Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmokite: produktyvių ir veiklių žmonių įpročiai

Norite pagaliau nustoti švaistyti laiką ir per dieną atlikti kur kas daugiau darbų? Sveiki atvykę į klubą.
Dokumentų krūva
Dokumentų krūva / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Darbas

„Problema yra ta, kad dažniausiai žmonių norai gerokai prasilenkia su galimybėmis, o retkarčiais žmonės tiesiog nemoka susikoncentruoti ties vienu tikslu ir per daug blaškydamiesi jie nepadaro nieko naudingo“, – aiškina Harvardo universitete dirbantis verslo vadybos profesorius Robertas Pozenas.

Taigi, kaip išmokti susitelkti, kad kiekviena diena būtų praleista kiek įmanoma naudingiau? Profesorius portalui huffingtonpost.com pateikia produktyvių žmonių įpročius. Galbūt jie padės ir jums.

Produktyvūs žmonės nešvaisto laiko internete

Anot Roberto Pozeno, vieni didžiausių produktyvumo barjerų – tuščias laiko švaistymas socialiniuose tinkluose ar kas keletą minučių tikrinant savo elektroninio pašto dėžutę. Profesorius pataria savo paštą tikrinti porą kartų per valandą ir skaityti tik jums reikalingus laiškus, o socialiniuose tinkluose laiką leiskite tik po dienos darbų arba laisvos valandėlės metu, o ne kas 10 minučių.

Produktyvūs žmonės neatidėlioja darbų

Visuomet labai lengva sunkiausius darbus pasilikti paskutinei minutei ir kiek įmanoma ilgiau juos atidėlioti. Profesorius tikina, kad tai itin žalingas įprotis, rodantis žmogaus nesugebėjimą planuotis savo laiko ir atsakingumo stoką. Net ir menkas smulkmenas, tokias kaip sąskaitos apmokėjimas arba svarbus skambutis kolegai, verta atlikti iš karto prisiminus, o ne atidėti vėlesniam laikui.

Jie vertina perfekcionizmą

Būti perfekcionistu tikrai nėra bloga savybė, žinoma, jei neperžengiama riba. Anot Roberto Pozeno, geras darbuotojas privalo pasižymėti bent menku perfekcionizmu, tačiau jis turi suprasti, kada jį reikia taikyti, o kada ne. Tarkime, darbe jums reikia pristatyti ataskaitą, kurios, kaip tvirtai žinote, niekas neskaitys, ar tikrai verta prie jos praleisti visą savo darbo dieną? Tikriausiai ne.

Jie darbą atlieka sąžiningai

Sąžiningi ir darbštūs žmonės, be jokios abejonės, yra patys produktyviausi, tačiau jų sąžiningumas kiekvieną darbą atlikti gerai, gali jiems kiek pakišti koją. Profesorius pateikia tokį pavyzdį: darbdavys paprašo pateikti pirminį projekto variantą, sąžiningas ir darbą gerai atlikti norintis darbuotojas prie šio pirminio varianto sugaiš begales laiko, o vėliau jį kelis kartus taisys, gavęs pastabų iš viršininko, na, o produktyvus darbuotojas greitai paruoš pirminį variantą ir tik gavęs pastabų jį patobulins, sugaišdamas daug mažiau laiko.

Jiems svarbu ne tai, kiek laiko jie sėdėjo darbe, o tai, ką jie ten nuveikė

Kad ir kokį projektą darote, kad ir kokiame darbe dirbate, jums svarbiausia turėtų būti ne tai, kiek ten praleidžiate laiko, o tai, kiek pasiekiate per dieną. Roberto Pozeno tikinimu, darbdaviai, kurie rūpinasi savo darbuotojų darbo valandomis, koncentruojasi ne į tuos dalykus. Anot profesoriaus, geri darbuotojai valandų neskaičiuoja, jie tiesiog koncentruojasi į savo darbus, kad juos atliktų gerai.

Jie kuria strategijas

Produktyvūs žmonės vietoj to, kad tikintų, jog jie tikrai gali įvykdyti tam tikrą užduotį, paklausia savęs, ar ši užduotis tikrai jų jėgoms. Apsikraudami neigyvendinamomis užduotimis, anot profesoriaus, žmonės tik švaisto savo laiką ir be reikalo bando įrodinėti savo vertę darbdaviams. Kas nutiks, jei užduoties įvykdyti nepavyks?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius