Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 20

Smagios Advento vainiko ir kalendoriaus idėjos

Advento vainikas – ypatingas kalėdinio laikotarpio simbolis ir namų puošmena. Tiesa, pastaruoju metu Šv.Kalėdų šventėms dažniausiai gaminamas vienas vainikas, kuris ne visiškai atitinka adventinio vainiko reikalavimus, tačiau namuose sukuria šventinę nuotaiką.
Advento vainikai
Advento vainikai / 123RF.com nuotr.

Keturios advento vainiko žvakės – trys violetinės ir viena rožinė – reiškia keturias advento savaites. Kiekvienos savaitės sekmadienį uždegamos žvakės (tris sekmadienius – violetinės ir paskutinį sekmadienį – rožinė) liudija artėjimą prie Jėzaus gimimo, augančią šviesos pergalę prieš tamsą. Violetinė spalva išreiškia atgailą ir atsivertimą į Dievą, rožinė – džiaugsmą dėl tuoj gimsiančio Jėzaus. Dėl to ji ir uždegama ketvirtąjį advento sekmadienį, kuris skirtas džiaugsmui.

Darydami vainiką dabar dažnai renkamės kitų spalvų žvakes, derindami prie namų interjero ir suteikiame jam daugiau šventiškumo, naudodami įvairias ryškias detales – žaisliukus, kaspinus. Tad vainikas tampa labiau kalėdinis.

Olgos Polomos nuotr./Kalėdinis vainikas
Olgos Polomos nuotr./Kalėdinis vainikas

„Kalėdiniai vainikai gali būti ryškių spalvų, drąsesni. Šiemet siūlome variantus ne tik ant stalo, bet ir pakelti ant stovelių ar tortinių. Į vainikus galima dėti ne tradiciškai keturias, bet ir daugiau žvakių. Jas galima statyti ant vainiko, bet paprasčiausias variantas yra dėti į vidurį vainiko ir tai galėtų būti keturių skirtingų aukščių cilindrinės žvakės“, – sako „Love to idea“ dekoratorė Grita Sviderskė, pabrėždama, kad šiemet madingos arba matinės, arba labai blizgios, tarsi lakuotos žvakės. Jos gali būti raudonos, žalios, aukso, šokolado spalvos, įvairių violetinių atspalvių.

123RF.com nuotr./Žvakės, Kalėdų dekoras
123RF.com nuotr./Žvakės, Kalėdų dekoras

Spalvas pašnekovė rekomenduoja pirmiausia derinti prie namuose vyraujančių spalvų bei stilistikos ir dekorui naudoti tai, kas liko nuo eglutės puošimo. Tai gali būti įvairiausių formų stiklo žaisliukai, senoviniai, kokiais puošdavo eglutę dar mūsų tėvai, arba skaidrūs ir matiniai burbulai. Kitas variantas – natūralios medžiagos – kankorėžiai, gilės, kaštonai.

„Love to idea“ nuotr./Kalėdinis vainikas
„Love to idea“ nuotr./Kalėdinis vainikas

Kankorėžius G.Sviderskė pataria pamėginti tvirtinti atvirkščiai – uodegėle į viršų. Taip bus lengviau išlaikyti formą ir vainikas atrodys neįprasčiau.

123RF.com nuotr./Advento vainikas
123RF.com nuotr./Advento vainikas

Na, o išskirtinių puošmenų bei žvakių vainikui pašnekovė rekomenduoja ieškoti savo mėgstamoje namų dekoro parduotuvėje „The Pier“, kuri įsikūrusi prekybos slėnyje „Nordika“, čia galite rasti ir jau gatavų advento vainikų bei dailių kalėdinių dekoracijų.

Olgos Polomos nuotr./Kalėdiniai vainikai
Olgos Polomos nuotr./Kalėdiniai vainikai

Vainiko kūrimas gali tapti puikia švente visai šeimai, kai vakarodami galėsite ne tik sukurti kalėdinę puošmeną, bet ir smagiai pabendrauti, o mažieji galės netrukdomi išreikšti savo kūrybiškumą.

Dekoratorė primena, kad adventiniam vainikui pasigaminti reikia: vainiko karkaso, floristinės vielutės, karštų klijų, žvakių, dekoro priemonių bei pagrindinės medžiagos, kuria bus „aplipdytas“ vainikas – šakų, samanų ar kitų priemonių.

Olgos Polomos nuotr./Kalėdinio vainiko gamyba
Olgos Polomos nuotr./Kalėdinio vainiko gamyba

Formų vainikui bei dekoro priemonių galite įsigyti prekybos slėnyje „Nordika“ įsikūrusiose parduotuvėse „Rimi“, „Senukai“ (čia rasite ir karštų klijų pistoletą su klijais), „Jysk“ bei „Florisima“ .

Olgos Polomos nuotr./Kalėdiniai vainikai
Olgos Polomos nuotr./Kalėdiniai vainikai

Karkasą vainikui galima visą padengti samanomis ir apvynioti siūlu, o dekorui panaudoti visas gamtines medžiagas. Pasidarius storesnį vainiką, pvz., 11 storio skersmens, galima palikti be jokio dekoro, švarų, viduryje įstačius žvakes.

Vainiką taip pat galima apsukti pušų, kėnių arba plonomis beržų šakelėmis ir tada dekoruoti pasirinktomis priemonėmis. Jų tvirtinimas karštais klijais – pats greičiausias ir paprasčiausias variantas. Kankorėžius arba burbulus, galima tvirtinti ir plona floristine vielute, tiesiog įsmeigiant ją į vainiką.

Dekoratorė primena, kad vainikas, jeigu bus dedamas ant stalo, turėtų būti labai praktiškas ir patogus, kad netrukdytų padėti maistą, įrankius, indus, tad prieš gaminant jį reiktų gerai apgalvoti jo vietą.

Advento kalendorius – dar vienas atributas, padedantis laukti didžiosios švenčių dienos. Jų galima prisigalvoti pačių įvairiausių – nuo ant virvelės sukabintų ir sunumeruotų kojinių iki dėžučių su stalčiukais.

Pateikiame keletą idėjų ir socialinio tinklo „Pinterest“, o skubantiems taip pat yra išeitis – prekybos slėnyje „Nordika“ įsikūrusiose „Baby City / Toy City“, „Rimi“, „Senukai“, „Jysk“, „Majai“ parduotuvėse bei knygyne „Pegasas“ rasite jau gatavų advento kalendorių. Beje, parduotuvėje „PetCity“ advento kalendorių galite įsigyti netgi savo augintiniui, kurį kasdien iki Kalėdų galėsite palepinti gardžiu skanuku.

„Savo prekybos centre vaikučiams dalinsime „Gerų darbų kalendorių“, kuris skatins ne tik laukti Kalėdų Senelio su dovanomis, bet ir kvies daryti gerus darbus bei kasdien pagalvoti apie savo elgesį ir pagalbą tėveliams“, – sakė prekybos slėnio „Nordika“ valdytoja Ina Augulienė.

Organizatorių nuotr./Gerų darbų kalendorius
Organizatorių nuotr./Gerų darbų kalendorius

Jau nuo lapkričio 25 dienos kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį iki pat gruodžio 19 dienos (imtinai) prekybos slėnyje „Nordika“ jau antrus metus iš eilės bus organizuojami „Pusryčiai su Kalėdų seneliu“, kurių metu vaikučiai ir jų tėveliai galės ne tik pabendrauti su Kalėdų seneliu, išgerti karštos kakavos ir paskanauti meduolinių sausainių, bet ir gauti mielas dovanėles.

Tikslus renginių sąrašas ir jų laikas skelbiami www.letoskaledos.lt arba NORDIKOS prekybos slėnio FACEBOOK profilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius