Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 13

CVbankas.lt: Lietuviams siūlomas darbas Liuksemburge: imti COVID-19 mėginius ir dirbti laboratorijoje

Lietuvos medikams ar mediciną studijuojantiems studentams siūlomas terminuotas darbas Liuksemburge – prisidėti kovojant su šiuo metu pasaulį paralyžiavusiu COVID-19 virusu.
Tyrimai dėl koronaviruso
Tyrimai dėl koronaviruso / 123RF.com nuotr.

Lietuviams siūlomas darbas Liuksemburge: imti COVID-19 mėginius ir dirbti laboratorijoje

Lietuvos medikams ar mediciną studijuojantiems studentams siūlomas terminuotas darbas Liuksemburge – prisidėti kovojant su šiuo metu pasaulį paralyžiavusiu COVID-19 virusu.

Įdarbinimo ir atrankų įmonės „Biuro“ vadovas Jurgis Kovas sako, kad siūlomas darbas tiek tyrimus atliekančiose laboratorijose, tiek imat mėginius iš Liuksemburgo gyventojų bei dirbančių šioje šalyje. Siūlomo darbo skelbimą ir sąlygas matysite darbo paieškos portale CVbankas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Skelbiama, jog ieškoma specialistų BSL2 laboratorijos įrenginio, skirto COVID-19 specifiniams bandymams, priežiūrai ir valdymui, dokumentavimui, įvertinimui ir testo rezultatų pateikimui, mėginių surinkimui.

Pasauliui laukiant antrosios viruso bangos jai ruošiasi ir Liuksemburgas. Skelbiama, jog čia pastarosiomis savaitėmis pradėjo sparčiai daugėti naujų COVID-19 atvejų. Tiesa, šie atvejai fiksuojami ne dėl naujų ligos židinių, o po to, kai šalis ėmėsi visuotinio testavimo.

Be maždaug 600 tūkst. šalies gyventojų Liuksemburgo medikai skaičiuoja ir testuoja dar 200 tūkstančių kaimyninėse šalyse – Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje – gyvenančių, bet Liuksemburge dirbančių žmonių.

„Liuksemburge yra organizuojamas papildomas gyventojų testavimas. Tam reikia specialistų, kurie galėtų dirbi laboratorijoje. Taip pat ieškomos medicinos slaugytojos, kurios galėtų imti mėginius, atlikti tyrimus.

Žmonių ieškoma ne tik Lietuvoje, bet pakankamai plačiai – ir kitose Baltijos šalyse. Teigiama, jog pas mus su viruso plitumu buvo susitvarkyta geriau, visose Baltijos šalyse sergamumas mažesnis, medicinos sistema yra mažiau apkrauta. Todėl ir kviečiama dirbti Liuksemburge“, – sakė J.Kovas.

Specialistams siūlomas 2700 atlyginimas „į rankas“, nemokama kelionė į Liuksemburgą, apgyvendinimas ir maitinimas.

Pasak J.Kovo, nors įdarbinimo ir atrankų įmonė „Biuro“ orientuojasi į darbuotojų paiešką Lietuvos įmonėms, šį kartą nutarė priimti partnerių pasiūlymą ir tarpininkauti ieškant medicinos specialistų Liuksemburge.

„Mes visuomet kreipiame dėmesį į tai, kad darbo sąlygos būtų geros, o atlyginimas – orus. Nes būtent atlyginimas ir motyvuoja žmones, o šiuo konkrečiu atveju – ypatingai. Žmonės išvyksta iš savo šalies, palieka savo aplinką, artimuosius, draugus - palieka savo komforto zoną, kad ir laikinai. Žmonės važiuoja padirbėti į užsienį tada, jei ten gali uždirbti bent du kartus daugiau. Manau, kad šiuo atveju labiau orientuojamės į jaunus specialistus, kurie gali išvykti padirbėti užsienyje“, – teigė pašnekovas.

Nors darbo pasiūlymas dar yra aktyvus ir galiojantis, J.Kovas sakė sulaukęs Lietuvos specialistų dėmesio ir susidomėjimo. Tiesa, kiek žmonių iš viso ieškoma – įmonės vadovas atskleisti negali, mat tai draudžia sutartis.

Tie, kurie jau kreipėsi dėl darbo Liuksemburge, pasak pašnekovo, esminių klausimų neturėjo: specialistai, išmanantys šį darbą, žino apie darbo specifiką, saugumo reikalavimus.

Pašnekovas teigė, kad iki šiol, prasidėjus koronavurso pandemijai, su tuo susijusių darbų bent jau per jų įmonę užsienyje siūloma nebuvo, tad tai – pirmasis toks pasiūlymas.

Tačiau, kalbant apie darbo rinką apskritai, pokyčių būta. Prasidėjus pandemijai itin išaugo dezinfekuotojų paklausa.

„Turėjome su dezinfekavimu susijusių darbų, nes iki šiol rinka buvo labai nedidelė. Ir staiga reikėjo viską visiems dezinfekuoti. Tai buvo „karšta“ darbo pozicija. Taip pat buvo išaugusi kurjerių, prekių rūšiuotojų, pakuototojų paklausa. Buvo labai didelis poreikis, nes elektroninė prekyba, pristatymo verslai šovė į viršų“, – sakė J.Kovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius