdienių odos procedūrų dalis. Mat tai, kaip atrodysime iš ryto, labai lemia, kaip mes elgiamės su savo oda vakare. Juk jei pasidažome ir nenuvalome – nakčiai paliekame visas tas makiažo priemones, kaip ir ant jų per dieną susikaupusius nešvarumus, ant odos. Tai ne tik kemša ir šiek tiek padidina poras, bet ir gali išberti odą, taip pat – sendina ją.

Nenaudojate šveitiklio

Šveitiklis yra būtina priemonė tiek siekiant išvalyti užsikimšusias poras, tiek apskritai norint pašalinti negyvas odos ląsteles ir paskatinti naujų regeneraciją. Prausikliai, nors ir naudojami kasdien, ne visiškai pašalina nešvarumus, susikaupiančius ant odos. Tam reikalingas šveitiklis – jei jūsų oda linkusi sausėti, pakaks karto per savaitę, o jei riebi – šveiskite ją dukart per savaitę.

Išvalytos poros atrodo mažesnės, negana to, šveitiklis padeda geriau apsisaugoti nuo odos bėrimų.

Nenaudojate toniko

Nupraususios veidą prausikliu arba nušveitusios šveitikliu, iškart tepate kremą? Štai čia ir bėda – prausikliai ir šveitikliai išvalo ir atveria poras, tačiau jas reikia vėl sutraukti, kad nešvarumai sunkiau prasiskverbtų. Tam reikalingas veido tonikas ar speciali poras sutraukianti priemonė.

Naudojate poras užkemšančią pudrą

Jei produkto sudėtyje yra vaško, aliejų, sviesto ir pan., jis užkimš poras.

Paskutinis svarbus punktas – tai netinkama pudra ar maskuoklis. Jei produkto sudėtyje yra vaško, aliejų, sviesto ir pan., jis užkimš poras, taip pat gali atsirasti spuogelių. Ieškokite pudros / makiažo pagrindo / maskuoklio, ant kurio pakuotės būtų parašyta „non-comedogenic“. Tokia gali būti, pavyzdžiui, mineralinė pudra, ir apskritai daugėja gamintojų, kurie pasiūlo tokių produktų.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Šie patarimai pravers ir tuo atveju, jei jus vargina ne tik užsikimšusios poros, bet ir aknė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius