Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Kai kurios savivaldybės nespėja dorotis su prašymais dėl išmokų už vaikus

Nuo metų pradžios įsigaliojęs Seimo priimtas atnaujintas Išmokų vaikams įstatymas leido mokėti šeimoms vaiko pinigus neatsižvelgiant į jų pajamas. Tačiau net ir praėjus daugiau kaip dviem mėnesiams nuo metų pradžios žadėtų pinigų sulaukė nedaug šeimų, rašo „Lietuvos žinios“.
Vaiko pinigai
Vaiko pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šalies merijų atstovai neslepia, jog nuo sausio užplūdus tėvų prašymams skirti minėtas išmokas už vaikus ne visos (ypač didžiųjų miestų) savivaldybės suspėja susidoroti su darbo krūviu. Kai kuriose savivaldybėse pirmųjų išmokų gali tekti palaukti ir iki balandžio.

Sostinėje šeimų paraiškas tvarkantys 29 darbuotojai yra išnagrinėję apie pusę visų pateiktų prašymų. Kada visiems bus pradėti mokėti vaiko pinigai pagal anksčiau pateiktus prašymus – iki šiol neaišku. Kaune padėtis šiek tiek geresnė – merijos Socialinės paramos skyriaus specialistai per dieną apdoroja maždaug 350 prašymų, apie 75 proc. jų jau įvertinta.

Klaipėdoje prašymus tikimasi baigti apdoroti iki kovo vidurio, o juos pateikusieji sausį išmokas turėtų gauti iki šio mėnesio pabaigos. Iki to laiko pirmąsias išmokas šeimoms numatė pervesti ir Šiaulių miesto valdininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius