Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

6 požymiai, kad turite valgyti daugiau

Sulieknėti – jokiu būdu nereiškia mirti badu. Daugelis mano, kad norėdami numesti svorio turime griežtai apriboti kilokalorijų kiekį, nuolat jaustis alkani ir nesupranta, kad badavimas kaip tik sustabdo svorio kritimą, lėtina medžiagų apykaitą.
Lėkštė
Lėkštė / Vida Press nuotr.

Štai kokie 6 požymiai išduoda, kad metas pasirūpinti savo sveikata:

Jūs visą laiką galvojate apie maistą

Negalite susikaupti, atsipalaiduoti, nes nuolat galvojate apie maistą. Gali būti, kad jūs valgote per mažai arba renkatės netinkamus produktus, kurie sukelia alkio jausmą. Naudingi ir maistingi užkandžiai tarp pagrindinių valgymų, pavyzdžiui, vaisiai, riešutai, jums padės išlikti gyvybingiems, energingiems ir sotiems. Sotumo jausmą išlaikysite tada, jeigu derinsite baltymus ir ląstelieną, pavyzdžiui, varškę valgysite su riešutais, vištieną su daržovėmis ir pan.

Valgote nereguliariai

Manote, kad kuo rečiau valgysite, tuo greičiau sulieknėsite? Ilgesni nevalgymo periodai gali sulėtinti medžiagų apykaitą, jie nėra naudingi sveikatai, be to, turi įtakos persivalgymui, – juk itin išalkę pamirštame bet kokias dietas, sveiką mitybą... Daugelis mitybos specialistų pataria valgyti 5 kartus per dieną. Tai turėtų būti 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai. Pamėginkite!

Dingo menstruacijos

Jeigu pernelyg eksperimentuojate su mityba, badaujate, tuomet tai gali paveikti jūsų ciklą. Ir atvirkščiai, subalansuota mityba, sveikas gyvenimo būdas, reguliari fizinė veikla jūsų ciklui ir savijautai turi tik teigiamą įtaką. Todėl jeigu pastebėjote, jog jūsų ciklas sutriko, metas kreiptis į specialistus ir pasikonsultuoti.

Jus kamuoja migrena

Dažnai galime išgirsti, kad angliavandeniai – tikras blogis, tačiau iš tikrųjų jie mums reikalingi, kad būtume energingi. Kai juos visai apribojame, kenčia ir mūsų smegenys. Todėl jeigu jaučiate silpnumą, galvos svaigulį, skausmą, prasidėjo migrena be jokių priežasčių, gali būti, kad jums stinga maisto medžiagų, o cukraus kiekis kraujyje nukrito.

Patartina pasirūpinti savo sveikata ir maitintis produktais, kurie padeda ilgą laiką išlaikyti sotumo jausmą, rinktis sudėtinius angliavandenius, atsisakyti badavimo ir suvartoti reikiamą kilokalorijų kiekį.

Jaučiate susierzinimą, esate dirglūs

Jeigu valgome per mažai, jaučiame alkį, dažniausiai mus kamuoja ir susierzinimas, dirglumas. Taip nutinka dėl to, kad padidėja streso hormono kortizolio kiekis, kuris turi įtaką ir lėtėjančiai medžiagų apykaitai, svorio augimui.

Vida Press nuotr./Nuovargis
Vida Press nuotr./Nuovargis

Kai organizme padaugėja kortizolio, jis skatina procesą, kurio metu cukrus verčiamas į riebalus ilgalaikiam saugojimui. Toks riebalų kaupimas buvo naudingas mūsų protėviams, kai reikėjo prisitaikyti ir išgyventi bado laikotarpiu. Šiandien ši funkcija ne tokia naudinga. Akivaizdu, streso sumažinimas padės suvaldyti šį riebalų kaupimo hormoną, tačiau yra kita, labai dažna šios problemos priežastis: kasdien geriama kava dramatiškai kelia kortizolio lygį ir taip verčia kūną kaupti riebalus, kai to mažiausiai reikia.

Pervargimas

Nieko nenuveikėte, bet jau pavargote? Norite miego visą laiką? Gali būti, kad tai visiškai nesusiję su miego trūkumu. Per mažai kilokalorijų skatina ir pervargimą, ir snaudulį. Patariama niekada neatsisakyti pusryčių ar keisti juos puodeliu kavos. Valgykite sudėtinius angliavandenius, daržoves, baltymus, kad dienos pradžia būtų energinga ir efektyvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius