Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 19

Netikėtai gavęs išmoką už karantino metu prarastas pajamas, Mindaugas ieško, kam šių pinigų reikia labiau

Fotografas Mindaugas Dulinskas tikina, kad užpildęs dokumentus kompensacijai už karantininį laikotarpį gauti, tikrai nesitikėjo, kad bus įtrauktas į nukentėjusiųjų sąrašą. Todėl taip lengvai gautais pinigais jis taip pat lengvai nusprendė pasidalinti su tais, kuriems jų reikia labiau. Tačiau tinkamo kandidato vis dar nerado.
Mindaugas Dulinskas
Mindaugas Dulinskas / Asmeninio albumo nuotr.

„Mielieji, „Sodra“ man perveda pinigus dėl šios krizės, nes Darbo biržos puslapyje sudėliojau varneles ir, pasirodo, man priklauso išmoka už neuždirbtas pajamas. Tačiau aš turiu, už ką gyventi, turiu, kaip uždirbti, todėl kažkaip jaučiu, kad tikrai yra žmonių, kuriems pinigų reikėtų labiau nei man.

Gal kas žinote, gal jums patiems reikia kažko, ką už tuos pinigus būtų galima nupirkti ir taip padėti įveikti šito COVID-19 siaubą baubą?“ – tokia žinute savo feisbuko paskyroje pasidalino M.Dulinskas.

Ši žinutė sulaukė įvairių komentarų. Vieni žavėjosi tokiu impulsu, kiti, ko gera, nepriėmė jo rimtai ir šia tema juokavo, treti nurodė keletą organizacijų, kurioms visada reikia finansinės pagalbos. Visgi šie pasiūlymai iniciatyvos autoriui kol kas neatsišaukė.

„Tačiau mano pirminė mintis buvo paaukoti pinigus tiems, kurie neteko darbo. Kol kas sulaukiau tik tokių idėjų, kurios iš esmės su pandemija ir karantinu nėra susijusios.

Kad būčiau tikras, kaip tie pinigai bus panaudoti, nenorėčiau jų atiduoti grynais, bet už juos nupirkti to, ko šiuo metu žmonėms trūksta, – maisto, būtiniausių daiktų ir pan. Tik bijau, kad valdininkai, nors šiuos pinigus gaunu teisėtai, kaip ir visi kiti, visai man tuos pinigus atims ir pasakys, kad daugiau nieko niekada negausiu.

Kita vertus, ir nesitikėjau jų gauti. Tiesiog gegužės pradžioje sudėjau tam tikras varneles Užimtumo tarnybos anketoje ir laukiau skambučio, kada man pasakys: „Vaikeli, tau nieko nepriklauso, tu dar šiek tiek uždirbi, todėl palik tuos pinigus tiems, kurie visai nieko neuždirbo.“ Ir staiga gaunu elektroninį laišką, kad man skirta išmoka“, – juokaudamas pasakojo pašnekovas.

Pats vyras savo idėjos nesureikšmina ir nemano darantis didelį žygdarbį. Esą ši iniciatyva – tik nedidelis lašelis jūroje. Visai kitoks poveikis būtų pasiektas, jeigu taip pat darytų 20–30 žmonių.

„Jeigu nieko neatsiras, tiesiog už tuos pinigus nusipirksiu dviratį“, – atviravo Mindaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius