Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

4 svarbiausi dalykai gyvenime, kurių dažnai neįvertiname

Turbūt jau supratote, kad tai ne maišas pinigų ar naujas namas. Ir ne automobilis. Svarbiausi dalykai yra neįkainojami ir tuo pačiu patys paprasčiausi. Tačiau kodėl mes jų neįvertiname?
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma lifehacker.ru, štai ką reikėtų atsiminti, jeigu manote, kad jums nesiseka.

Jūsų siekiai

Tai, ko mes siekiame, veikia mūsų darbą, veda mus į priekį ir įprasmina tiek santykius su žmonėmis, tiek apskritai visą požiūrį į gyvenimą. Tuo pačiu mūsų tikslai padeda mums nepalūžti ir net sunkiausiu momentu nepasiduoti. Jeigu atsidūrėte sudėtingoje situacijoje ir nebežinote, ką daryti toliau, atsakykite sau į šiuos klausimus:

  • Ko aš noriu pasiekti?
  • Kas mane įkvepia?
  • Kas mane priverčia rytais keltis?
  • Ko mano gyvenime reikėtų daugiau?
  • Ko mano gyvenime norėtųsi mažiau?

Šie esminiai klausimai jums gali padėti susidėlioti save iš naujo, kad galėtumėte ir toliau siekti savo tikslų neiškrypdami iš kelio.

Laikas

Visi mes turime darbų ir įsipareigojimų. Tačiau ar pakaks mums laiko, ar ne – priklauso tik nuo mūsų pasirinkimo. Kiekvieną kartą sakydami kam nors „taip“ atsisakome kitų dalykų. Turite paklausti savęs, ar visada dera sakyti „taip“ ir ar tai darote ne per dažnai.

Laikas – tai apribotas resursas. Ir nors negalime grąžinti laiko atgal, galima pasirinkti, kaip ir kur bei su kuo jį leisti. Nesistenkite savęs užimti kiekvieną minutę, geriau laiką skirkite tiems žmonėms ir užsiėmimams, kurie jums iš tikrųjų svarbūs.

Net jeigu manote, kad nerasite laiko sau ir artimiesiems, mėgstamam pomėgiui, viskas yra jūsų rankose – jūs galite keisti savo gyvenimą, vadinasi, ir paskirstyti laiką taip, kaip patinka jums. Aišku, tam reikalingi kardinalūs sprendimai, todėl turite paklausti, ką galite ir ką norite padaryti, kad laiko turėtumėte daugiau.

Sveikata

Sveikata – brangiausias turtas, byloja liaudies išmintis, tačiau dažnam ši išmintis kelia juoką. Žinoma, iki kol neištinka kokios nors sveikatos bėdos. Valgome bet ką, o paskui stebimės, kad kamuoja svorio problemos. Persistengiame sporto salėje, todėl kamuojamės su raumenų skausmais. Nesirūpiname savo psichine sveikata ir negalime suprasti, kodėl neišgalime susidoroti su stresu.

Prisiminkite šiuos svarbius dalykus:

  • Mūsų kūnai nesutverti visą dieną sėdėti prie kompiuterio, todėl stenkitės nuolat mankštintis, judėti ir būti aktyvūs.
  • Mityba neturi būti bausmė, tai turi būti malonumas. O sveika mityba tikrai gali būti tokia. Daugiau vaisių ir daržovių, mažiau mėsos ir saldumynų bei kito nesveiko maisto. Nebūtina visiškai atsisakyti to, ką mėgstate, – verčiau jauskite saiką, nes tai svarbiausia, jeigu norite jaustis gerai.
  • Būkite geresni ne tik kitiems, bet pirmiausia sau. Kuo jūs labiau mylėsite save, tuo daugiau rūpinsitės, o taip natūraliai jausitės kur kas laimingesni. Metas pradėti nuo mažų žingsnelių – jie jus nuves toli!

Santykiai

Manote, kad nemokate kurti santykių ir nežinote kaip juos išlaikyti? Sustokite ir permąstykite, kas jums apskritai yra santykiai, ko iš jų norite ir kaip juos įsivaizduojate. Svarbiausia, nekurti oro pilių, nepasiduoti iliuzijoms, nes buvimas kartu – sunkus darbas, o jūsų gyvenimas – ne romantinis filmas.

Vis dėlto tas sunkus darbas dažniausiai apdovanoja saldžiais vaisiais, todėl stenkitės atrasti laiko savo artimiesiems ir pabūti su jais. Dėmesys vienas kitam ir suartina, ir sukuria pilnatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius