-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 25

„Black Friday“: Amerikos lietuviai meta iššūkį Lietuvos prekybininkams

Tikriausiai esate girdėję apie legendines „Black Friday“ (liet. – „Juodasis penktadienis“) ir „Cyber Monday“ (liet. – „Kibernetinis pirmadienis“) nuolaidas bei pastebėję, kad „Juodojo penktadienio“ akcijos dabar prasideda anksčiau, tad tampa nebeaišku, kiek jos tikros. Lietuvių startuolis „Shipzee“ rado sprendimą, kaip didžiausiais metuose išpardavimais pasinaudoti gyvenant Lietuvoje ir jais džiaugtis gerokai ilgiau – sukūrė internetinę išparduotuvę, kurioje galite apsipirkti, tiesiog įsitaisę lovoje.
Išpardavimas
Išpardavimas / Organizatorių nuotr.

„Juodasis penktadienis“ – ar nuolaidos tikros?

Organizatorių montažas /Kainų palyginimas. Nuotrauka iš socialinių tinklų
Organizatorių montažas /Kainų palyginimas. Nuotrauka iš socialinių tinklų

„Black Friday“ ir „Cyber Monday“ vienareikšmiškai yra patys didžiausi išpardavimai visame pasaulyje. Tačiau Lietuvoje kiekvienais metais dažnai kartojasi ta pati situacija: kuomet kai kurie prekybininkai sukelia kainas prieš didžiuosius rudens išpardavimus. Budrūs pirkėjai tokius sukčiavimus greitai pastebi, kaip matome nuotraukoje aukščiau. JAV tokių situacijų pamatyti būtų sunku, kadangi sankcijos už pastaruosius veiksmus yra pernelyg didelės. Atvirkščiai, kiekvienais metais JAV prekybininkai vis anksčiau pradeda „Black Friday“ išpardavimus. Šiais metais jie prasidėjo likus net 2 savaitėms iki lapkričio 29 dienos, o nuolaidos šiuo laikotarpiu siekia net iki 97%!

„Cyber Monday“ buvo sukurtas kaip internetinis atitikmuo „Black Friday“, kuris vyksta pirmadienį, gruodžio 2 d., iškart po „Juodojo penktadienio". Tačiau prekybininkai nesilaikė šios nerašytos taisyklės ir jau nuo pat pradžių tokias pat dideles nuolaidas pradėjo taikyti per patį „Black Friday“, o dabar jau ir keliomis savaitėmis anksčiau“, – sako Shipzee.com atstovas.

Jis pastebi, kad „Cyber Monday“ pastaruoju metu praranda savo prasmę, nes yra daug naudingiau pirkti elektroninėse parduotuvėse per „Black Friday“ akcijas. Be to, būsite užtikrinti, kad norimos prekės jus pasieks iki didžiųjų metų švenčių.

Organizatorių nuotr./Kainų kitimas. PriceSpy duomenys
Organizatorių nuotr./Kainų kitimas. PriceSpy duomenys

Anot Shipzee.com atstovo, akivaizdu, kad Lietuvos prekybininkai jau kuris laikas kopijuoja vakariečius ir siūlo savo adaptuotas „Black Friday“ versijas. „Manau, kad prie šios tendencijos populiarėjimo prisidėjome ir mes, kadangi jau treti metai, kai aktyviai reklamuojame amerikietišką „Black Friday“ tradiciją per įvairius skaitmeninius kanalus. Kiekvienais metais šiuo laikotarpiu pasiekiame virš pusės milijono Lietuvos vartotojų“, – lietuvių aktyvumu džiaugiasi pašnekovas.

Geidžiamos prekės iš JAV pigiau

Daugeliui lietuvių jau žinomos platformos Shipzee.com išskirtinumas yra ne tik tas, kad ja naudojantis galima įsigyti prekių iš už Atlanto pigiau. Pirkėjui taip pat nebereikia rūpintis ir siuntimo klausimais, nes bendrovėje dirbantys ekspertai turi ilgametę patirtį, dirbant su muitinės procesais, tad prekės iš JAV užsakovus pasiekia per rekordiškai greitą laiką – 7-10 darbo dienas.

Šiuo metu įmonė plečia savo paslaugų spektrą ir siūlo naują paslaugą – „Shipzee išparduotuvę“, kuri veikia el. parduotuvės principu. Čia rasite ekspertų atrinktus karščiausius pasiūlymus iš populiarių ir mažiau žinomų JAV el. parduotuvių – elektronikos, aprangos, kosmetikos bei daugybę kitų prekių labai žemomis kainomis.

Organizatorių nuotr./Shipzee išparduotuvė
Organizatorių nuotr./Shipzee išparduotuvė

„Nuo šiol nebereikės ieškoti gerų pasiūlymų patiems ir siųsti mums nuorodų. Na, nebent išparduotuvėje nerasite to, ko norite. Pirkimų ekspertų komanda kiekvieną dieną ieško ir kelia geriausius riboto laiko bei kiekių pasiūlymus į „Shipzee išparduotuvę“, kuriais galima pasinaudoti žaibišku greičiu – atsiskaitymas vyksta kaip įprastoje el. parduotuvėje. Taip pat čia atrasite ir tas prekes, kurias mūsų klientai užsakinėja įprastu būdu, todėl jų rastais pasiūlymais galės pasinaudoti ir kiti”, – naują ir išskirtinę paslaugą pristatė platformos Shipzee.com atstovas.

Kiti paslaugos privalumai tokie patys, kaip ir siunčiant įprastą prekės nuorodą – visi mokesčiai, tarp jų ir muito, jau yra įskaičiuoti į galutines prekių kainas. Prekės pristatomos į namus, DPD Pick Up arba „Omniva” paštomatus. Daugiau informacijos rasite svetainėje Shipzee.com.

Kodėl verta rinktis Shipzee.com?

Šio startuolio savininkams – Matui ir Tadui Vilimams Shipzee idėja kilo Čikagoje, kur yra ir įmonės būstinė. Platformos įkūrėjai pastebėjo, kad labai daug išeivių JAV siunčia siuntinius į namus savo artimiesiems, ypač į Rytų Europą. Pamačius poreikį pigesnėms ir unikalesnėms prekėms iš JAV, jie sugalvojo supaprastinti visą procesą ir padaryti JAV parduotuves prieinamas kiekvienam norinčiam.

Jau trečius metus rinkoje populiari platforma ir toliau siūlys užsisakyti prekes, siunčiant prekės nuorodą: tai paslauga, nuo kurios ir prasidėjo įmonės veikla. Jums tereikia išsirinkti norimą prekę iš JAV ir atsiųsti jos nuorodą, o Shipzee.com komanda padės šią prekę įsigyti pigiau.

Skamba neįtikėtinai? „Mes naudojame įvairius taupymo metodus ir partnerystės programas su JAV prekybininkais bei prekių konsolidavimą siunčiant, todėl produktus nuperkame bei gabename pigiau ir greičiau nei kiti. Dėl visų šių priežasčių mes padengiame dalį galutinės sumos, į kurią įskaičiuoti visi mokesčiai, tarp jų ir muito bei PVM. Todėl galutinė prekių suma su visais įskaičiuotais mokesčiais yra mažesnė, nei tą pačią prekę užsisakytumėte patys“, – išskirtinį modelį pristatė Shipzee.com platformos atstovas.

Organizatorių nuotr./UPS kurjeris, pristatantis Shipzee prekes į ofisą JAV
Organizatorių nuotr./UPS kurjeris, pristatantis Shipzee prekes į ofisą JAV

Anot eksperto, tai gerokai palengvina prekių įsigijimą iš JAV, nes dauguma šios šalies parduotuvių nesiunčia užsakymų į Lietuvą. Tiesiogiai neįmanoma atsisiųsti ir daugelio lietuvių taip mėgstamų Amazon.com prekių.

Kas labiausiai vilioja lietuvius? Jungtinėse Amerikos Valstijose elektronika, drabužiai, avalynė, aksesuarai bei kosmetika dažniausiai kainuoja gerokai pigiau (pavyzdžiui, itin populiarūs prekių ženklai „Apple“, „Dell”, „Michael Kors“, „Guess“, „Ralph Lauren“, „Nike“, „Levis“ ).


Pasiteiravus, kas be įprastinių prekių domina lietuvius, ekspertas pasidalino, kad kartais žmonės siunčiasi ir neįprastus dalykus kaip šoninė, valtis ir parašiutas.

Įmonė 2020 metais planuoja toliau plėstis į Rumunijos, Estijos bei Latvijos rinkas.

Sužinokite, kaip pasinaudoti atrinktais pasiūlymais ir JAV el. parduotuvių nuolaidomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius