-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos vienas ingredientas jūsų kavos puodelyje pagreitins medžiagų apykaitą

Dažnas mūsų neįsivaizduoja dienos pradžios be kavos. Kava žvalina, suteikia budrumo ir apskritai turi nemažai teigiamų ypatybių.
Kava su cinamonu
Kava su cinamonu / 123RF.com nuotr.

Pavyzdžiui, įvairūs tyrimai atskleidžia, kad kava saugo nuo uždegiminių procesų, gerina atmintį, ilgina gyvenimo trukmę ir netgi turi teigiamą įtaką vyrų erekcijai. Na o dar vienas puikus jos poveikis – jūsų kūno linijos, rašoma rd.com.

Tiesa, reikia žinoti, kad kava su tokiais papildomais priedais kaip cukrus, pienas, grietinėlė ir kita gali kasdienę kilokalorijų normą padidinti kone dvigubai ir turėti tikrai neigiamos įtakos jūsų talijos apimčiai.

Tačiau tai nereiškia, kad turite atsisakyti kavos – tiesiog rinkitės juodą. O toks prieskonis kaip cinamonas, įbertas į jūsų kavą, dar ir pagreitins medžiagų apykaitą bei sudegins riebalus, tikina Mičigano universiteto tyrimas.

Kai mokslininkai tyrė žmogaus riebalų ląstelių pavyzdžius ir cinamaldehidą (nuo šios medžiagos priklauso cinamono skonis ir kvapas), ląstelės pradėjo kurti daugiau medžiagų apykaitą greitinančių genų ir enzimų, kas skatino deginti riebalus, o ne juos kaupti.

Tad kodėl gi neišbandžius tokio kvapnaus ir nesudėtingo būdo mesti svorį? Tiesa, specialistai įspėja, kad cinamono nereikėtų padauginti, todėl pasitenkinkite žiupsneliu cinamono.

Cinamone yra ir kenksmingos medžiagos kumarino, kuris gali pakenkti vidaus organams (kepenims, inkstams). Todėl tarp sveikos mitybos žinovų labiausiai vertinamas Ceilono cinamonas, kuriame kumarino, palyginti su kitomis rūšimis, išties yra nedaug. Tačiau atskirti jį iš daugybės yra gana sudėtinga. Norint įsigyti tikrai kokybišką cinamoną, geriausia pirkti jį ekologiškų prekių parduotuvėje.

Cinamonas jau nuo seniausių laikų pasitelkiamas kinų ir ajurvedos medicinoje gydant gripą, virškinimo sutrikimus. Jame gausu kalcio, geležies, mangano, gydančiųjų eterinių aliejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius