-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vienintelė priežastis, kodėl žmona palieka vyrą

Turbūt ginčysitės, kad priežasčių daug, tačiau vedybų konsultantas Justice‘as Schanfarberis, konsultuojantis krizę išgyvenančias poras, teigia, kad vyrams tiesiog PRIVALU žinoti vieną dalyką – 5 minutės kasdienio dėmesio žmonai gali pakeisti gyvenimą!
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kiekvienas, atsidūręs ties skyrybų riba, išgyvena šoko būseną: tiek vyras, tiek jo sutuoktinė, kuri, dažnai net ir mylėdama vyrą, skaudančia širdimi pasiryžta jį palikti. Kodėl? Tai beveik visada įvyksta dėl vienos vienintelės priežasties.

Moteris išeina, nes vyras nebedalyvauja jos gyvenime

Taip, jis gyvena jų bendruose namuose, dirba, žaidžia futbolą ar kompiuterinius žaidimus, bėga maratoną, susitinka su draugais, šalia kambaryje žiūri televizorių ar ruošia vakarienę. Sąrašą galima tęsti... Tie vyrai tikrai neblogi žmonės. Jie geri tėvai savo vaikams. Jie rūpinasi šeima ir artimaisiais. Jie malonūs, simpatingi ir charizmatiški. Bet jie vertina savo žmonas kaip kažką savaime suprantamo, visada esančio šalia. Tačiau žmonos neegzistuoja jų gyvenime. Jų ten nėra. Nes iš esmės jos jiems nerūpi.

TAIP PAT SKAITYKITE: 7 porų tipai: kuriam priklausote jūs ir jūsų antroji pusė?

Kaip jaučiasi jų žmonos? Kartais jos atsako į kito vyro parodytą dėmesį, ir tas dėmesys joms pakerta kojas ir priverčia pilve plazdėti drugelius, o kartais jos bijo į jį atsakyti. Ir užsidariusios verkia, manydamos, kad jų santuoka beviltiška. 

Jūs turite užkariauti savo žmonas – ne pinigais ar socialiniu statusu (kaip daugeliui atrodo), o savo dėmesiu. 

Vyrai, jūsų žmonos nėra jūsų nuosavybė. Jos neprivalo jūsų mylėti visa širdimi. Tą jų meilę reikia užsitarnauti – kasdien, kiekvieną minutę. Taip, kaip jūs kasdien uždirbate pinigus. Jūs turite užkariauti savo žmonas – ne pinigais ar socialiniu statusu (kaip daugeliui atrodo), o savo dėmesiu. 

Moteris turi jausti, kad jums ne vis tiek. Ji turi žinoti, kad jos žodžiai ir išgyvenimai jums rūpi. Pagaliau ji turi jausti, kad jūs jos iš tikrųjų klausotės. Tačiau dažnai realybė tokia: žmona pasakoja, kas ją jaudina ar liūdina, o vyras mandagiai linkčioja, galvodamas visai apie ką kita... Ir neguoskite jos nuolat kartojamu: „viskas bus gerai“. 

Vida Press nuotr./Konfliktuojanti pora
Vida Press nuotr.

Ji nori, kad jos jausmai jums rūpėtų. Ji nori, kad šalia būtų tikras jos gyvenimo draugas, o ne išsiblaškęs subjektas, parodantis susidomėjimą tik tada, kai nori greito sekso. Ji nori, kad jūs aistrą jaustumėte ne tik žūklėje ar krepšinio aikštelėje, bet ir būdamas su ja. Jūsų vedybinis gyvenimas gyvuos tol, kol jausite aistrą vienas kitam. Ar esate tikras, kad ji dar rusena?

O jei ji išblėso, tai kodėl? Kur ji dingo? Pagalvokite apie tai. Ir atgaivinkite ją vėl. Nesiteisinkite, kad turite daug problemų ir rūpesčių... Ir kad gyvenate neramiais laikais. Visi ir visada taip gyveno ir gyvena.

Pabandykite atidžiai išklausyti žmoną. IŠ TIKRŲJŲ išklausyti. Negalvokite apie pašalinius dalykus, kai ji emocingai pasakoja apie savo problemas. Žiūrėkite jai į akis. Nenukreipkite žvilgsnio. Ir jei ji klausia jūsų, atsakykite ne tai, kas greičiausiai šaus į galvą: „tu vėl perdedi“, „viskas ne taip blogai“ ir t.t. Įsigilinkite į jos rūpesčius, į jos išgyvenimus, į jos gyvenimą. Pabandykite geriau ją pažinti. 

Patikėkite – net po daugelio metų bendro gyvenimo kitame žmoguje galima atskleisti sau daug to, ko net neįtarėte esant. Bendraukite dėmesingai. Atraskite vienas kitą iš naujo. Paimkite jos ranką ir atkreipkite dėmesį į savo pojūčius, pajuskite visą jausmų gamą, kai liečiate ar glamonėjate vienas kitą. Ir nusakykite vienas kitam savo pojūčius. 

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

Sakote, jūs per daug užsiėmęs? Jūs tam neturite laiko? Net penkių minučių? Skirkite nors penkias minutes per dieną – kiekvienas vyras tikrai gali jas skirti VIEN TIK savo žmonai. Bet ar skirsite? Bent pabandykite! Nes pabandę pajusite tai, ko jau seniai nejautėte. Gal net kitokį gyvenimo skonį. Ir tuomet jau nesustosite – jūs išgelbėsite savo santuoką!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius