Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrai gimdyme – grėsmė intymiajam gyvenimui?

Medikai pastebi, kad vis daugiau vyrų, užuot nerimastingai sukę ratus koridoriuje, į pasaulį atkeliaujančias atžalas pasitinka gimdykloje. Tačiau visuomenė vis dar nesutaria, ar gimdant mamytei turėtų dalyvauti ir tėtis.
Nėštumas
Nėštumas / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Gimdymas

Juokaujama, kad mamos artimesnės vaikams, nes juos pažįsta devyniais mėnesiais ilgiau negu tėčiai. Iš tiesų nuo pirmo teigiamo nėštumo testo, žvilgsnio į echoskopo ekrane didėjantį burbuliuką, nuo pirmo suspurdėjimo augančiame pilve moteris jau žino, kad yra mama.

Mylimosios nėštumu besidžiaugiantis vyras taip pat pamažu mezga ryšį su pasaulį netrukus išvysiančiu vaikeliu – glostydamas pilvelį, pratindamas prie savo balso. Tačiau psichologiškai vyrai tėvais tampa tik kūdikiui gimus. Vis dažniau jie nenori praleisti tos lemtingos akimirkos ir drauge su mylimąja pasitinka savo atžalą.

Bet kuriame mamoms skirtame forume galima perskaityti atvirų istorijų, kaip vyrui dalyvavus gimdyme žlugo poros intymusis gyvenimas. Žinoma, kiekvienas galime turėti paslapčių ir kai kuriuos dalykus įprasta atlikti vieniems, nematant net artimiausiam žmogui.

Vis dėlto, jei po gimdymo, kuriame dalyvavo abu tėvai, pora nustojo miegoti vienoje lovoje ar jų keliai visiškai išsiskyrė, priežasčių ieškoti reikėtų kitur. Klaida buvo padaryta gerokai anksčiau nei apsisprendžiant gimdyti kartu su partneriu.

Pasak psichologų, gimdymas gali šokiruoti tik tokius vyrus, kurie savo moterį laiko išorinio grožio objektu ar sudievinta būtybe, nepripažindami natūralių jos organizmo funkcijų. Jei partneris į mylimąją žiūri labai paviršutiniškai, gali nustoti jos geisti ir po kur kas menkesnių estetiškai nepatrauklių gyvenimo epizodų ar veikiant natūraliems procesams.

Pavyzdžiui, apsinuodijus maistu, uždelsus apsilankyti grožio salone, rimtai susirgus (pvz., onkologine liga, kai kūnas labai išsenka) ar atsiradus pirmosioms raukšlėms. Toks vyras, net jei ir nedalyvavo gimdyme, gali bet kada atšalti ar iškeliauti, vos tik pasikeis jūsų išvaizda.

Plačiau apie tai, ar gimdant mamytei turėtų dalyvauti ir tėtis, skaitykite 11–ajame „Ji“ žurnalo numeryje.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius