Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas dalykas, kurį turite įsidėmėti, jei norite iškepti gardžią lašišą

Lašiša yra labai sveikas pietų ar vakarienės pasirinkimas. Joje labai daug sveikųjų riebalų ir omega-3 riebiųjų rūgščių, kurių mūsų gydytojai nuolat skatina vartoti. Tačiau gaminti lašišą gali būti... baisu, rašo Rebecca Angel Baer portale „Southern Living“.
Lašiša keptuvėje
Lašiša keptuvėje / Vida Press nuotr.

Ji pataria nebijoti: pakalbino ekspertą ir paprašėme pasidalinti patarimais.

Vyriausiasis „South of Beale“ šefa, Zachas Parksas sakė „Southern Living“, kad gaminant lašišą būtina palikti odelę. Ir tam yra trys geros priežastys.

„Palikę odelę gausite maksimaliai naudos iš visų tų sveikųjų riebalų, esančių joje. Omega-3 riebalų rūgštys padeda apsisaugoti nuo širdies smūgio ir yra randamos lašišos riebaluose, kurie užsitvirtina palikus odelę. Antra, odelė suteikia traškumą bei puikų skonį. Galiausiai, lašiša su odele tiesiog atrodo geriau bei suteikia patiekalui papildomos tekstūros“, – argumentavo Z.Parksas.

Jei bandote įtraukti daugiau lašišos į savo mitybą, bet nežinote, kaip ją gaminti, Z.Parksas turi keletą patarimų, kurie turėtų išsklaidyti žuvies gaminimo namuose baimę.

Pirmiausia, jei namie turite grilį – tai visada puikus pasirinkimas.

„Gamindami lašišą ant grotelių suteiksite lašišai dūminį skonį – jis man primena žuvies kepimą ant grotelių su mano tėčiu, kai vykdavome atostogų į Destiną Floridoje, kai buvau jaunesnis. Eidavome ryte į vietinį turgų ką tik pagautos žuvies ir kepdavome ją ant grotelių tą patį vakarą“, – prisiminimais dalinosi Z.Parksas.

123RF.com nuotr./Lašiša
123RF.com nuotr./Lašiša

Tačiau jei neturite grilio arba lauke tiesiog sumautai šalta, Z.Parksas sakė, kad lašišos kepimas keptuvėje arba orkaitėje yra greiti ir lengvi lašišos gaminimo būdai. Esminis dalykas yra temperatūra ir, žinoma, odelė. Zachas Parksas sakė, kad gaminant žuvį svarbu ją iškepti vidutiniškai – taip ji nebus sausa. Vidinė žuvies temperatūra turėtų būti tarp 60 ir 63 laipsnių.

„Kepant orkaitėje, žuvies temperatūra neturėtų viršyti 218 laipsnių. Kepant keptuvėje, kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies.“

O kaip dėl kvapo? Taip, kai gaminate žuvį namuose, namai kurį laiką gali kvepėti kaip akvariumas. Tačiau šefas Z.Parksas turi sprendimą ir šiai problemai.

„Citrina su žuvimi jau seniai draugauja. Ji ne tik suteikiai žuviai skonio, bet ir panaikina jos kvapą“, – sakė šefas.

„Manau, kad dauguma žmonių bijo gaminti žuvį, ypač lašišą, nes nežino, kaip tinkamai ją pagaminti ar paruošti. Virėjui naujokui tai gali atrodyti baisu. Tačiau tai juk viso labo maisto gaminimas... Tai ne užduotis, o labiau hobis, ir jis gali būti pakankamai smagus“, – sakė vyras.

Nesivaržykite ir išbandykite šias rekomendacijas. Prie lašišos pagaminkite šparagų – taip lašišą paversite supersveiku maistu. O jei norite kažko įdomesnio, briuselio kopūstus pakepinkite alyvuogių aliejuje, pridėkite druskos, pipirų, kiaulienos kumpio ar šoninės bei klevų sirupo. Skanumėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius