Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baliname dantis... braškėmis

Apie šį būdą garsiai kalba ir visų moterų garbinamas daktaras Ozas, ir amerikiečių odontologai. Taigi, norintiesiems džiaugtis baltesniais dantimis padės... braškės!
Braškė
Braškė / Fotolia nuotr.

Specialistų teigimu, ši uoga yra idealus pasirinkimas, kai išgėrėte kavos, arbatos ar vyno arba jais mėgaujatės itin dažnai. „Tai lengvas, greitas ir pigus būdas džiaugtis baltesne šypsena ir suteikti dantims spindesio“, – teigia odontologė Adina Carrel. Braškių paslaptis labai paprasta – tiesiog joje yra tam tikrų rūgščių, kurios pašalina tamsias dantų emalio dėmes. Žinoma, tokio efekto, kokį daro cheminiai balinimo būdai, braškėmis neišgausite vien dėl to, kad natūralūs dantys nebūna akinamai balti. Tai Photoshop programos daugeliui įpirštas triukas.

 

Išbandykite:

 

♦ Braškės ir geriamoji soda

 

Paimkite porą prinokusių braškių ir sutrinkite. Sumaišykite su ½ arbat. š. geriamosios sodos, kol gausite skystą košelę. Tuomet paimkite minkštą dantų šepetėlį ir užtepkite ant jo gautą masę kaip dantų pastą. Sukamaisiais judesiais valykite dantis pusantros minutės ir tuomet palikite dar kelioms minutėms. Paskui gerai išskalaukite burną.

 

♦ Braškės ir jų sultys

 

Paimkite kelias uogas, perpjaukite jas pusiau ir, vos paspaudę, kad išsiskirtų sultys, įtrinkite į dantis. Palikite maždaug 5 minutėms. Paskui gerai išvalykite dantis pasta ir praskalaukite burnos ertmę šiltu vandeniu.

 

P. S. Specialistai pataria per daug nesusižavėti šiuo dantų balinimo būdu tiems, kurie turi problemų su burnos ertme (dažnai atsiranda opelių ir žaizdelių), skundžiasi dantų ėduoniu ar gingivitu. Taip pat šiais būdais dantis balinti patariama tik kartą ar du per mėnesį – ne dažniau!

 

Na, o vienų braškių, galite valgyti į valias. Jos naudingos ne tik dantims…

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius